Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 602)
  • Lakko

    Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

    Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

  • suorittava porras

    Visakallolta (8.49) hyvä täydennys. Tarkoitin kaaksella muun muassa kotihoidon täydellistä kontroloimattomuutta . Hoitajamitoitukseteivät sinne yllä ja vaara piilee ,että laitoshoidon hoitajavaje täydennetään sieltä. Samaan aikaan kannustetaan vanhempaa väkeä pysymään entistä pidempään kotona. Jokainen  voi tahollaan miettiä , paljonko resursseja tarvitaan yleiseen kotikäyntiin kolme kertaa päivässä kaikissa olosuhteissa. Nämä olivat ennen laitoshoidon asiakkaita ,mutta pikkuhiljaa jätetty tulemaan toimeen omillaan.

    Puuki

    Kiinalaiset on ostaneet viljelymaata monista eri paikoista , varsinkin Afrikasta. Yksi maa taitaa olla jo kiinalaisessa omistuksessa miltei kokonaan ruoantuotannon suhteen.  Siitä alkaa rahastus ja sen jälkeen  sääntely , varsinkin jos tulee katovuosia.  V. -18 oli viimeksi kuivuus haittana Euroopan pelloillakin. Elintarvikkeiden hinta nousi markkinoiden kysynnän mukaan.  Jos jollain maalla ei ole omaa maataloutta katovuosien ym. mullistusten varalta, jää se aina mopen osille ruoan saannin suhteen. Sitä ei nämä halvan ja hyvän ulkomaisen ruoan mainostajat käsitä tai ei halua käsittää.

    Sosialismia ja kommunismia on jo kokeiltu monessa maassa.  Huonoin  lopputuloksin. Kun kaikki on tasa-arvoisia ja toiset vähän tasa-arvoisimpia kuin toiset, niin lopulta pieni eliitti syntyy joka paikkaan olipa yhteiskuntajärjestelmän nimi mikä tahansa.

    AY-liikekin on ollut ihan hyvä olla olemassa aikoinaan, kun työläisllä ei ollut oikein mitään oikeuksia.    Olisi sillä nykyäänkin tarvetta esim .työttömyyden vähentämisessä yhtenä neuvottelevana sopijaosapuolena.  Mutta jos ja kun niillä ay-pomoilla on mennyt puurotjavellit sekasin ja kiistelevät enimmäkseen vallasta keskenäänkin, niin lopputuloksena työpaikat vain vähenee vaikka joidenkin palkat (varsinkin oma palkka) nouseekin, menetykset muuten on isommat (vrt. postin lakko) .

     

    Tolopainen

    Ay liike on vienyt työläisiltä jopa lakko-oikeuden, varsinainen riistäjä.Lisäksi tekee onnettomia sopimuksia, joita sitten pakottaa työläiset lakoilla purkamaan.

    A.Jalkanen

    Kojamo nousee usein mukaan keskusteluun kannattavana ”yleishyödyllisenä” yrityksenä. Olisi mielenkiintoista jos joku talousasioita osaava perkaisi esiin, miten sen voitto muodostuu. Meinaan, tavallinen yksityinen vuokranantaja, vaikka tekee yleishyödyllistä toimintaa, voi vain haaveilla tuollaisista tuotoista, vaikka vuokralainen saisi asumistukea. Normaali tuotto verojen jälkeen on ainakin Espoossa luokkaa 3-5 prosenttia, josta vähennetään vielä vanhoissa asunnoissa korjauskulut, eli tuotto on samaa luokkaa kuin metsäsijoituksessa.

    Vuokratuottoa voi nyt yrittää nostaa velkavivulla, kun korot ovat alhaalla. Toinen tietämäni tapa hyvään tuottoon on ostaa asunto uudiskohteesta, jolloin vuokratuoton saa joissakin tapauksissa verottomana (arvonnousu verotetaan vasta asunnon myyntitilanteessa) ja kun uudiskohteeseen tyypillisesti sijoitetaan vain osa asunnon arvosta, saadaan hyvä suhteellinen tuotto. Vuokralainen maksaa yhtiölainan lyhennykset vuokrassaan. Korjauskuluja ei myöskään tule. Uudiskohteissa suurin riski liittyy vuokralaisten pysyvyyteen ja osakkaiden maksukykyyn. Jos tulee lama ja taloyhtiössä joku jättää vastikkeet tai vuokrat maksamatta, voi vastikkeita ja lainanlyhennyksiä kaatua osakkeenomistajien yhteisvastuullisesti maksettaviksi. Yleensä tällöin saadaan vuokra-asunto nopeasti irtisanotuksi, mutta jos maksukyvytön onkin talossa asuva osakas, tilanne on hankalampi.

    Scientist

    Kojamohan on vanha VVO (Valtakunnallinen vuokratalo osuuskunta ?), josta on omistajien toimesta keksitty tehdä pörssiyritys. Omistajia ovat ammattiyhdistykset ja työeläkevakuutusyhdistykset (joiden hallinnossa mukana myös liitot). Kurssi lähes kaksinkertaistunut vuodessa, varmaa tuottoa asukkaiden ja veronmaksajien rahoilla (asumistuet). Nykyisin sillä myös paljon ulkomaisia omistajia pörssin kautta. Ay-liike saa osingot verovapaana. VVO lienee aikanaan saanut myös yhteiskunnan tukea asuntorakentamiseen.

    Puuki

    Missä yksityinen saa vuokratuoton  verottomana ? Asunnon arvonnousu on sekin nykyään lähinnä vain pääkaupunkiseudun asuntojen kohdalla totta. Muualla asia on useimmiten toisin päin ; myyntitappion  voi vähentää muista tuloista jos niitä on.

