Keskustelut Metsänhoito Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 438)
  • Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

    Tähän mennessä on varmaan jo kertynyt käytännön kokemuksia metsään.fi:ssä käytetyn laserkeilauksen vs. moton mittaamissa puumääristä.

    Omaan varovaiseen arvioon nähden metsään.fi:n tuloksissa on vähän ylimääräistä, vaikkei ota huomioon tukkien laatuvähennystä, mistä laaseri ei varmaan tiedä mitään(?).

    Miten kauas on moton tulos mennyt arviosta: puutavaralajeittain ja kokonaistilavuudessa?

  • Tolopainen

    Metsissä pääoman tuotto on huono ja se on fakta. Se on paljon huonompi kuin kymmenen vuotta sitten, mutta paljon parempi kuin kymmenen vuoden kuluttua.

    Timppa

    Asia on niin kuin Tolopainen kirjoitti.  Metsien tuottoprosentti ajankohdan käypään arvoon verrattuna on 10 vuoden kuluttua pienempi kuin nyt.  Siinä ei ole mitään ihmettä, koska se johtuu siitä, että rahan määrä kasvaa ja turvalliset investointikohteet vähenevät.  Metsät ovat turvallisia.

    Sitten eri kysymys on se, että tuottoprosentti tämän päivän hintatasoon verrattuna onkin paljon parempi, koska erilaisten puusta valmistettujen tuotteiden kysyntä kasvaa ja ainakin joltain osin vaikuttaa myös puun hintaan.  Tämän päivän Hesarissa oli kaksi puutuotteiden kysynnän kasvusta kertovaa juttua.  Toinen Kiinasta.  Käsiteltiin pakettihisnestä ja vähän muutakin.  Toinen kertoi, että väestön ikääntyessä aikuisten vaippojen tarve kasvaa ja vaipathan tehdään revitystä sellusta.

    rööri roope

    Liekköhän tolo ja vajoin samalla suljetulla osastolla?Jutut ainakin viittaa.

    Visakallo

    Metsässä on se hyvä puoli, että se on erittäin helppo myydä pois, jos kokee tuoton liian huonoksi. Koneyrityksestä voi toki myös luopua, mutta se ei aina ole niin helppoa ja tuottoisaakaan.

    MaalaisSeppo

    Täytyy ottaa huomioon, missä talossarjassa metsänomistajat ovat kyvyiltään. Korkeintaan neljännessä divsioonassa. Tulos ei paha, kun otetaan huomioon kiinteistöjen arvonnousu.

    Puuki

    Metsänkasvatuksen kustannukset on nousseet suhteessa puun hintaan, joten kannattaa laskea entistä tarkemmin kuinka paljon on valmis riskisijoittamaan, -kuten muissakin kohteissa myös metsänkasvatukseen sisältyy tietysti riskinsä , ei kymmeniä vuosia vaativa  kasvatus ole riskitöntä ollenkaan –

    Pieni tuotto kohtuullisella riskillä epävarmassa toimintaympäristössä kuvaa melko hyvin metsänkasvatusta sijoitustoimintana. Useimmilla siihen sisältyy paljon muitakin arvoja kuin taloudellinen.

     

    Metsuri motokuski

    ”Pieni tuotto kohtuullisella riskillä epävarmassa toimintaympäristössä kuvaa melko hyvin metsänkasvatusta sijoitustoimintana. Useimmilla siihen sisältyy paljon muitakin arvoja kuin taloudellinen”.

    Tuo on kyllä ihan totta. Suomessa taitaa olla aika vähän kuitenkin niitä metsänomistajia joidenka päätulonlähde on puunmyynti. Puunhinnalle ei taida onneksi olla käynyt niin kuin maataloustuottajien hinnoille. Suvussa on paljon maidon ja lihan tuottajia sekä viljan viljelijöitä. Ei todellakaan käy kateeksi heidän tulotasonsa tänä päivänä. Jatkajia ei oiken ole kenelläkään vaikka jälkipolvea jokaiselta löytyy. Tuottajahinnat ovat sitä luokkaa että elämä ei toisaankaan ole kovin ruusuista.

    Timppa

    Aina kannattaa muistaa sekin, että puun tuottoa on mahdollista kasvattaa hyvin pienillä lisäpanostuksilla hoitoon.  Onhan aivan eri saako uudistushakkuuhehtaarilta 20000 vai 10000 euroa.  Tuotantokulut hehtaarille ovat kuitenkin lähes samat.

    wanhajätkä

    Miten nuo kommentit liittyy laserkeilaukseen? Joka ketjussa sama höpötys!

    Tolopainen

    Keskimääräiseltä metsahehtaarilta päätehakkuun nettotulo on kyllä reippaasti alle 10k€. Miten ne metsänomistajien tulot olisivat voineet pudota yhtäpaljon kuin maataloudessa. Ei luutun päältä lattialle ole kovin korkea pudotus.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 438)