Keskustelut Metsänhoito Kuusituhot Saksassa, koska sama meillä?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)
  • Visakallo Visakallo

    Tänä keväänä vaihtui taas reilu hehtaari kuusikkoa kylvömänniköksi. Se oli meillä viimeinen parhaiten männylle soveltuva maapohja tälläerää.

    metsä-masa metsä-masa

    Kyllä se päivän linja-auto ajelu Saksan vuoristossa oli kammottava näky ( kuvat palstalla 11.5- 20 ), joka puolella kuollutta ja kuolevaa kuusimetsää, tuhon aiheuttaja siellä oli ollut tikaskuoriainen.

    Sielläkin alkuperäinen metsä oli ollut pyökki, 800 metriä merenpinnasta ylöspäin puulaji oli vaihdettu nopeampi kasvuisempaan vuori kuuseen, jossa oli vahva tuho.

    Vuoriston tuhoalueella kerrottiin käyvän n. 2 000 000 henkilöä vuosittain !

    Jalmari Kolu

    No monokulttuuri on aina pahasta. Olipa sitten metsätalous tai maanviljely kysymyksessä. Suomessa ei taida hyönteisten aiheuttaminen metsätuhojen torjuntaan muuta keinoa olla kuin monimuotoisuuden lisääminen. Itsellä kuusen uudistusalat uudistetaan koivulle, aina kun mahdollista. Ja luontaisesti. Tältäkin kulmakunnalta löytyy noita 70-luvun alun kuusen istuksia joissa kapea perimä näkyy hyvin: Liki kaikki rungot samalla viisiin mutkaisia, poikaoksat ekassa tukissa aina neljän metrin kohdalla ja kasvu valtavaa, samaten lumituhot. On ikävä odotella vielä 10-15 vuotta päätehakkuuta, koska tietää että tuho voi tulla koska vaan..

    Tuo Annelin laittama ohje Ruotsista on hyvä. Moni vaan kerää pystyyn kuolleet kuuset pois, vaikka ne toimisivat varastona kirjanpainajan luontaisille tuholaisille. Samaten Suomalainen tapa siivota kuusentaimikot liki vapaaksi koivusta on järjetön ja tuottaa ongelmia jo metsän ollessa 40-vuotias. Samalla laatukoivun ostajat moittivat koivun laadun olevan surkeaa ja sekin pitää paikkansa. Paras koivu kasvaa kuusen kanssa sekaisin ja jopa hallitsevana valtapuuna.

    jees h-valta

    Jalmari Kolulla oikea ote metsän terveyspoliisina. Noinhan sitä on tullut toimittua jo parikymmentä vuotta itekkin. Mitään kuuselle uudelleen istutusta ei ole harrastettu vaan aina lehtipuuta tilalle. Minä tosin pyrin valtavoittoisesti lehtipuumetsän kasvattamaan mutta kuusi luontaisena sopii sinne joukkoon kyllä.

    Visakallo Visakallo

    Lumituhoissa on se ikävä piirre, että koivikot saattavat kärsiä jopa pahemmin kuin kuusikot. Jos tukkikokoinen koivu menee luokille, siitä ei saa yhtään tukkia. Kuusesta katkeaa yleensä vain latvus, eli suurin osa kelpaa vielä tukiksi.

    jees h-valta

    Koitappa nyt ottaa huomioon Visa missä sitä lunta esiintyy ja missä ei. Aika vähille täällä Satakunnassa on sellaiset murheet menneet. Kyllä ilma on lämmitellyt täällä jo kotvan ettei sellaisia lumituhoja juuri ole enää esiintynyt. Mitä tulee tuohon aiempaan kommenttiisi kuusista tienaamisessa niin sekin hiukan niin ja näin. Kyllä täällä Satakunnassa männyllä on aina ollut hyvä menekki ja hyvä hinta, ainakin yhdellä firmalla. Ja paranemaan päinkin vielä. Oletan että noin kolme vuotta sitten tehty männyn/koivun päätehakkuu on ollut minulla rahallisesti paras leimikko. Toki kuusikoitakin on hyvällä hinnalla myyty.

    Visakallo Visakallo

    Kerroin kuusen ja koivun eroista lumituhon sattuessa, en tarkoittanut mitään paikkakuntaa erityisesti. Lumituhoja esiintyy eri puolilla Suomea niille otollisilla alueilla. Näillä alueilla metsävakuutus on tarpeellinen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ihan hyvä muistutus, Visakallo! Ne, joilla on paljon pääomaa vanhoissa kuusikoissa, voivat nyt ottaa metsävakuutuksen, mikäli se kattaa ”kuusiporat”.

    Visakallo Visakallo

    Kuinka suuri prosenttiosuus pinta-alasta Jessellä on nyt lehtipuuta kasvamassa? Minulla se on nyt 15%.

    Kumikettu

    Milloinkas ei kannata kasvatusmetsää vakuuttaa? Kaakonkulmilla on niin paljon myrskyjä ja painajaisia, että pakko on.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)