Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Tolopainen

    Hakaniemessä on Suomen  suurin veroparatiisi. Sieltä valtion pitäisi lähteä keräämään lisää verotuloja, on verovapaita vuokratuloja ja puutteellisesti valvottua kirjanpitoa, verottomat ay-jäsenmaksut joita kertyy satoja miljoonia. Miksi liittojen pitää kerätä ylimääräistä rahaa, kun enää ei ole ketään, jota vastaan voisi lakkoilla. Olemme palveluyhteiskunnassa, jossa duunarit maksavat toistensa palkat. Mitä korkeammat palkat täällä on sitä enemmän velkaannumme ja sitä vähemmän täällä on työpaikkoja. AY-liike haluaa työttömyyttä ja korkeita nimellispalkkoja ja paljon palkkallista vapaa- aikaa, jolta joudutaan maksamaan palkka, mutta ei saada työsuoritusta. Tämä koskee erityisesti julkista sektoria, jossa on jo kolmannes palkkatulosta maksetaan ilman työsuoritusta. Meillä voitaisiin poistaa kestävyysvaje, jos julkisella sektorilla alettaisiin tekemään palkanedestä töitä, nyt siellä vietetään vapaa-aikaa verovaroilla.

    Se on aivan turha hakea mitään tehostusta yksityiselle sektorille, kun täysin mätä julkinen sektori vie kuitenkin metsärahoista 90% ja metsänomistajille jää vientituloista kantorahana vain n.10%. Metsässä työn tehostaminen ei johda enää mihinkään muuhun kuin tulojen menetyksiin veroina. Metsänomistajat tekevät muulle yhteiskunnalle palkatonta työtä nykyisin.

    mehtäukko

    Samaa mieltä asiasta Tolopaisen kanssa.

    Työmies on palkkansa ansaitseva,mutta kohtuus kaikessa.On yhteiskunnalle sietämätöntä,että ay:n saavutetut edut eivät voi joustaa myös osattomien työllistyvyyden edistämiseksi.

    Se,että yleissitovuus sitoo työnantajan kuristusotteeseen kunnottoman tai ammattitaidottoman työntekijän saamattomaan työntuloksen seurauksena,ei voi olla oikeinkaan. Sen lisäksi kaikki ylimääräinen työtuloksesta riippumaton ansioton lisämaksukäytäntö pitäisi pk-yrityksiltä poistaa.

    Puuki

    ” Tuo pääomaverotus on kuitenkin pidettävä kaikilla samalla tasolla.Vaikea alkaa luokitella eri tasoille. ”

    Se EVA:n laskelma on tehtykin (aisb) koko pääomaveron laskemisen mahdollisuudesta.

    Jovain

    Jätkälle: Niin se on järjestys yhteiskunnassa päässyt tällä hetkellä, että vielä se yksi kunnon talonpoika lauman politrukkeja elättää, mutta tiukkaa se tekee.

    Nykyisen hallituksen yksi kärkihankkeista on sääntelyn purkaminen. Metsätaloudessa siihen olisi tarvetta. Lieneekö miltään taholta esitetty  pystykaupan sääntelyn purkamista?

    Jos mikä, niin metsät palvelevat tällaista Tolopaisen esiin tuomaa palveluyhteiskuntaa. Eli niistä vähäisistä vielä jäljellä olevista metsätalouden tuotoista pyritään siirtämään vieläkin yhä enemmän yhteiseksi hyväksi. Eli yhteiskunnassa eräänlainen hölmöläisten automaatti (hyvävelijärjestelmä) tekee tehtävänsä, ja ilman että siihen metsänomistajalla on juurikaan mitään sanomista. AY-liikkeellä sitäkin enemmän. Vaikea on uskoa, että näin voisi jatkua, metsänomistajien on päästävä osalliseksi maksamistaan palveluista ja niiden tuotoista.

    mehtäukko

    ”…Eli niistä vähäisistä vielä jäljellä olevista metsätalouden tuotoista pyritään siirtämään vieläkin yhä enemmän yhteiseksi hyväksi. Eli yhteiskunnassa eräänlainen hölmöläisten automaatti (hyvävelijärjestelmä) tekee tehtävänsä, ja ilman että siihen metsänomistajalla on juurikaan mitään sanomista. AY-liikkeellä sitäkin enemmän…”

    Kun lihantuottaja on elukkansa lihottanut,se soittaa,sopii ja myy ne valitsemalleen teurastamolle vallitsevalla tuottajahinnalla.Teurastamon liikennöitsijä käy rupulit,ay-työläiset teurastavat,paloittelevat ja pakkaavat.Joku liikennöitsijä kiikuttaa nyssäkät kaupan kylmiöön ja sieltä tiskille.

    Joka välistä jokainen ottaa siivunsa työnsä tehtyään.

    Mitä eroa jää loppujen lopuksi alkutuottajien välille,olipa kysessä sianlihantuottaja,maidontuottaja tai puun?

    Yhtälailla utopiaa olisi suunnitella veret seisauttavaa roolien muutosta elintarviketuotannon puolelle kuin nyt purtavana ollut pystykaupan ”korruptio”!!

     

    Metsuri motokuski

    Jovain: Lieneekö miltään taholta esitetty  pystykaupan sääntelyn purkamista?

    Itse en ole huomannut että missään laissa tai asetuksessa olisi jotenkin määrätty mitä kauppatapaa puukaupoissa tulee noudattaa. Hallituksen normipurussa tarkoitetaan eduskunnan ja ministeriöiden laatimien tarpeettomien normien purkamista. Minusta norminpurkuasiaa ei kannata laventaa joka suuntaan vaan pystytään niissä faktoissa jotka ovat olemassa.

    kuusessa ollaan

    Samaa mieltä kuin MM – halukkaat voivat avata viestiketjut norminpurkutalkoille ja veroasioille.

    Kalle Kehveli

    Julkisen sektorin työpaikoista lienee suurin osa kepulaisten hallinnassa. Juuri pohjois-ja itäsuomalaiset kunnat elävät toisten verovaroilla. Tähän kun lisätään maa-ja metsätalous, huomataankin että kepulaiset ovat tämän maan syöpä, mikä pitäisi parantaa. Kokomuslaiset ja vasemmistolaiset pitävät tätä maata pystyssä.

    Puunhinta on surkea, sekin johtaa kepulaisiin ja valtion omistamaan metsähallitukseen (MMM), joka polkee yksityisille maksettuja hintoja ylihakkuillaan.

    Jovain

    Minusta samasta asiasta on kysymys, oliko sääntelyn purkamisesta tai korruptoituneesta toiminnasta metsissä.

    Tuotteen jalostustoimintaa ei kuitenkaan ole ulotettu maatiloille, niin kuin puukaupassa ja korjuussa jalostustoiminta on ulotettu metsiin. Ja sekin vain siitä syystä, että saatiin puukaupan ja korjuun korruptiosyytökset (kartelli?) torjutuksi. Eli korruptio on olemassa metsissä, mutta jalostustoiminnaksi osoitettuna sitä ei ole? Näin ole asian ymmärtänyt.

    Tolopainen

    Kehvelikin varmaan kuuluu kepulaisiin, koska heillä on noin paljon valtaa ja mainostaa puoluetta.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 687)