Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 602)
  • Lakko

    Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

    Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

  • MaalaisSeppo

    Lakkoriski nousi pilviin demarihallituksen myötä. Työntekijäpuoli yrittää nyt voimansa tunnossa saada lisäetua hallituskortilla. Työnantajapuoli ajattelee hallituksen ajautuvan vaikeuksiin lakkosuman voimistuessa. Kysymys ei siis ole pelkästään työsopimusväännöstä. Tilanne laukeaa vain, jos Marin puhuu järkeä kulissien takana Hakaniemeen. Nyt Marinin kyvyt punnitaan. Lauri Lyly voisi toimia välikätenä, niin asia ei tulisi julkisuuteen, eikä kukaan menettäisi kasvojaan.

    Tolopainen

    Rinne yritti sekaantua työmarkkinaneuvotteluihin ja on entinen pääministeri. Liitot näyttäköön, että niistä on ajamaan jäsentensä etuja. Neljä vuotta kuultiin, miten korkea ammattitaito työmarkkinaosapuolilla on tehdä sopimuksia. Kun sovitaan pysyvä työajan muutos se on yhtä pysyvä kuin sovitut palkatkin.

    Metsäkupsa

    Itselle tulee paperisena lehdet, en tykkää nettiversiosta ja käsin kosketeltava on aitoa. HS, MT, L-S  ja paikalislehti , sekä Metsälehti ja Arvopaperi. Lehtiin uppoaa yli puolitoistatonnia euroja vuodessa.

    Edunvalvojat ovat usein ylimielisiä ja halveeraavat ulkopuolelle jättäytyneitä ” siivellä eläviä loisia”. Myös voimakas vastakkainasettelu ei heille vierasta. Myös vastapuoli ruvennut samaa konstia käyttämään, rivit puolin ja toisin pysyvät paremmin suorina.

    Tolopainen

    Vakitilaajana ei kannata olla missään tapauksessa. Tilauksen välillä lopettamalla saa tarjoushyödyt, digi hesarikin tulee nyt kympillä kuukausi. Metsälehdestä jatkuvasti tarjoukset alennettuun hintaan.

    Nimetön

    Sori taas, tuleehan mulle vielä Metsälehti paperiversiona, mutta se asia pitää korjata heti tilasuuden tullen. Paperi versio 139euroa ja kaikilla laitteilla luettava metsälehden diki näköislehti  59 euroa ja diki lehti pysyy tallessa  eikä emäntä heitä heti ensimmäisenä paperinkeräykseen.

    Esim. meidän paikallisen sanomalehden Keskipohjanmaan jutut mitä netissä on nyt tänään aamun ja aamupäivän aikna ollut kokonaisuudessaan luettavana diki lehden tilaajille niin vasta huomen aamuna samat jutut on luettavana paperilehdessä. Varovainen pitää olla esson baarissa jos alkaa paperilehden juttuja uutisina kertoon.

     

    MIISU4F

    Tilaan paikallislehden 2 kk tarjouksesta marras/joulukuun taitteessa. Siinä on joulukilpailu. Kertaakaan en ole voittanut. Jos paikalliset kaupat tarjoavat jonkin lehden ilmaiskuukautta, otan aina. Joka kerta, kun tilannut maksullisen tai ilmaislehdet, pari numeroa jää tulematta ajallaan. Kyllä sieltä toimittavat saman tai seuraavan pv aikana. Sitten kun soittavat tilausjakson jälkeen, niin vastaan yleensä, että tulee aina katkoja lehdensaannissa ja kalliita ovat. En tilaa.

    Ns. maksullisista/tilaus lehdistä meille tulee Tekijä(Teollisuusliiton), Autismi-lehti ja KD-lehti. Ne kaikki taitaa kuulua jäsenmaksuun. S-ryhmään kuuluva Yhteishyvä- sekin niinikään jäsenetu. Pirkkalehteä ei, kun niin vähän ostoja sieltä ja rahalla en sitä tilaa.

    Mulle riittää nettiuutiset. Kirjastosta loput, jos joku artikkeli on maksumuurin takana ja kiinnostaa.

    Paperikoneita lakkaa joista osa muutetaan kartonkikoneiksi. Kartongilla on tulevaisuutta. Kohta puoleen lähes muovittomalla sellaisella. Maito- ja mehupurkkeja tarvitaan aina sekä pakkausmateriaalia jos jonkinmoista. Puun käyttö ei vähene, vaan sen jalostusaste ja arvo nousee entisestään. On se sitten ilmastoasioiden tai muuten vaan kehityksen ja ideoinnin ansiota, niin hyvä silti.

    Kumma juttu, kun Teollisuusliiton erityisaloista osa on sovittu vähin äänin ja niissä kikystä on saatu luovuttua, osa siirtymäajalla mutta silti. Mediaa ei tunnu kiinnostavan Teollisuusliiton onnistuneet tes-sopimukset pienemmillä aloilla ja niiden valmistuminen. Niitä on yli 30 eri sopimusta, jotka rullaavat neuvotteluissa taustalla ja menevät maaliin kenenkään niistä kuulematta!

