Keskustelut Luonto Kysely

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Kysely

    Tuli tuossa taas kysely metsänomistajille. Päätin vastata tällä kertaa kun tutkimusta teki metsäkeskus. Kysely luonnon monimuotoisuudesta ja suhtautumisesta siihen. Jotenkin taas tekijältä mennyt mopo karkuun kun osaan kysymyksistä vastattiin naamoja ( vihaisesta hymyilevään) ruksimalla. Ja taas ehkä hiukan johdattelevat vastausmallit, jotta saadaan toivottu tulos tutkimukseen. Tulipa mieleen että sopiva säästökohde tulevalle hallitukselle on metsäkeskus.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuuluu MTKn toimialaan, kysykööt sieltä esiintyjää.

    Jean S

    Sanoisin, että perusongelma näissä kyselyissä on juuri se, että pakotetaan erilaisille 1-5-akseleille asioita, jotka ovat tuntuneet omassa päässä mielekkäiltä, mutta jotka eivät ole ainakaan kaikkien mielestä toistensa vastakohtia. Sitten jätetään avoimet kentät pois, jotta vastaukset on helpompi käsitellä tilastollisesti koneella, ja tehdään niistä mukatiedettä.

    Minuakin kysely alkoi ärsyttää jossain kohtaa. Vedin sen kuitenkin läpi yltiövittumaisesti vaikuttaen rahanahneelta luonnontuhoajalta, kun ajattelin, että sellaistakin näkemystä kaivataan.

    Puuki

    Minäkin tein aikoinaan mts-kurssilla suunnitelman jossa hakattiin heti kaikki irti lähtevä ihan koiruuttani.  Se on tulojen optimointia luonnosta välittämättä. Ei ole oikein järkevää mutta tehtävän anto antoi siihenkin mahdollisuuuden. Läpi meni.

    Jätkä

    Jos kysely on tehty vakavalla naamalla, ei siihen pitäisi kovin paljoa tulla sellaisia vastauksia, jotka 1 – 5 akselilla asettuisivat kolmoseksi.

    Ainakin, jos tyypin kaikki vastaukset osuvat kolmosen kohdalle, on joko kysely tai vastaukset menneet suoraan sarakkeeseen ÖÖÖ. Eli pitäisi olla  myös valinta: ei mielipidettä = Ei järkeä kysymyksessä, eikä vastauksessa.

    hemputtaja

    Lainaus Gla: ”Pikemminkin niin, että kyselyt antaa oikeutuksen toteuttaa omaa ideologiaa.”

    Kyllä heitillä uraputkilaisilla on se oikeus ilman kyselyjäkin. Tietysti hyvin viritetyllä kyselyllä voi ideologiaansa vahvistaa. Kyselyn tulos saattaa jopa  kelvata oikeuteen todisteeksi mokailusta.

    Otetaan vaikka toinen maailmansota. Eivät tarvinneet Hitler ja Stalin kyselyjä, ideologia riitti. Tuskin kuitenkaan kyselyillä olisivat linjaansa muuttaneet.

    Kyselyt ovat hyvä konsti selvittää miten asiat on kansalaisten mielestä. Tosin nykyisin niissä korostuu cityihmisten maisema.

    käpysonni käpysonni

    Joskus tulee kyselyjä, joissa  saattaa olla 10-20 kysymystä  ja kunkin kysymyksen alla 5-20  alakysymystä, joissa esitetään väite, että oletko täysin samaa mieltä, jokseenkin samaa mieltä, melko samaa mieltä, en osaa sanoa, melko eri mieltä, jokseenkin eri mieltä, täysin eri mieltä väitteen kanssa, nämä ovat todella uuvuttvia ja raskaita kyselyitä, joiden täyttäminen jää helposti kesken tai jos  pyrkii täyttämään kaikki kysymykset, niin puolenvälin jälkeen täyttää hälläväliä tyyliin miten sattuu, arpomalla. Ei tälläisiä maratonkyselyitä, hyvät tutkimusten tekijät.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”en osaa sanoa” on tärkeä valinta, ja raporteissa olisi syytä aina kertoa kuinka suurella osalla vastaajista ei ollut asiaan kantaa. Esimerkiksi, olisiko Nato-kansanäänestyksessä pitänyt olla vaihtoehdot: kyllä, ei, en osaa sanoa? Sitten jos En osaa sanoa -vaihtoehto olisi voittanut, eduskunta olisi voinut päättää.

    Gla Gla

    Tuo on totta. Toisaalta silti pitäisi tulosten tarkastelussa pohtia sitä, mikä on vastaajan kompetenssi ottaa asiaan kantaa. Tästä hyvä esimerkki on Annukka Valkeapään kysely metsistä ja metsäpolitiikasta. Kysymykset olivat välillä sen tasoisia, että harvalla oli perusteltua näkemystä vastauksiin. Mitä hihasta vedetyillä tiedoilla tekee, sitä voi miettiä. Varsinkin, kun kyselyn tekijä on luontoaktivisti. Olkoonkin ollut silloin Helsingin yliopistossa. Kun vastaukset menivät ristiin, tutkimuksessa ei tällaista tarkastelua tehty. Niistä poimittiin omaan ideologiaan sopivat, jonka jälkeen luontoväki ja jk-saarnamiehet ovat tulosta surutta käyttäneet hyödyksi. Esson baarin mielipiteestä saatiin yliopistotason tutkimuksessa todettu fakta.

    Hemputtajan kommenttiin totean, että Stalin ja Hitler elivät erilaisessa yhteiskuntajärjestyksessä kuin täällä kyselyitä tekevät. Kun kyselyiden tavoitteena on saada tukea omalle ideologialle, se nimenomaan on tarpeen demokraattisessa järjestelmässä. Tottahan avohakkuut pitää kieltää, kun 70% kansasta on sitä mieltä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    vastaukset menivät ristiin Erittäin hyvä huomio, Gla. Kun tekee persoonallisuustestin vaikka rekrytointiprosessin osana, kysymyspatterit on laadittu niin, että ne paljastavat ristiriitaisuudet vastauksissa.

    Jos oma persoonallisuus kiinnostaa, voi tehdä testin 16personalities. Oma tulokseni on häilyvä, eli yleensä tulee sovittelija mutta joskus loogikko. Vastaustyyli vaikuttaa jotenkin tuloksiin: kuinka paljon painottaa ääripäitä ja kuinka paljon keskimääräisiä vastauksia.

    https://www.16personalities.com/fi

    Nostokoukku

    Kiitos A.J. linkistä. Tein testin. Olipa mielenkiintoinen tulos.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)