    Tällä hetkellä vielä oman asunnon myynti on verotonta,  jos on asunut siellä min. 2 v.   Tosin varainsiirtoveroa on joutunut jo aikoinaan maksamaan siitä omastakin asunnosta 2 %, omakotitalosta 4 %.  Turhia veroja jotka esim. vaikeuttaa joskus pakollisia muuttoja.

    Kojamon tilanteesta voi lukea esim. Tekn.&Talous lehden kolumnista Perusinsinööriltä.

    reservuaari-indeksi

    Kyllä Kojamossa on epäkohta, tietenkin on. Parasiitit taisi yrittää vähän  samaa nuorisosäätiönsä kanssa mutta joku siinä sitten taisi ohuesti sakata. Ainakin jotain sen suuntaista lehdessä kirjottivat. Asian tiimoilta eri oikeusasteiden ovet pyörii vieläkin kuin jormuan jullien silmät vegelounaalla.

    ♥ Kerttu

    Kurki

    Joten turhaa on Kurjen huoli.

    Vallankumouksesta minun tai muidenkaan ei ole tarvinnut koskaan huolta kantaa. Se mitä tuon esille on, miten beljakovilainen ay-liike on tietoisesti ennen ja mahdollisesti ymmärtämättömyyttään myöhemmin noudattanut Beljakovin oppia vaatimalla aina kilpailijamaita korkeampia palkankorotuksia välittämättä hintakilpailukyvystä, jonka on kaiken hyvinvoinnin perusta.

    Olihan se 1990-luvun alun lama beljakovilaisen ay-liikkeen aiheuttamana tavoitteiden suuri huipentuma ”vallankumoukselle otollinen tilanne” vihdoin saavutettu, mutta kohtalon ivaa oli, että se suuri unelma kommunismi romahtikin juuri samoihin aikoihin.

    Laman jälkeen Paavo Lipponen hoki päämisterikausinaan jatkuvasti: ”Matalat palkankorotukset (kilpailijamaiden mukaiset) takaavat Suomelle hyvän työllisyys-ja talouskehityksen.”

    Minä puolestani hoen: ” Suomella ei voi olla omaa palkkapolitiikka yhteisvaluutassa, vaan palkankorotukset avoimella sektorilla määrittelee kilpailijamaiden palkkataso ja palkankorotukset”.

    A.Jalkanen

    Homma menee siis niin että jos sijoitusasunnossa on rahoitusvastikkeella lyhennettävää yhtiölainaa, kuten uudiskohteessa usein on, vuokranantaja saa vähentää vuokrasta hoitovastikkeen lisäksi rahoitusvastikkeet ja vasta jos voittoa jää, lopusta maksetaan verot.

    ”Sijoitusasunnon ostoon nostetun pankkilainan eli tulonhankkimislainan korot ovat vähennyskelpoisia kaikista pääomatuloista sekä lisäksi alijäämähyvityksenä ansiotuloista mikäli korkokuluja on pääomatuloja enemmän. Yhtiölainan verohyödyt ovat siitä parempia, että voit vähentää ne kokonaisuudessaan kyseisen vuoden vuokratuloista. Tästä syystä asuntosijoittajan ei kannata maksaa yhtiölainaa pois vaan maksaa sitä rahoitusvastikkeella kuukausittain.”

    ”Asuntosijoittajakaan ei kuitenkaan pääse kokonaan välttämään veroa sillä vero tulee maksuun asunnon myyntihetkellä, lyhentyneen yhtiölainan osalta. Veron siirtäminen eteenpäin on kuitenkin aina järkevää ja yhtiölainan avulla se onnistuu hyvin.”

    http://www.salkunrakentaja.fi/2018/03/yhtiolaina-ja-rahoitusvastike/

    vuokranantajat.fi/2019/06/yksityisten-vuokranantajien-mahdollinen-rankaiseminen-tuntuu-kohtuuttomalta/

    Sitäpä en tiedä, miten homma toimii jos rahoitusvastikkeella maksellaankin remonttikuluja.

    Uusmetsäläinen

    Puukille ja muillekin kiinnostuneille tiedoksi, että kyllä Kojamo osakeyhtiönä maksaa tuloksestaan veroja kuten muutkin osakeyhtiöt. Viime vuodelta se maksaa runsaat 200 miljoonaa euroa, mikä on aika paljon verrattuna sen viime vuonna saamaan nettovuokratuottoon (247 miljoonaa euroa). Kojamon tulos (ennen veroja) viime vuodelta oli peräti yli miljardin, mikä selittyy sijoituskiinteistöjen käyvän arvon korotuksilla 872 miljoonalla eurolla. Kojamon omistaman asuntokannan arvo nousi  viidestä miljardista kuuteen miljardiin euroon.

    Kojamon tulosnäkymät ovat  kaupungistumisen myötä hyvät. Yhtiö investoi edelleen reippaalla tahdilla vuokra-asuntorakentamiseen ja yhtiön rahoituskustannukset ovat hyvän luottoluokituksen takia verrattain matalat. Puukillekin voisi antaa ostokehoituksen.

    Kojamon omistajina olevat yleishyödylliset yhteisöt (mm. ay-järjestöt ja työeläkeyhtiöt) ovat osinkoistaan verovapaita. Tätä on esitetty korjattavaksi mm. useiden nykyisten hallituspuolueiden toimesta lähdeverojärjestelyllä, mikä olisi järkevää valtion verotulojen lisäämiseksi.

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 602)