Keskustelut Puukauppa KUUTIO

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 125)
  • KUUTIO

    Merkitty: 

    MT:n viime nummerossa Metsäteollisuus ry:n KNiemi kertoo kauppapaikka ”Kuution” ilmiöistä.

    Esim Mhyp:n kummallisesta änkyröinnistä ohjelmistoissa asioiden eteenpäin viemiseksi. Oma lehmäkö on kaatumassa ojaan? Toisaalla taas korjuupalvelun tuomisesta päivän valoon ja samalle viivastolle lähtötilanteessa. Välistävetojen puolustamista ja vähättelyä kun on tälläkin saitilla ilmennyt… Reilua peliä ei ole maailmassa liikaa.

     

  • Visakallo

    Eipä tulisi mieleenkään myydä puita ilman kilpailutusta, koska minulla on kysymys elämäntyöstä saatavasta palkasta. Puun kysyntä ja leimikot ovat aina erilaisia. Suurin ero omissa kilpailutuksissa on ollut yli kymppitonnin luokkaa.

    mehtäukko

    Jokainenhan saa sestoa puillaan miten päin haluaa. Kysymys olikin aloituksen K Niemen aprikoinnin selkeä syy-yhteys itse tarjousten käsittelyn läpinäkyvyydessä. Kuutiossa toisin ei voi pelata.

    Metsuri motokuski toteaa asian laidan. Sen lisäksi, kun myhistyksen ”voitetun” = koplatun tarjouksen päälle latjataan hankintakaupaan kuuluvat kaikki mahdolliset yllätykset ja töplingit, loppusaldo huitelee persnetoissa.

    Rane

    Mehtäukko on taas pihalla kuin Ponssen vararengas.Yksi sahafirman ostohenkilö sanoi että eivät ole Kuutiossa kun se on kallis eikä ole vastaavaa hyötyä.

    Apli

    Kolmesta suuresta kaksi on yrittänyt lopettaa yhdistyksien valtakirjakaupat siinä onnistumatta enkä näe mitään syytä että onnistuisivat jatkossakaan..

    mehtäukko

    Ranekin virkosi koivilleen, kun koetetaan penkoa syitä ja seurauksia. Oli Kuutio tai neliö, reilu peli menetelmissä ei voi olla esteenä käytäntöjen soveltamisessa.

    husse

    Puunostajan näkökulmasta kilpailutukset on pahin katteen syöjä. Puuta kyllä löytyy ilman myhistyksiä ja kuutiota.

    Nykyään pitää ajatella, millä hintaa meidän kannattaa ostaa tuo leimikko. Huonoin asiakassegmentti on hinnan perässä juoksijat ja kilpailuttajat. Se että korjuu hakkaa kuukauden leimikolla, joka on ostettu kilpailutuksesta katteet kuivilla hinnoilla, menee persiilleen kaikki. Tavoitteena on että korjuuketju olisi vain tuottavissa kohteissa.

    Kuutio on itsessään liikeidea ja voittoa tavoitteleva. Eivät hekään talkoilla ja pyyteettömästi aja metsänomistajan etua.

    Metsuri motokuski

    Annelille sen verran että kyllä ne tarjouspyynnöt tulee sähköpostiin kuutionkin kautta kuten muiden toimijoiden. Katkonta tiedot tulee yhtä lailla. Minusta kuution hyvyys on vain siinä että kun laadin tarjouspyynnön niiden lomakkeelle ja liitän siihen suoraan metsään.fi sivulta kuviotiedon niin kerralla homma on selvä. Keitele Group ei ole kuutiossa. Sinne laitoimme tarjouksen suoraan käyttämällä kuution pohjia.

    Ihmettelen miksi mhy:n palveluja pitää käyttää tarjousten vertailuun jos vähänkin ymmärtää puun katkonnasta. Mhy ottaa tuosta työstä noin euron kuutio joka minusta on turha maksu. Siinä tapauksessa jos mitään ei katkonnasta ymmärää niin silloin mhy:n tai jonkin muun ammatilaisen apu , vaikka motokuskinkin, on hyvästä

    vajaakantti

    Puun ostajahan se asiakas on. Myyjä voi vapaasti kilpailuttaa asiakkaitaan. Viimeksi sahan ostomies kertoi pyrkivänsä hankkimaan 80 % yhdistyksen kautta. Integraatin ostaja puolestaan sanoi omaavansa valtuudet maksaa pari euroa enemmän kuutiolle suorassa kaupassa. Kukin tavallaan.

    A.Jalkanen

    Vaikka ymmärtäisi katkonnasta, myyjällä ei ole niin tarkkaa tietoa eri puun ostajien katkonnasta kuin mitä Mhy sai valtakirjakaupojen ansiosta tietokantaan. Silloin vanhoina hyvinä aikoina.

    Jos omistaa paljon metsäyhtiön osakkeita, voi olla järkevää vastustaa kilpailua, muuten ei. Kilpailun kautta puu ohjautuu parhaisiin käyttökohteisiin. Yleisesti ottaen olen sitäkin mieltä että puun hinnan pitäisi määräytyä paremmin lopputuotteen hinnan kautta.

    Tolopainen

    Kilpailuttavatko tuottajat meijeriin toimittamansa maidot, no ei ja Suomessa on Euroopan korkein maidon hinta ja kaikki ostetaan, mitä tuotetaan. En tarvitse myhistyksiä eikä monia ostajia. Kaupat tehdään sellaisen ostajan kanssa, joka investoi Suomeen eikä jaa voittoja ahneelle suurpääomalle, joka on tehnyt Suomesta tytäryhtiötalouden.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 125)