Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 602)
  • Lakko

    Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

    Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

  • Visakallo

    Minä en saa lisäeläkettä. Kun pankin maksama omaeläke loppuu, alkaa myel-eläke.

    Jätkä

    Tollo:”Niinhän sitä vois luulla, maksan eläkkeestä lähes 10% yksikköä enemmän veroa kuin aikoinaan palkkatulosta. Lisäeläkkeet on sosialisoitu.”

    ”Sama tauti Rahilaisella”. Se jurppii jonkin verran. Lisäksi tuo nouseva ahne sukupolvi itkee, että me syödään niiden eläkkeet, mikä ei takuulla pidä paikkaansa.

    Timppa

    Visakallon ja Tolpan emäntiä koskevasta keskustelusta tuli mieleen, että joskus 1900 paikkeilla kaksi Korpilahden Vespuolen isäntää keskusteli, että ”emäntä saa olla vaikka pyykkipunkan näköinen, jos sillä on tarpeeksi metsää”   Tämän sitaatin löysin Veijo Meren eräästä kirjasta.

    Oppi meni perille, sillä toisen isännän poika avioitui isoäitini vähän pyykkipunkaa muistuttavan sisaren kanssa.  Eikä siitäkään mitään hyvää seurannut, sillä tämä aviopari keplotteli isoäitini ja kahden muun siskoksen perintöosuuden siitä tilasta n 10 %:lla käyvästä hinnasta hokuttelemalla siskosten höpertyneen äidin myymään tilan alihintasan.

    Visakallo

    Tolopaiselle pitää vielä sen verran kuitata, eten ole tehnyt avovaimoni varakkuuden ja hyvän ulkonäön välisiä vaihtokauppoja.

    Rane

    Köyhä ja ruma?

    Visakallo

    Kauneus on katoavaista, mutta rumuus sen kuin lisääntyy!

    Juppe

    Mitäs muuta kuin kuin systeemiä nakerrettu? Takavuosina sai ansiosidonnaista päivärahaa tietyin ehdoin keskeytyksettä eläkeikään asti! Ja sitä mitattiin ulos! Sitten eläkkeelle jo vuosia aiemmin. Kyllä nämä maksut siirtyy tuleville tekijöille. Mutta tähän viestiketjuun liittyen, ongelma ei ole paperiteollisuuden lakossa, vaan puunhinnassa, erityisesti kuitupuun, mitä sille olisi tehtävissä?

    mehtäukko

    Jaa mitäkö? Oikea-oppisesti hoitaen mahd. lyhyellä kierto-ajalla tukiksi ja pylväiksi.

    ROKS

    Jätkä: ”Sama tauti Rahilaisella”. Se jurppii jonkin verran. Lisäksi tuo nouseva ahne sukupolvi itkee, että me syödään niiden eläkkeet, mikä ei takuulla pidä paikkaansa.

    En tiedä mitä sukupolvea tarkoitat ”nousevalla ja ahneella”, mutta tuskinpa yksikään sukupolvi on toista ahneempi.

    On faktaa, että suomalaisten eliniän odote on kasvanut ja syntyvyys laskenut, mikä luonnollisesti aiheuttaa melkoiseta rasitusta ja epäsuhtaa eläkejärjestelmään. Eläkeikää ja  maksuja on korotettu, ja näin tullaan jatkamaan aina tarpeen mukaan, ellei jotakin radikaalia muutosta tapahdu, joka taittaisi trendin suunnan.

    Itsellä ikää nyt 34 vuotta ja kyllä se hieman mietityttää, että kuinka suureksi eläkemaksut tulevat nousemaan ja milloin itse mahdan aikanaan ”päästä” eläkkeelle, mutta kuten sanoin, mietityttää vain hieman.Mielelläni teen mielekästä työtä, niin pitkään kuin terveys ja jaksaminen sen sallii.

