Keskustelut Puukauppa Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
  • Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

    Merkitty: 

    uusia tehdashankkeita on vireillä ympäri Suomea. Mutta millä konstilla sais puun liikkumaan?.aktiiviset metsänomistajat ”vähemmistönä”varmaankin hoitavat metsässä ajallaan.mutta enemmistö vaan odottaa ja odottaa,mitä lieneekin. 

  • petep

    Eräs visionääri oli asiassa sitä mieltä että ei lähde puu liikkeelle ilman pakkolakeja  😀

    Tolopainen

    Täällä eräs visionääri sanoo, että huono on tulla puita väkisin ottamaan, mutta rahaan vaihdetaan mielellään, siis sorakuormat ei käy, euroja pitää löytyä.

    oksapuu

    Heh…

    Tuttu ostomies sanoi joskus ”Rahalla saa puuta”, oli tietysti oikeassa 🙂             Kunhan nuo uudet tehdashankkeet valmistuu niin todennäköisesti tulee myös uusi ”puupula Brunila” ja metsät on välittömästi kiinteistöverolle pantava…

    Jos ei keppi auta niin on pakko kokeilla porkkanaa elikkäs nostaa hintoja 🙂

    Metsäkupsa

    Vuosia on puhuttu puun paremmasta liikkeele saamisesta,lopputulos samaan vanhaan tahtiin mennään.Hinnannousu tietysti auttaisi,mutta teollisuus ei pitemmän päälle paljon enempää tule maksamaan.Jos puuta ei teollisuus riittävästi mieleiseen hintaan saa,niin silloin pyytävät valtiota apuu.Ilmoittavat tuotannon siirtämisestä kilpailukykyisempiin ja kustannustasoltaan edullisempiin maihin.

    Uudet tuotantolaitokset toki pysyvät täällä,mutta vanhat tuotantolaitokset ovat asia erikseen.Metsänomistajien on syytä olla varpaillaan,jos puupula tulee.Silloin on vastassa teollisuus,ay-liike ja vihervasemmisto,jolle hyvä vaalivaltti on ”rikkaiden”verojen reilu korotus.

    harrastelija

    Jos puupula oikeasti on tulossa, niin tehtaiden toiminnan turvaamiseksi verojen lasku olisi tietysti parempi keino kuin verojen nosto! Nykyisellään ainakin kolmella suurella on mahdollisuus kotimaisen kuitupuun hintaa hiukan nostaa.

    Ei luulisi valtion olevan niin hölmö, että ainakaan myyntiveroa alkaa korottelemaan, sehän vie puun myönnin viimeisetkin halut. Tietysti kiinteistöveroa nostamalla saattaisi rahan puutteessa olevia”kannustaa”.

    Siinäpä on MTK:lle lisää tehtävää ja mahdollisuus näyttää, että on metsänomistajien etujärjestö!

    Anton Chigurh

    Heikki smolander (oli erikoistutkijana metlalla kymmeniä vuosia) kirjoitti metsälehdessä (23.06.2016): ”Metsän keskimääräinen hehtaarituotto on kaksinkertaistettavissa hyvällä metsänhoidolla. Tämä taas edellyttää tuhojen pitämistä marginaalisina ja kasvupaikalle sopivaa puulajivalintaa.”

    Että mitkä tuhot?

    Smolander: ”Hirvieläimet ovat toiseksi vakavin metsänhoidon ongelma…  …välilliset tuhot ovat vakavampi ongelma, sillä hirvituhojen pelko yksipuolistaa puulajivalintaa. Kuusen tyvilahometsiköissä kantokäsittely ei turvaa uutta tervettä puustoa. Ainoa toimiva keino on puulajin vaihto…  …koivulle että männylle sopivia paikkoja kuusetetaan hirvipelon takia…  …Kuusta istutetaan liian karuille kasvupaikoille…”

    Holtiton sorkkaeläinlaidunnus alentaa puuntuotantoa 100 miljoonaa kuutiota vuositasolla. Tuosta sadasta miljoonasta kuutiosta olisi helppo tuottaa kaikki täällä tarvittavat nestemäiset polttoaineet ja lisäksi viedä sama määrä tankkereilla jalosteita ulos kuin mitä nykyisin tuodaan öljyä. Paluulastina tuotaisiin riihikuivaa (tankit täynnä) ja jaettaisiin kansalle.

    kiipiä

    Metsän kiinteistöveron myötä joutuu myös ns. jokamiehenoikeudet tarkempaan syyniin. Menee metsässä liikkuminen luvanvaraiseksi – olemme kaikki pian ”metsänvartioita”.

    MaalaisSeppo

    Pakkokonstit ovat mahdollisia vasta, kun demarit pääsevät valtaan.

    Nyt mennään nykykonstein. Eli nostetaan hieman puun hintaa.

    Rane2

    Konsteja puun liikkeellesaamiseen:

    -Ostomiehet yms. ryhtyvät vastaamaan puhelimeen.

    -Annetaan vähän isompia ostokiintiöitä ettei ne ole aina täynnä.

    -Ostomiehet yms.ryhtyvät tekemään tarjouksia ja ostamaan tarjottuja leimikoita.Valkkaaminen pois.

    -Jos vielä puupula uhkaa niin hätätilassa voi ottaa yhteyttä metsänomistajiin.

    -Yhteistyö yhdistysten kanssa.

    -Paniikkitilanteessa lopetetaan mittojen huonontaminen ja hintojen alentaminen.

     

    Gla

    Mistä ongelmasta tässä mahtaa olla kyse? Puu alkaa liikkua, kun teollisuus alkaa sitä ostaa. Minusta tuntuu siltä, että teollisuuden lobbaus puun liikkeelle saamiseksi on ollut niin voimakasta, että moni ei asiaa sen enempää edes mieti, vaan pitää itsestäänselvänä, että meillä on isokin puun tarjontaan liittyvä ongelma. Tarjontaa lisäämällä saadaan kyllä hinnat laskuun ja ehkä se teollisuuden kilpailukyvyn paranemisen kautta ostomääriä saattaa lisätä. Tällaisesta mekanismista ei kuitenkaan ole ääneen puhuttu puun tarjonnan parantamisen yhteydessä.

    AC on kyllä oikeassa sen suhteen, että tulevan käytön lisääntymisen takia meillä on tarvetta lisätä puun tuotannon määrää ja siksi keskimääräistä kasvua on mahdollisuus parantaa vielä selvästi. Tähän mennessä toteutunut metsien kasvun paraneminen on ollut  vasta vaikessa olosuhteissa luonnon monimuotoisuuden kustannuksella tapahtuvaa harjoittelua viimeisen 40 vuoden aikana. Potentiaalia meillä olisi paljon parempaankin.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)