Keskustelut Metsänhoito Kuuset häviää pyökille

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
  • Ammatti Raivooja

    Luonnollisesti syntyneisiin vaahteroihin, tammiin ja metsälehmuksiin törmää harvase päivä. Jätän raivaamatta, en tiedä onko luonnonmonimuotoisuutta vai tulevaisuuden harmia säästää niitä. Vaatisi raivaussahalta makoisaa löylyä jos noita kovia puita pitäisi enemmän kaadella.

    Jätkä pätkät

    Jos pyökin saa kunnolla kasvamaan ja laadun nousemaan A-luokkaan, niin nykyhinnoilla puuntuottajat voisivat hyvillä pohjilla siirtyä ökyrikkaiden luokkaan.
    Ja voihan siinä seassa kasvattaa tammiakin.

    MaalaisSeppo

    Tammea ole itsekin harkinnut. Luontaista vaahteraa kasvaa jonkin verran eräällä lohkolla. Yksi tammen taimikin oli auton kääntöpaikalla, mutta hävisi ilmeisesti autojen alle. Yhtään tammea ei kuitenkaan ole ainakaan 3 km. säteellä, joten mistähän oli tullut?

    Rehevä etelärinne voisi sopia tammelle, mutta ne hirvet. Toivottavasti ei tästä kuitenkaan kehkeydy uutta hirvikeskustelua.

    jees h-valta

    Ottaen huomioon suhteellisen lyhyen ajan tämän ilmastonmuutoksen etenemisen vaikutuksissa olen erittäin hämmästynyt ettei nykymetsätalous vielä neuvonnan tai yleensä informaation puolella huomioi tätä mitenkään. Kun tänään luin yhden metsäprofessorin eli Matti Kärkkäisen palstajutun Metsälehdestä kummastus vain syveni. Hän heitteli yhden pyökin sukuisen eli hybridihaavan kasvatuksesta lähinnä vanhakantaisia ja asiasta hyvin pinnallisia ja juuri tiedon jyvääkään sisältävää mutua. Samalla hän kuitenkin muisti korostaa männyn ja kuusen tukinkasvatuksen autuutta puuntuotannossa. Juuri mitenkään muuten perustelematta kuin että niistä saa tukkia. Haapaa hän lähinnä tarjosi energiapuusektorille jos oikein ymmärsin. Muusta käytöstä hän ei ilmeisesti edes tiedä. Samalla lähinnä koko ajan syvä epäilys koko lajin kannattavuudesta koko pohjolassa. Nyt ajellessani kotiinpäin päivän metsäpakerrukselta kuulin tämän kuusen kohtalon uutisten lähes ykkösaiheena. Kun satavuotta ilmasto lämpiää tällä nopeudella nyt ei pitäsi olla enää mitään järkeä istuttaa kuusta nykyisen liikatarjonnan jatkoksi. Kun sen mahdollisuus päästä tukkikokoon alkaa vahvasti seuraavissa taimena istutettavissa kuusikoissa hävitä.

    Kivelänhanttu

    Mistä tälläiset väittämät tulevat. Vastaavia muistan. Öljy loppuu 80 luvulla, keskieuroopan vuoristometsät kuolevat saasteisiin 90 luvulla, kuuset harsiintuu ja kuolee Suomesta vuoteen 2000 mennessä ynnä muuta.

    Jätkä pätkät

    Tammi ja pyökki tarvitsevat piiskaajat ja esim kuusi on hyvä siihen hommaan, se harjaa runkoa ja estää siihen tulemasta ns. simultaanioksia. Tammen pitää vaan koko ajan olla vähintään tasoissa, mieluummin hieman edellä.
    Huipputammia / pyökkejä ei tule läheskään kaikista, mutta joistakin tulee ja jos niitä syntyy 50 kpl / ha, on taloudellinen tulos kuin huippuvisakoivikosta.

