Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 602)
  • Lakko

    Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

    Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

  • Metsänmies

    Olettaisin, että työnantajapuoli pyrkii saamaan bonukset pois työntekijöiltä. Noilla säästöillä voidaan ksvattaa johtoportaan bonuksia entistä suuremmiksi.

    Tolopainen

    Bonukset ovat johtamisväline ja ne maksetaan tuloksesta, eli eivät ole samalla tavalla kulu kuin palkat. Niistä ei tarvitse maksaa sotu maksuja.

    Mitään rikkuruutta ei voi olla olemassakaan, lakko koskee aina  vain liiton jäseniä eikä liitto voi määrätä pysäyttääkö jokin tehdas tuotantonsa vai ei. Jos liittoon kuulumaton tekee työsopimuksensa mukaisesti töitä, siihen hänellä on perustuslaillinen oikeus kuten liiton jäsenillä on oikeus olla lakossa.

    Lakkolaisten olisi kannattanut katso tv1 silkkitiedokumentti. Miten kiinalaiset teollistavat Afrikkaa tehokkaasti. Etiopialaisen työntekijän palkka ompelijana on 50€/kk, tehtaassa oleva kiinalainen työnjohtaja ansaitsee 3800€/kk. Kiinalaiset ovat hyviä organisoimaan ja johtamaan asioita. Se nyt on selvä asia ja osaavat tuotekehityksen ja tuotteiden tehokkaan teollisen valmistuksen. Lisäksi hallitsevan vallankäytön, ei ole mitään epäselvää, kuka päättää asiat heidän hoitamissaan projekteissa.

    Scientist

    Tarkoitatkoko sitä, että Teollisuusliiton toimitsija uhkasi ko. tehtaan piirittämisellä siten, että sieltä ei tavara lähde ulos eikä puutavaraa voida viedä sisään. Varmaan olisi hyvä saada poliisin kantakin tähän uhkaukseen.

    Puuki

    Miten ne Ruotsissa osaa sopia paljon paremmin työehdoista kuin täällä ? Siellä on uudistettu työehtosopiminen jo yli 20 vuotta sitten.  Siellä keskitytään mm. kilpailukyvyn säilyttämiseen ja työpaikkojen säilymiseen  eikä esim. oman  aseman pönkittämiseen muiden kustannuksella.  Lakkoja ollut v. -18 1 kpl.   10 vuoden aikana lakkojen takia keskimäär. vuoden menetetyt työpäivät : Ruotsi n.18 000 , Suomi n. 87 300 .     Eroja tulee kok.kustannuksissa jo tuosta aika paljon kilpailijamaiden välille.

    Apli

    Metsäliitolle lakko sopii huonoiten, odotellu milloin siellä alkaa mitta täyttyä? UPM ja Stora pärjää hyvin ulkomaisten tehtaidensa avulla, niillä ei välttämättä kiirettä sopia.. Sahat oma juttu!

    Metsäkupsa

    Nyt kannataisi Metsäliiton järjestää omistajilleen, eli meille metsänomistajille tutustumisretkiä tehtaille.Samalla voisi lakkovahdeille tehdä jekun, haalarit päällä vierailulle. Kiihkeimmät luulisivat, että rikkureita linja-auto lasteittain kuskaavat lakkoa murtamaan. Saattaisi jopa kuumakallevahti rinnuksille tulla. Silloin kuvaajat paikalle. Otsikko omistajia uhkailtiin, jo on aikoihin eletty.

    suorittava porras

    Tuohon uhkailuun sen verran ,että on jaettu tiedote ,jossa yksiselitteisesti kielletään uhkailu ,provosointi ja provosoituminen. Tämä on virallista tietoa luettuna liiton tiedotteesta. Malttia kaikille osapuolille ja neuvottelurauha neuvottelijoille!

    Tolopainen

    Suuryhtiöitä ei Suomen lakot haittaa, kun loppuvuosi on painettu varastot täyteen. Papruliiton kanta on ollut selvillä jo pitkään, kun asioita on jauhettu puolivuotta, eiköhän tuossa ole aika tarkat askelmerkit, joiden mukaan mennään. Tehtaita ei ehkä käynnistetä vielä helmikuussa, jos työntekijöillä on intoa lakkoilla. Kun lakkokassat tyhjennetään saattaa muutama vuosi olla aika rauhallista. Puukauppoja on turha enää suunnitellakaan tälle keväälle.

    A.Jalkanen

    Olisiko se sitten yhtään parempi tilanne jos luovuttaisiin yleissitovuudesta, ja liiton ulkopuoliset eivät saisi liiton neuvottelemia etuja? Tavallaan nyt on osa ’vapaamatkustajia’ jotka eivät maksa liiton jäsenmaksuja. Työnantajan kannalta nykysysteemi tuo työrauhaa ja sujuvoittaa toimintaa, kun  sovitaan ison joukon asiat kerralla. Työntekijän kannalta vapaamatkustus on riesa, mutta tuskin kuitenkaan aihe suuttua (tosin nykyisin tuntuu pienikin aihe riittävän isoon suuttumiseen, kuten sana ’neekeri’).

    Tolopainen

    Suomessa ei ole työmarkkinoilla muutettu mitään 70-luvun jälkeen. Yleissitovuus on laissa ja lakipykälät on etujärjestöt sanelleet eduskunnalle, kuten vanha tapa oli. Miten lakisääteista etua jotkut voivat käyttää hyväksen, kun yleisitovuus on pakollista. Et voi tehdä sellaista työsopimusta, joka ei olisi yleissitova, vaikka molemmat osapuolet sellaiseen suostusivat. Liittojen sopimia palkkoja on pakko maksaa vähintäänkin.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 602)