    En Jätkä tiedä, miten määrittelet ahneuden, mutta esim. itse ajattelen, että ensisijaisesti elän ja teen töitä lapsilleni. Olen jo ryhtynyt siirtämään vähää varallisuuttani 3 ja 5 vuotiaille lapsilleni, esim. lahjoittamalla kiinteää omaisuutta määräaikaisella hallintaoikeudella, säästämällä osakkeisiin, rahastoihin. Näin ovat tehneet, myös omat vanhempani ja heidän vanhempansa. Mitä olen perheellisten ikätoverieni kanssa keskustellut, niin suurin osa noudattaa samaa periaatetta. Tosin ihminen, elää aina tietynlaisessa kuplassa, joten emme tietenkään edusta koko sukupolveamme…

    Tiedän että tapaani toimia, liittyy riskinsä. Esim. itse en ollut nuorempana kykenevä hallitsemaan minkään laista omaisuutta, mutta ihmiset muuttuvat ja ”kypsyvät”. Lisäksi ”alussa oli kasvatus” . Yritän saada lapseni ymmärtämään henkisenpääoman tärkeyden, mutta tuoda myös maallisen omaisuuden erimuodoissaan tutuiksi, jotteivat ne aikuisiällä olisi heille täysin vieraita asioita. Koitan tuoda asioihin konkretiaa, esim. sillä, että selitin lapsilleni (lapsille sopivalla tavalla) mikä on yritys ja osake. Käytin esimerkkinä The Walt Disney Companya, koska he ovat hirveitä Disney faneja ja Disney on läsnä heidän arjessaan ja aistittavissa kaikilla aisteilla. Kysyin lopuksi, että haluavaisivatko he omistaa hieman Disneytä. Sitten menimme osakekaupoille.

    Vähän lähti sivuraiteille, mutta uskon, että jokainen edellinen sukupolvi on tavoitellut  parempaa tulevaisuutta seuraaville sukupolville. Ei meillä muuten olisi esim. näinkin laadukasta varhaiskasvatus- ja koulutus järjestelmää.

     

    A.Jalkanen

    Kiitettävää suunnitelmallisuutta ROKS:in perheessä!

    Tähän saakka onkin käynyt juuri niin, että seuraavalla sukupolvella on olleet asiat aina hieman paremmin ja kulutustasomme on koko ajan noussut. Minunkin vanhempani elivät vaatimattomasti, mutta luulisin, että silti elämäänsä melko tyytyväisinä. Kasvava elämän laatu ei siis välttämättä meillä tarkoita enää olennaista kulutustason nostoa.

    Onko suunta nyt muutenkin kääntymässä, kun maapallon resurssit ovat ankarassa liikakäytössä, voivatko lapsillamme olla asiat paremmin kuin meillä? Tiedontason ja terveyden kannalta vastaus lienee positiivinen. Sairauksia opitaan nujertamaan. Tieto myös lisää tuskaa, kun ilmastonmuutos etenee. On iso kysymysmerkki miten levottomaksi kansat käyvät; viimeistään ruuan puute ajaa ihmiset liikkeelle.

    Väestö ilmeisesti ennustetaan nousevan 11 miljardiin, mutta ei enää juuri siitä.

    Jossain tv-ohjelmassa haastateltiin afrikkalaista perheenisää, joka kertoi että lapsia hankitaan monta sen takia, että edes joku niistä osoittautuu fiksuksi ja elättää sitten koko muun suvun. Hiljaiseksi vetää. Miten tuollaisessa kulttuurissa toteutetaan uskottava väestöohjelma? Ei tule mieleen muuta keinoa kuin maatalouden ja koulutuksen parantaminen niin, että väestön yleinen terveys ja tiedon taso paranee ja perheet ja suvut pärjäävät sitten vähemmälläkin lapsiluvulla. Tähän mahdollisuuksien tasa-arvoon perustuu pohjoismainen hyvinvointivaltio.

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 602)