Keskustelut Metsänhoito Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 438)
  • Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

    Tähän mennessä on varmaan jo kertynyt käytännön kokemuksia metsään.fi:ssä käytetyn laserkeilauksen vs. moton mittaamissa puumääristä.

    Omaan varovaiseen arvioon nähden metsään.fi:n tuloksissa on vähän ylimääräistä, vaikkei ota huomioon tukkien laatuvähennystä, mistä laaseri ei varmaan tiedä mitään(?).

    Miten kauas on moton tulos mennyt arviosta: puutavaralajeittain ja kokonaistilavuudessa?

  • metsänkasvattaja

    varmaan  kaikissa   mittaustavoissa  voi  tulla   inhimillisiä  virheitä  puoleen  ja toiseen  mielestäni  motomitta  on  riittävän  tarkka  jos  kuski   tekee  kontrollimitan riittävän usein  mutta  epäilen  että  näin  ei  tehdä  kiireestä  johtuen  tietysti  suorat  ja  hyvänlaatuiset  rungot  mittaa  tarkemmin  mutta oikein  vänkkyrä  ja  oksaiset  koivut   ovat  hankalia  onkohan  koskaan tehty  tutkimusta  ja   verrattu  tuloksia  eri menetelmillä

    Metsuri motokuski

    Kyllä moton mitta on tarkka. Mikään pystymittaustapa ei ole yhtä tarkka. Toivoisin että tolopainen ei levittele perättömiä väitteitä. Jos ei asiaa tunne on parempi olla kirjoittamatta kun kirjoittaa perättömiä totuutena.

    jpjulku jpjulku

    Metsään.fi:n tietojen ja motomittauksen vertailu ei taida olla kovin järkevää. Metsään.fi:n tiedot kun ovat valitettavan suurelta osin huuhaata. Kysymys ei välttämättä ole siitä, etteikö laserkeilaus teknisenä menetelmänä olisi käyttökelpoinen. Metsään.fi palvelu on vähän kaksipiippuinen juttu. Siellä on niin paljon väärää tietoa, jota muun muassa kemerahakemusten käsittelijät kuitenkin tuntuvat lähtökohtaisesti uskovan.  Ajatuksena Metsään.fi on loistava, mutta väärät tiedot voivat olla isompi paha kuin tietojen puuttuminen kokonaan.

    mehtäukko

    Ketjun aloittan kysymys-…” Miten kauas on moton tulos mennyt arviosta: puutavaralajeittain ja kokonaistilavuudessa? ” -pitäisi muotoilla uudelleen.

    Kun jokainen kaadettu puu yksilöidään puulajilla ja pölkyiksi katkaistessa kuutioidaan puutavaralajeittain, pitää alkaa erottaa arvioinnin ja kuutioinnin ero. Motomitassa menee tukkirunko vaikka kokonaan kuitupinoon jos laatu ei vain riitä.Tai kuiturungosta erotetaan parrut minimilatvaan saakka jos laatu antaa myöten.

    Muotoilu uudelleen: miten kauas arvio on mennyt moton mittaustuloksesta jne.

    akkli

    Metsään.fi tarkkuus 50% todellisesta ja puulajit täysin sekaisin-eli en luota.

    En muuhunkaan m.keskuksen pöydäntakaiseen toimintaan ,missä nojataan vaan lakiin ,mutta ei ymmärretä käytäntöä

    metsä-masa metsä-masa

    Metsään.fi tarkkuus ei ole muuttunut viimeisestä päivityksestä juurikaan  olilla tiloilla. Vuoden aikana tehdyistä töistä on kyllä mennyt ilmoitukset kuvioittain ja kuvioiden puumäärät on siten päivittynyt oikein. Erot kuvioittain on olleet puulajisiirtymiä, mutta bruttomäärä on pysynyt + -5 %:n sisällä.

    Moton mittaukseen on edelleen täysi luottamus, varsinaista hakkuutyötä tekevät koneet ja niiden kuljettajat on jatkuvan tarkkailun seurannan alla työnantajan toimesta. Kaikista kaupoista syntyy työnantajalle kaupantilanne raportti, josta korjuusta vastaava seuraa kauppakohtaiset määrät toimitusten jälkeen.

    Jos motolla tehdään esim. mutkaista ja oksaista koivua laatuvaatimusten vastaisesti myyntipinoon silloin mitta myyjälle niissä rungoissa on mieluummin reilu, yleensä ne osat runkoa jää metsähylkynä metsään.

    wanhajätkä

    Heitä jätkä herjaamasta! Ikävää lukeakkin.

    harrastelija harrastelija

    Tuo moton antama mitta koivulle tosiaan arveluttaa. Ostan koicua, jos ei itsellä satu jonakin vuotena olla koivuleimikkoa. Päätehakkuulta tulee varmaankin aika luotettava mitta, mutta harvennuksilta mutkainen ja viistoon ylöspäin oksittuva hies mitataan mielestäni liian suureksi! Ensiharvennukselta varsinkin epäilen koivun motomittaa vahvasti.

    Tolopainen Tolopainen

    Aika iso ero tulee juuri koivulla tehdasmittaan verrattuna, joskus myynyt kuidut kun hakattu motomitalla, tehasmitta oli yli 5% vähemmän.

    Puuki

    Koivuissa mittaeroa voi tulla suuntaan  tai toiseen suht. paljon.   2 motolla tehtyä koivupinoa olen myynyt tienvarresta ja molemmilla kerroilla motomittassa tilavuus oli pienempi kuin toisella  mittaustavalla. Tehdasmitta toisella kertaa ja pinomitta toisella.

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 438)