Keskustelut Metsänhoito Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 229)
  • Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

    Merkitty: 

    Metsässä tulee vietettyä joka tapauksessa aikaa. Tuumailin että, jos vaikka taimikonhoitoreissulla käyttäisi aina pari tuntia järeämmän (järeytyvän) kuvion lannoitukseen käsipelillä, niin olisiko toimiva mallia vai turhaa piipertämistä? Metsässä on mukava kulkea, joten odotuksena ei ole äärimmäinen tehokkuus mutta toki hommasta pitäisi olla hyötyä.

    Jos hommassa on järkeä niin pari kysymystä lisää.

    Mikä on järkevin tapa levittää?

    Onko määrillä alarajaa vai onko jokaisesta rakeesta hyötyä?

     

  • Tolopainen

    Ei vaadita neulasnäytettä, kovin tuntui olevan vaikeaa tietojen anto metsäkeskuksesta kun sinne soittelin. Anomuksen hyväksyntä on pitkälti käsittelijästä kiinni. Pohja pitää olla vähintään puolukkatyyppiä, avosuot ei kelpaa tuettavaksi.

    mettämiäs

    ”mielestäni lannoitus boorilannoitusta lukuunottamatta on aika turhaa touhua siihen hyötyyn nähden oikeanlaiset harvennukset ajallaan tuo saman lopputuloksen pienemmillä kustannuksilla”

    Niin, lannoitus kannattaa tehdä vasta ajallaan tehtyjen harvennusten jälkeen; harvennukset ja lannoitukset eivät todellakaan ole vaihtoehtoisia menetelmiä. Kyllä vanha sääntö ”markka metsänlannoitukseen, kolme takaisin” pitää edelleen paikkaansa, kun oikeaan kohteeseen levitetään oikeaa lannoitetta.

    Lannoitteiden ”itse levityksen” hyöty jää käytännössä erittäin pieneksi, koska isot toimijat saavat lannoitteet paljon halvemmalla kuin pienostajat. Tästä johtuen omasta työstä itse hankituilla lannoitteilla ei kovin paljoa ”hyvää” jää verrattuna kokonaispaketin hankintaan isolta toimijalta. Bortrackin levitys on tietenkin vähän eri juttu.

    Nimim. Kokemusta on

     

    MJO

    Itselläni ei ole kokemusta, kuin tarjouspyynnistä.

    Jos mies kykenee levittämään käsin 5ha/pv, kuten aikaisemmin kirjoituksista ilmenee. Silloin saa todella hyvän päiväpalkan työlle. Hintaero oli kuitenkin 300e/tonni.

    Kuten totesin, minulla ei ole kokemusta 5ha/pv omatoimisesta levityksestä.

    A.Jalkanen

    Jos terveyslannoituksen tarve on todettu, kannattaa ainakin boorilannoitus tehdä heti, jos meinaa metsikköä puuntuotantoon käyttää. Typpilannoitus tietenkin vasta harvennuksen jälkeen.

    Jätkä

    MJO. Me levitimme MH:n metsään kelkalla ajettua lannoitetta parahaina päivinä 120 säkkiä / päivä. Kolme parhaassa fyysisessä kunnossa olevaa miestä- kaikki alle 30 vuotiaita. Keskiarvoksi tuli yli sata 50 kilon säkkiä/ päivä. Jokainen säkki, jonka levitti, piti tuoda pois, vain niistä maksettiin.

    Väitän, että sitä ei olisi pystynyt tekemään jatkuvasti, mekin teimme vain keväästä elokuun paikkeille.

    Sormet alkoivat jo kangistua sellaiseen koppura-asentoon. Liukas muovisäkki tarvitsee lujan otteen, kun sitä aletaan käsittelemään.

    Menin Elokuun jälkeen Opettajavalmennukseen ja siellä oli puolet porukasta ollut lannoittamassakin. Kun he puhuivat päiväurakoistaan, huomasin, että minun täytyy olla hiljaa – eivät olisi ikinä uskoneet!

    Jos me oltaisiin tehty 1500 kilon päiviä päiväpalkalla, olisi työpäivä ollut todella lyhyt.

    Silloin tuli myös nuo lentolannoitukset- Keksimme uuden työmuodon: Apulannan levitys lentokoneesta – Käsin!

    arto

    Meillä ne apulannat levitetään helikopterilla. Yhteishankkeena todella edullista. Menee tarkasti tietty määrä ja alue.

    Jätkä

    arto. levitetäänkö ne teilläpäin : Helikoterista – Käsin?

    Lentolevityksessä menee yleensä isot alueet nopeasti. Edellyttää tosin ”lentokenttää”, koska raskaassa paskalastissa ei kone nouse ihan paikaltaan.

    arto

    Ei käsin. Monet lastauspaikat tänäkin kesällä raivattiin, Ihan metsätielle jonne rekalla pääsee. Vesakko veks. sahalla.  Rekanpäältä se ottaa aina astian se kopteri menee suursäkki kerralla astiaan.

    oksapuu

    Kyllä se Heko vaan aikalailla paikaltaan nousee, lentokoneella ei taideta enää levittää ollenkaan…

    On muuten ihan pikkasen aikaa siitä kun apulantaa myytiin 50kg säkissä…

    Nimetön

    Lentokoneella lannoitetta ei varmaankaan Suomessa ole levitetty 15 vuoteen.Nykyään taitaa olla yleisin tapa helikopteri levityksessä tämä säiliö systeemi joka täytetään kierukalla sen mukaan mikä on kopterin kantavuus sillä hetkellä, esim. poltoaine tilanteen mukaan  https://www.youtube.com/watch?v=ecfzjVylbyo

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 229)