Keskustelut Metsänhoito Kuuset häviää pyökille

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
  • Planter

    Lienee parasta aidata koko oma metsäpalsta kunnon riista-aidalla. Sellaisella, jossa on ylhäällä suuri silmäkoko ja alhaalla pieni.
    Eivät pääse sorkkaeläimet sisään ja sisälle voi laittaa joukon nälkäisiä kettuja, jotka syövät heti jokaisen myyrän joka livahtaa aitauksen sisään. Näin metsäomistaja voi luoda metsäänsä mieleisensä ekosysteemin. Aika paljon se maksaa, mutta sen jälkeen voi käyttää työntekoon ajan, joka hukkaantuu hirvistä ja ketuista kirjoittamiseen tällä palstalla…ja saahan sen verovähennyksiin ja ALV:it pois.

    A.Jalkanen

    Erinomainen idea Peteriltä. Paljonko sellainen aita mahtaa maksaa per metri?

    Pyökkihän kasvaa iloisesti niinkin lähellä kuin Etelä-Ruotsissa, niin että ei sen Suomeen tuloon tarvita kovinkaan suurta lämpenemistä!

    Visakallo

    En nyt vielä kovin paljoa soittaisi kuolinkelloja kuuselle edes eteläisimmässä Suomessa.
    Kuusia kun löytyy yli 30 päälajia.
    Euroopassa kuusta esiintyy Italiasta ja Espanjasta Lappiin ja Atlantilta Uralille.
    Niitä kasvaa luonnonvaraisena myös subtrooppisten alueiden vuoristoissa Meksikossa, Lähi-idässä, Himalajan alueella sekä Kiinassa ja Taiwanilla.
    Eteläisimpänä kaikista kuusista taiwaninkuusi esiintyy luontaisena juuri kravun kääntöpiirin eteläpuolella.
    Chihuahuankuuset kasvavat lähes yhtä etelässä Meksikossa.
    Portugalille kuuluvalla Madeiralla kuusi on melko yleinen, mutta koivu suoranainen harvinaisuus.
    Saaren ainoa pihlaja kuoli taannoin metsäpalossa, mutta sen geenejä oli onneksi säilöttö aikaisemmin Suomeen, ja nyt niistä mirolisättyjä taimia on päästy istuutamaan takaisin saarelle.

    Rane

    Jesse hyvä.Keski-euroopan ilmasto ei tuhoa kuusta mihinkään.
    Tulevaisuudessa metsänomistaja voi laittaa taimitilauslomakkeeseen ruksin joko kuusen-tai pyökintaimien kohdalle.
    Tämä ruksin laittaminen taas vaatii sen päätöksen tekemistä.
    OK?

    Kurki

    Oliko tämä idänkuusi tai Kaukasuksen kuusi, jota Englannissa viljellään ja menestyy hyvin.
    Vielä on matkaa siihen, että Suomessa olisi Englannin talvi, joka kestää vain pari päivää eli niin kauan kun lunta näkyy maassa.

    Kuitupuunkasvattaja

    Englannissa (tai Britanniassa mukaanlukien metsäiset Wales ja Skotlanti) on istutettu todella paljon mm. sitkankuusta. Toinen maisemassa yleinen hiukka kuusennäköinen on douglaskuusi, joka on kuitenkin eri sukua.

    On muuten sikäläisillä puunjalostajilla raakapuuvalikoimaa: kuusi, sitka, mänty, lehtikuuset, douglaskuusi joskus vielä pieniä määriä tuijaa tai pihtoja jne. Näistä pitäisi sitten kuulemma tehdä yhtä ja samaa tuotetta,

    päin_mäntyä

    Paikkakunnalla oli metsänomistaja innostunut istuttamaan tammen taimia avohakkuulle. Jokaisen taimen ympärillä oli jonkinlainen verkosta kyhätty suojaputki. Aika monta vuotta ne taimet niissä tötteröissä kituuttelivat, mutta liekö nyt enää montaakaan jäljellä. Jotenkin säälittävältä ja työläältä vaikutti koko touhu, mutta tietty se oli jonkinlaista kokeilua vaan. Luontaisesti uudistunut metsä lopulta valloitti koko alan.

    jees h-valta

    Se on hienoa huomata tämä asiantuntemus luonnon käyttäytymisestä aivan kuin ihan pelkkää hupipalturia olisi uutistarjonnassa veistelty. Ei se ihan niin mene ja onkin otettava huomioon ettei ne teidän kuusenne aivan liippaa likellekkään ominaisuuksiltaan tätä meidän nykykuustamme. Niitä on kaikkia koeviljelty ja testattu moninaisiin jatkojalostuskenaarioihin mutta kun ei toimi eikä ole likikään samaa tasoa puuta. Nk. lehtikuusia ei tule kukaan hyödyntämään nykyistä enempää vaan se on sitä silkkaa pelkkää paskaa höttöä joka ei toimi juuri mihkän. Useimmat eivät edes menesty laajemmin maaperässämme ja ilmastossamme lämmettyäänkään. Ilmassa kun on muitakin ominaisuuksia kuin kylmä tai kuuma. Lehtipuustoa tulemme laajassa mittakaavassa metsittämään ja se vain tietää sitten hirvelle aika totaalista kutsua vihreämmille niityille nk.

    Kurki

    Sitkankuusi on Pohjois-Amerikan lansirannikolla kasvava kuusi kuten douglaskuusikin. Isoja puita molemmat. Douglaskuusihan menestyy Suomessakin ja menestyy aina paremmin kuta lämpimämpää on. Minulla täällä Kainuussakin kasvaa puolikymmentä d-kuusta pihapiirissä 5..6 m Mustilan alkuperää. Viime kesänä kasvoivat puolen metrin latvakasvut, eikä lauhan viime talven jäljiltä ollut neulaskuolemia kuten monen kylmemmän talven jälkeen kaikki neulaset putosivat vain silmut kestivät ja kasvoivat uudet versot.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitkankuusi

    Visakallo

    Jesse vetelee tapansa mukaan taas mutkat suoriksi.
    Ko. tutkimuksessa tarkoitettiin nykyistä kuusialkuperää, joka ei välttämättä ole enää 100 vuoden päästä vallitsevaan Etelä-Suomen ilmastoon parhaiten sopiva.
    Siihen mennessä kasvavatettavat kuusialkuperät on jo ehditty vaihtaa pariinkin kertaan, joten ei kuusi ole mihinkään häviämässä.
    Aivan samalla tavalla myös esim. hybridihaavan alkuperät on sopeutettava muuttuneisiin olosuhteisiin.
    Ei tässä nyt pitäisi olla mitään ylvoimaisen vaikeaa, ettei sitä tavallisella järjellä käsittäisi.
    Itselläni on kasvamassa n. 20 eri alkuperää olevia kuusia viidestä eri maasta ja ne kasvavat ihan hyvin ja tulokset ovat muutenkin ihan mielenkiintoisia.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)