Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 602)
  • Lakko

    Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

    Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

  • Visakallo

    Yrittäjänä olo on siinä mielessä paljon parempaa, että voi lakkoillakin niin paljon kuin ikinä haluaa!

    jees h-valta

    Miisun kaas aivan samaa mieltä. Kyllä pieni puskurivara pitää aina tilillä olla että muutaman kuukauden pärjää vaikka rahaa ei tulisi latiakaan. Olen samaa ihmetellyt kun näitä rikkuri”sankareita” on haastateltu.

    Tolopainen

    Eipä ole lakosta mitään kokemusta. Eikö se ole aika kannattamatonta puuhastelua. Tietenkin voi ottaa saikkua lakon ajaksi, niin ei tule rahallisia menetyksiä.

    jees h-valta

    Onko Tolopalla mitään käsitystä siitä ”saikusta”? Ei sitä enää nykyään aivan niin vain oteta. Kyllä siihen syykin tarvitaan. Perusterveen on vaikea sellaista kehittää.

    MIISU4F

    En kutsuisi puuhasteluksi. On se sen verran epätoivottava keino mutta tehokas, kun ei muuta keinoa enää ole, jos neuvottelut jumissa ja työnantajapuoli tahtoo vaan heikentää ja leikata.

    Tolopainen

    Jaa kun katsoo pitemmältä ajalta kehitystä, kyllä tulotaso on koko ajan noussut. Työnantaja ei koskaan ole leikannut palkkani, se ei ole edes mahdollista kuin vasemistopropakandassa.

    Jätkä

    Tollo saa aina saikkua kun menee arvauskeskukseen. Tuo päävika on sellainen, että siitä tulee saikkua aina vaikka puoli vuotta kerrallaan. Sen saamiseksi riittää pikkupaikkakunnalla se, että on ollut syntymästään asti Tollo.

    Lakko on oikeasti se viimeinen keino palkansaajalla saada oikeutta. Tuo aiheuttaa kyllä epäsopua liitossakin, kun sinne on pesiytynyt KEPU:laisia, jotka olisivat töissä vaikka ilmaiseksi, kun ”kyllä se aina kotiolot voittaa”. Ja äiti laittaa ruokaa pöytään ja petaa Tollolle perilliselleen peräkammariin petiä. Sellainen Tollo pärjää muutaman vuoden ilman palkkaa, kun neljä kertaa päivässä istuu ruokapöytään.

    kim1

    Kuka lakkolainen,jota lehden toimittaja haastattelee…parhaassa tapauksessa pääsee telkkuun,kehtaa olla rehellinen …nyt kävi tuuri kun vaimokin on lakossa…,päästään etelään lomalle…,tahi…,jo jonkin aikaa olen suunnitellut mersun vaihtaa vähän uudempaan..,kenties uuteen…,niin nyt on aikaa lähteä autokaupoille…,tahi…polttopuut alkaa käymään vähiin…,nyt kun olen lakossa…,voisin muutaman vuoden puut tehdä…,hieno homma..,toivottavasti lakko kestää useamman viikon…

    Tolopainen

    Lakko on nykyisin kiristyskeino, joka ei enää työnantajiin voi kohdistua. Kukaan ei edes tiedä,  nykyään missä työnantaja on. Yhtiössä palkattu johto hoitaa kaikki tehtävät. Ei siellä omistajat ole töissä. Omistajia ovat monikansalliset rahastot ja Suomessa suurimpia omistajia on työntekijöiden eläkkeitä hoitavat yhtiöt. Työläiset lakkoilevat omia eläkeyhtiöitään vastaan, kun pysäyttävät metsäteollisuuden.

    Kaikki julkisen sektorin palkankorotukset joudutaan maksamaan velkarahalla, koska tulot ei riitä edes nykyisiin menoihin. Vastuutonta talouspolitiikkaa. Alijäämäisten budjettien teko pitäisi lailla kieltää.

    MIISU4F

    Tuolla Tekijä lehden nettiin on haastateltu usean eri työpaikan tuntoja lakon edetessä. TEKIJÄ lehden netistä:** lainaus:

    ****Valtavirtamedian uutisointi on hyvin yksipuolista. Työnantajapuolen väitteet menevät ay-liikkeen sanomaan verrattuna haastamatta läpi. Me täällä Pelloksen tehtailla emme todellakaan näe sellaista, että Suomen metsäteollisuus taistelisi nyt henkitoreissaan sen puolesta, että tuotantoa kannattaisi pitää Suomessa.

    UPM Plywood Oy:n Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Mikkelin Ristiinassa. Pääluottamusmies Marko Lang edustaa tehtaitten runsasta 400 teollisuusliittolaista. Langin ei tarvitsisi sanojensa oikeiksi todistamiseksi tehdä muuta kuin siteerata UPM:n omaa viimeisintä pörssitiedotetta vuoden 2019 tuloksesta. Se vahvistaa Langin näkemykset siitä, että pääoman omistajilla menee Suomessa ennätyksellisen yltäkylläisesti varsinaisen työn tekijöihin verrattuina.

    UPM teki hyvän tuloksen (…) Liiketoiminnan rahavirta oli ennätyksellinen 1 847 miljoonaa euroa.” Vertailukelpoinen liikevoitto vuonna 2019 oli samaisen tiedotteen mukaan lähes puolitoista miljardia eli 1 404 miljoonaa euroa. Maan suurin päivälehti hehkutti pörssitiedotteen vanavedessä tätä: ”Liikevoittoprosentti UPM:lla oli 13,7.” Ei ehkä kannata surkutella toistakaan metsäjättiä, Stora Ensoa. Sen pörssitiedote kertoo vuodesta 2019, että ennätyksellinen liiketoiminnan rahavirta oli 1 980 miljoonaa euroa.****

    JA

    *** Teollisuusliiton tutkimusyksikkö toteaa, että puutuotteiden valmistuksen tuottavuus on lamavuodesta 2009 lähtien kasvanut paremmin kuin teollisuudessa kokonaisuutena. Reaaliansiot ovat sen sijaan alentuneet vuoden 2015 alun tilanteesta. Lang on tietoinen siitä, että työntekijät ovat osansa tehneet suomalaisen kansantalouden eteen.

    Työntekijät eivät ole este tuottavuuden nousulle. Jos katsoo taaksepäin, viimeiset 10 vuotta on tehty äärimaltillisia työehtosopimuksia.

    – Täällä vanerikonetta käyttävät ehkä maailman ammattitaitoisimmat ihmiset. Tulin Pellokselle 13 vuotta sitten. Olen nähnyt, miten paljon täältä on vähennetty porukkaa koneiden automaation myötä, eli tuottavuus on kehittynyt koko ajan.****

     

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 602)