    tamperelainen

    Ensinnäkintuhon ilmastonlämpe emiseen kannatta suhtautua epäillen.Nämä ilmastotutkijat usein pönkittävät omaa asemaansa näillä kohulausunnoilla
    Tammi kasvanut hyvin Pirkanmaalla kymmeniävuosia ja lisääntyy luontaisesti.Pyökkiä kerrankokeilin parilla taimella,eivät kestä talvea.Vaahtera onviheliäinen,sikiää tiheinä taimikoina ja peittää muut kasvit varjostuksellaan,tekee rajusti kantovesaa.
    Maannousema nähin ei tietääkseni iske,joten sopisivat kuusikoiden uudistukseen.Männyn juurikääpä taitaa nämä tulevaisuuden puutkin saastuttaa

    jees h-valta

    Kivelänhatulle vastaisin että tämä ilmastonmuutosasia on aika yksiselitteisesti ihmisen aikaansaannosta ja se on hyvin laajasti tunnustettu asia ympäri maailmaa. Nyt jo sen ongelmista kärsitään tulvien, myrskyjen,napajäätiköiden sulmisen jne. seurauksina. Jos vielä Siperian ikiroutaiset alkavat sulia koko maapallo on vakavasti uhattuna. Jos tulee näille saasteiden kurittamille alueille kuten Harjavalta on ei kyllä kovasti montaa vuosikymmentä näiden kuusikoiden elinaikaodote ole. Nyt hakkautan alle viisikymppistä kuusikkoa itikkatuhon ja tyvilahon ja harsuuntumisen runtelemaa ja jos olisin odottanut kuten aioin vielä ensimmäisten haavikoiden hakkuun aikoihin en olisi sieltä enää saamassa kuin pystykuivaa e-puuta. Ostava taho oli täysin yksimielinen metsän kuntoisuudesta kuten reittimme varrella koko H-vallan metsien tilan huonoudesta. Valitettavasti tämä ei tule rajoittumaan vain näille saastealoille vaan laajenee ja eteläsuomen ennusteen huonous jo tunnetaan ja tunnustetaankin.

    Korpituvan Taneli

    Jäitä hattuun!

    Ilmasto on aina muuttunut, se muuttuu tälläkin hetkellä ja tulee muuttumaan jatkossakin. Se mihin suuntaan muuttuu onkin jo vähän kinkkisempi juttu. Nyt vain on ns tiedeyhteisössä sellainen konsensus että se joka uskaltaa julkisesti nykyistä ilmaston lämpenemisteoriaa epäillä niin häneltä yksinkertaisesti loppuu leipä. Hänet suljetaan yhteisön ulkopuolelle kerettiläisenä ja sillä hyvä.
    Saattaahan se lämpeneminenkin olla meneillään, kun paikallaan pysynyttä tilaa ei historiasta kerran löydy, mutta voi olla menossa toiseenkin suuntaan.
    Se että muutos olisi ihmisen aiheuttamaa on täyttä höpinää. Silti on minun mielestäni ihan hyvä että hiukan katsotaan miten tällä pallolla elellään. On historiallinen tosiseikka että melkoisia paikallisia tuhoja ihminen on aikaan saanut kuitenkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Portimo

    Kattotaan ensin tämän ilmastonmuutoksen jatkuvuus. 1920-luvulla se alkoi mutta päättyi sitten lyhyeen. Täälläkin pohjoisessa tekivät kyntöjä tammi-helmikuulla. Sota-aikaan oli sitten hyvin kylmää. Taas yrittää lämmetä. Ameriikassa ja Venäjällä arvioivat, että auringossa alkaisi kohta muutaman kymmenen vuoden kestävä kylmempi jakso. Se ois ehkä samanlainen pikkujääkausi, jolloin Thames-joella pidettiin luistelukilpailuja ja jolloin ihmisiä kuoli joukoittain nälkään. Joka elää, se näkee.

    Sellaista ilmastomallia ei kuitenkaan ole olemassa, joka huomioisi sekä auringon aktiivisuuden että ilman hiilidioksidipitoisuuden kehityksen. Nauttikaamme lämpimistä päivistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)