Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Metsuri motokuski

    Jovain; Hyvin tuntuu potaskan kerronta sujuvan Tolopaiselta ja Motokuskilta, ettei vaan ole pelko olemassa, hyvin tuottavien mestojen ?

    Mistäköhän potaskan kerronnasta on kyse ? Kerro jovain kerro…..kerro…..

    rööri roope

    Olen kerran tehnyt tollasen toimituskaupan.Toimitin Rantasalmen hirsityömaalle mäntyaihioita.Ei oo enää haluja sellaiseen mikä ei kannata.

    Eli kaikkialta muualta oisin saanu paremman liksan puistani ja ilman työtä.Ainut työ olisi ollu nimi paperiin jos olisi myyny pystyyn.Se siitä laten ja jovain aatteesta.

    Jätkä

    Kyllä hirsipuumiehet saavat itse hoitaa aihionsa metsästä, ainakin jos ne pitää olla normaalia pidempiä. Me on toimitettu pisimmillään 18 metrin hirsipuita, mutta vain tien varteen. Tulee parhaiten laahusjuontona paksun lumen aikaan.

    Jovain

    Jos kauppatapaan kohdistuu muutoksia tai korjuun kustannusten perintä muuttuu laskutusperusteiseksi tai metsänomistajat hyväksytään puuntoimittajina, sopimusasioita ne ovat ja tarkoittaa pystykaupan lakkauttamista ja siirtymistä toimituskauppaan.

    Korjuun kustannusten laskutus palauttaa metsänomistajille vähennysoikeuden ja toiminnan avoimuuden. Perintää ei enää sen jälkeen toteuteta tilitysmenettelynä ja pimeästi puun hinnasta.

    rööri roope

    Sainhan hyödyn verovähennyksenä työstä ja kuljetuksesta silti se oli tappiollinen kun vertaa olisin myyny pystyyn. TYÖ sitä ei tullu palkkaa vaan vitutus kun meni  vaan 300 mottii.Revi siitä late ja jovain eli va join.

    Sinne sinä kuulut osastolle.Liekkö Latekaan hengis?

    mehtäukko

    Heti alakaa olla ”Lauri-laskuri antaa hatkat…” perin monipuolisesti muokattu uuteen uskoon.

    Kumma kun aloitteentekijä ei malta esitellä päivitettyjä laskel…ekxeleitä uskon vahvistuksesti ja lisäpointtien käsittelemiseksi.

    suorittava porras

    Muistan , kun Lauri ja Erkki (Lähde)saapastelivat innoissaan seuraamassa maataloustraktoreilla tapahtuvaa puunkorjuuta työmaallamme……31 vuotta sitten .

    Lauri on jumittunut nykyisine adjutantteineen tiukasti tuohon aikaan ja menetelmiin .

    Yllätys yllätys , jk:n puolesta vahvasti liputtanut Erkki Lähde on puolestaan seurannut vähän paremmin aikaansa ja muuttanut varsin radikaalisti suhtautumistaan korjuukalustoon.Vain suurimmat ja tehokkaimmat korjuukoneet kelpaavat nykyisin jk- hakkuisiin . Ainoa päivitystä vaativa asia on enää jk-hakkuiden toteuttaminen tasaisesti ympäri vuoden . Tämä on mahdollista kohteissa , jotka soveltuvat viimeisten tietojen mukaan parhaiten jatkuvan kasvatuksen piiriin eli luonnostaan herkästi uudistuvat männiköt . Näihinkään pippaloihin mastaloustraktoreita ei siis tarvita .

    Kauppatapojen muutosta jovain saa odotella kaikessa rauhassa. Ei tule tapahtumaan ainakaan hänen unelmoimaansa suutaan .

    Jovain

    Rööri roope: Puukauppasi oli perinteistä hankintakauppaa, eikä suinkaan sitä, mitä täällä tavoitellaan, eli näiden vanhojen kauppatapojen lakkauttamisen jälkeen tavoiteltavaa toimituskauppaa. Kysymys ei myöskään ollut suorittavan menneisyydestä, vaan ihan tästä ajasta ja kalustosta.

    Millois rööri olet hankinnalla saanut tukista enemmän mitä pystykaupalla maksetaan?

    Puuki

    Toimituskauppa on juuri sitä, että myyjä hoitaa korjuun ja toimittaa sovitun puumäärän sahalle tai  tehtaalle. Sillä ei ole väliä miten tuo tapahtuu, palkkaamalla urakoitsijan, omalla kalustolla tai niiden yhdistelmällä. Sitä voi tehdä nykyisinkin joidenkin ostajien kanssa.

    Hankintakauppa tarkoittaa sovitun puutavaran omatoimista korjuuta jossa myynti tapahtuu  tienvarressa, jolloin yhtiö hoitaa toimitukset käyttöpaikoille.

    Pienten erien toimituskaupassa myyjä saa yl. muutaman euron kuutiolle lisähintaa ; riippuu mihin ja mitä tavaraa toimittaa, jos saa enemmän eri laatuja myytyä, voi myyntihinta olla selvästi parempikin kuin yhdelle ostajalle myytäessä.

    Laskulla maksetaan korjuu ja puun kuljetus yrittäjälle. Hinta riippuu sopimuksesta, mutta suunnilleen saman yrittäjät laskuttaa, kuin mitä korjuukulujen osuus olisi vastaavassa pystykaupassa ( =  tienvarsihinta – pystykauppahinta ) .

    Mikä tässä ”yhtälössä” muuttuisi, jos pystykauppa lakkautettaisiin ja siirryttäisiin pelkästään toimituskauppoihin ?

    Tolopainen

    Metsänomistaja voi halutessaan myydä puunsa vaikka kirjahyllyinä ikean kautta. Mikään ei estä jos on pääomia ja osaamista. Koivutkin voi toimittaa suoraan Hakkaraisen sahalle omalla kalustolla, Teukka tarjoaa konjakkikahvit kaupanpäälle.

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 687)