    Tasapuolisuuden nimissä kikystä tulee luopua kaikilla aloilla!Se ei  edes ollut käytössä kaikissa paikoissa alunperinkään.

    Kyllä annan oman panokseni ammattiliitolle vastakin. Mielenosoituksiin ynnä muihin kyllä lähden ihan solidaarisuudesta.

    Metsuri motokuski

    Miisu: Tasapuolisuuden nimissä kikystä tulee luopua kaikilla aloilla!Se ei  edes ollut käytössä kaikissa paikoissa alunperinkään.

    Miksi näin ? Eihän tämä ole mikään tasapuolisuuskysymys. Jokaisella teknologian alalla on omat haasteet ja kannattavuusongelmat, joten eivät sopimuksetkaan voi olla samanlaiset. Jos näin mentäisiin tasapuolisuuden nimissä niin Suomessa ei tarvitsi olla kuin yksi järjestö joka tekee sopimuksen kaikkien työntekijöiden puolesta. Keskitetyt ratkaisut lopetettiin juuri sen takia että kaikilla toimialoilla ei voitu noudattaa samoja sopimuksia kun kilpailukyvyn puolesta ei ollut varaa maksaa yleisesti päätettyjä korotuksia. Ensimmäinen joka irtautui keskitetystä sopimuksesta oli metsäsektori. Joillakin toimialoilla kikyillä ei ole mitään merkitystä koska heidän kannattavuus on niin hyvällä tasolla että 24 h työajan pidennyksellä ei ole mitään merkitystä. Joillakin toimialoilla asialla on isokin merkitys kannattavuudelle ja silloin niiden säilyttämiselle on perusteet.

    MIISU4F

    Täällä pidetään perusduunaria ja niiden liittoja kykenemättömänä sopimaan ja suostumaan heikennyksiin. Vrt. mekaanisen metsäteollisuuteen esitettyjä 20 % heikennyksiä tuloihin. Mutta kyllä ne toimihenkilötkin pistää urakalla kampoihin. Nytpä heille tulee myös tiukat paikat.

    ****Metsäteollisuus ry pidentää neljällä vuorokaudella työsulkua, joka kohdistuu Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniin. Näiden liittojen työsulku pitenee siis seitsemään vuorokauteen****

    On se, työtaistelua puoli ja toisin. Ahtaajat väläytti osallistumisella tukilakkoon, vaikka heillä jo tuore työsopimus! Popcornit esiin!

    Tolopainen

    Se on kummallinen käsitys että rahaa pitäisi jakaa aina joka vuosi lisää niin työntekijöille kuin myös passiiviväestölle. Säästäminen on huono asia jo lähtökohtaisesti. Suomalaisille ei edes riitä omat rahat, syömävelkaa on otettu jo yli 100mrd€. Ei riitä enää omat varat, syömme jo lastenkin rahoja ja jätämme velat heidän maksettavaksi. Sen lisäksi vielä on suuri vaje eläke järjestelmässä. Miten te kehtaatte vaatia jatkuvasti lisää.

    MIISU4F

    Metsuri Motok…. En tiedä miksi kaikki työnantajat eivät tottaneet kiky tunteja käyttöön. Tai ne tunnit käytettiin omaehtoiseen liikuntaan, jonka sai suorittaa vapaa-ajallaan ilman, että merkittiin ylös. Joillakin se oli osa päivän kestänyt palkaton koulutus, joka olisi joka tapauksessa kuulunut järjestää. Kovimmin kiky tutui varmaan heillä, joilla lähti kolmannes lomarahoista.

    Joillakin se vähensi pekkaskertymää vaikka metsäala, joillakin lisäsi muutaman minuutin työaikaa.

    Jotkin työnantajat, kuten uutisissa on ollut, eivät alunperinkään ottaneet minkäänlaista kikyä käyttöönsä, vaan sopivat muuta paikallisesti, vaikka vastaavassa muualla työapaikalla oli kikyily.

    Työajan käytön muunlaisella tehostamisella ja työilmapiirin parantamisella lisätään tehokkuutta ja tuottavuutta varmasti paremmin, kun työstä saa mielekkäämpää. 24 tuntia vuodessa sulaa kokonaistuntimäärään helposti vaikka löysäilemällä ja juuri sen takia se ei ollut tasapuolinen, kerta sitä ei ollut pakko ottaa edes  käyttöön tai valvoa mitä sillä ajalla tehtiin. Suora lomarahan leikkaus näkyy suoraan lompakossa mutta muutama minuutti siellä täällä ei. Tai kun ei ota koko kikyä käyttöön.. Paras luopua kokonaan siitä ja keksiä muita keinoja työhyvinvoinnin parantamiseen ja työterveyteen esim, joka parantaa työtuloksia.

     

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 602)