Keskustelut Metsänhoito Kuusen taimet nypitty ylös

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Kuusen taimet nypitty ylös

    Pari hehtaaria keväällä myrkytettyä peltoa istutettiin kuuselle. Nyt muutamia viikkoja sen jälkeen pellolla käydessäni huomasin että lähes 60% taimista on nostettu ylös istutuskohdan viereen. Pellolla ei oikein näkynyt jälkiä ei taimetkaan olleet vaurioituneet näkyvästi. Mikä eläin tuommoista voi tehdä? Kun luulisi ettei kukaan ihminen ilkivaltaisesti viitsisi tuommoista tehdä. Pilallehan ne siinä auringon paahteessa on varmaan mennyt.

  • jees h-valta

    Eka virhe jo tuo puulaji. Kyllä talkoita piisaa kun rupeat noita sieltä ylös yrittämään. Kun laittaa lehtipuun taimisuojilla ne voi melkein unohtaa sinne. Ilman myrkkylontraustakin. Tämä nyt vain sen vanhan kertauksena kun itse olen laittanut miehen mittaisen rytön joukkoon hybridihaavat 12v.sitten ja nyt siellä on kolmen kuitutapin puuta parin-parinpuolenmetrin välein. Ei mitään turhia tuhtauksia.
    Vain kevyt riista-aita laitettiin muutama vuosi istutuksen jälkeen.
    Jälkeenpäin ajatellen sekin ehkä hätävarjelun liioittelua. Olisi ne sieltä ilmankin nousseet. Mutta pääsi vähemmillä vioituksilla.

    kuivakorpi

    Kiitos vastauksista. Tuo lehtipuu (koivu) kävi mielessä myös tuolle kohteelle mutta olisi vaatinut sen riista-aidan. Sen verran hirvet tykkää alueella liikkua. Mutta joo eipä se laakista onnistunut tämäkään.

    metsä eemeli

    Metsä eemeliltä on vuosien varrella metso syönyt noin 2000 männyn taimen uudet kasvut.Yhdelle alueelle sain kemera varoista
    1800 uusia taimia metsotuhon nimikkeellä.
    Eikä yhtään tainta ole metso kiskonut juurineen ylös.Uuden kasvun vain metso syö ja katkoo.
    Varmin merkki metson syönnöksistä on taimen vieressä oleva metson jätös. niitä löytyy useita kasoja yleensä alueelta.
    Olen kuusiakin jonkun verran istuttanut enkä ole niistä metson syömiä löytänyt.
    l
    Edelleen metsämökillä olen asustellut.Joskus pitää asiolla käydä jo koneellakin.

    Miisulle kiitokset …..

    H-vallan kriitikko

    ”Tiedän… luulen tietäväni”!!

    Joskus 1980-luvun alku vuosina istutin männyntaimia silloisen H-vallan kaatopaikan lähistölle, kun kohtasin saman ilmiön!
    Tulkinta oli slloin, että kaatopaikalla ”asuva” naurulokki yhdyskunta on tuhon aiheuttanut!
    Toki variksetkin voinevat saman tuhon saada aikaan?

    ””Mikä niistä kaikista tietäää””

    metsä eemeli

    Kerro nimimerkkisi tarina
    A Ensinnäkin mukava kuulla Metsä-Eemistä

    Siitä kiittelin Miisua
    Ei ollut tarkoistus aiheuttaa hämmminkiä

    Kurki Kurki

    Männyntaimien tämän vuoden kasvu oli kelvannut myös arvatenkin metsolle. Hehtaarin alueelta Kajaanissa oli syöty ehkä puolesta keväällä istustetuista taimista tämän vuoden kasvu. Yhden syödyn taimen juurelta löytyi kanalinnun jätöstä. Lintu lienee metso, sillä onhan sen ruokana talvella männyn neulaset. Ilmeisesti ei liene kovin suuri vahinko, jos taimi tekisi vielä tänä kesänä silmun ensi vuoden kasvua varten. Sen näkee sitten myöhemmin syksyllä.

    satapii

    Oma veikkaus omien kokemusten pohjalta.
    Istuskuusen latvoja nyppinyt on valkohäntäpeura tai kauris.
    Istutusmännyn neulasia syö taas metso.

    Omat vastaavat kokemukset Hämeestä kuusen syysistutuksen osalta, joka toisen taimen latva syöty. (silloin ei kuitenkaan nypitty irti maasta, nyt taimikko on jo komea raivattu kolmimetrinen kuusikko)

    Männynistutus-taimien osalta kokemukset neulasten/latvojen syönnistä Etelä-Savosta, suurauksena monilatvaiset taimet, joista sai katkoa ylimääräisiä latvoja, nyt männyt jo yli 5m.

    Missäpäin kuivakorven istutukset, onko alueella peura- tai kauriskantaa?

    mehänpoika mehänpoika

    Myös hirvi pyrkii keväällä napsimaan kuusentaimista latvasilmuja. Se pyrkii ottamaan silmun nyppäsemällä. Jos silmu ei irtoa, nousee taimi juurineen maasta.

    Aukusti

    Jos asialla on hirvi tai muu sorkkaeläin niin jälki maassa säilyy aika kauan. Metsonkin jälki pehmeässä maassa näkyy sateisiin saakka. Jätökset pidempäänkin. Luultavasti asialla voivat olla monetkin eri eläimet.

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)