Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Timppa

    ”Timppa: Masokismi on huono vertaus pystykaupan ongelmista. Eihän tuollaista voi hyväksyä missään olosuhteissa, ei ainakaan metsätalouteen. Jos vaikka rankat ovat myös Lauri Vaaran perustelut kollektiivitalouden ylläpidosta”

    Metsäyhtiöiden porukalla on paremmat välineet ja parempi ammattitaito.  ei sellaisten kanssa kukaan viisas lähde kisaan.

    Jovain Jovain

    Visakallo: Onhan se aika kornia, että puuhuolto on metsänomistajien rahoittama ja että metsänomistajat on saneerattu ulos puuntoimittajina. Kysymys on eräänlaisesta lisätuposta tämäkin, jolla puuhuoltoa pyöritetään metsänomistajien rahoilla ja etuutta peritään metsänomistajien rahoittamana. Kysymys on myös korruptoituneesta rahoituksesta.  se raha olisi tarpeen myös metsänomistajien oman toiminnan kehittämisessä ja rahoittamisessa.

    rööri roope

    Satua voi kirjoittaa kuka vaan ja uskoa itse kuvitelmiinsa.Jovain on poikkeus uskoo toisen kirjoittamiin satuihin.

    Goofy

    Tässä yksi ”AMK”-opinnäytetyö aiheesta. Opinnäytetyön läpimenosta ei ole tietoa. Tuloksena saatiin maataloustraktori kannattavaksi – tosin puut oli vasta korjattu mutta ei lähikuljetettu.

    https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/64409/Kumpuniemimikko.pdf?sequence=1

    Ja tässä lähdelinkki kannattavuustutkimuksen aineistoon.

    http://www.pentinpaja.fi/binary/file/-/fid/134

    Jätkä

    Persnettoahan tuon ”tutkimuksen” tulos näyttää ajokustannusten jälkeen. Opinnäytetyön tekijä on itse maataloustraktoriurakoitsija, jolla ei taida peltotyökaluja olla lainkaan.

    Aikalailla tulee sellainen astian maku, kun tuota työtä katselee.

    Visakallo Visakallo

    Et Jovain vastannut esittämääni kysymykseen. Miten järjestät metsänomistajan toimesta tehtävälle muutaman tuhannen motin tavalliselle hakkuulle ja kuljetukselle rahoituksen? Ymmärrät varmaan, ettei puut ostava teollisuus ole sitä kiinnostunut tai velvollinenkaan järjestämään. Teollisuus tilittää rahat vasta sitten kun se on itse saanut asiakkailtaan maksut. Tähän voi helposti kulua vuosikin.

    Gla Gla

    Apli sivulla 8 arveli, ettei nuoria hankinta kiinnosta. Pidän itseäni nuorena, mutta kun pitää hoitaa palkkatyöt ja elää lapsiperheen arkea, mahdollisuudet irroittaa kuukauden päivät metsätöihin on aika heikot. Lomautus talveksi voi olla ainoa mahdollisuus, mutta sekään ei ole taloudellisesti kestävä ratkaisu.

    sitolkka

    Muistakaa myös suuret kuluriskit, joita omiin koneisiin saattaa paukahtaa. Paljonkohan on valmetin vaihteistoremontti. Siinä saa hankintaa painaa, että saa maksetuksi.

    pihkatappi pihkatappi

    Vanhoja ja vähän uudempia metsäkoneita on joka kylässä. Vähennyskelpoiset kustannukset koneen siirtoineen jää moninpaikoin 7 euroon motille, vähennysten jälkeen alle 5 euroa. Siinä ei kannata omaa Valmettia paljon täydentää metsävehkeillä, tai ainakin pitäisi olla 1000 ha nuoria metsiä lähiseudulla.

    Puuki

    ”Maataloustraktori saatiin kannattavaksi” -opinnäytetyön esimerkistä poimittua:

    Hakkuutyön tuntihinta palkka ym kuluineen n. 50 € /h . 5,2 m³/h tuotos 92 l männikössä. (tähteelle jäi n. 5,5 €/motti metsäkuljetusmaksuun)

    Urakoinnissa kannattaa , mutta vähemmillä hankintapuilla (1000 m³/a) ei enää juuri kannata ( = suunnilleen sama lopputulos kuin ostettuna, tosin jonkinlaisen palkan saa vielä itselleen)

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 687)