Keskustelut Metsänhoito Kuusen siemenpula

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Kuusen siemenpula

    Näinä päivinä uutisoitiin,että siemenpulaan ja siitä taimiin ollan kehitelty solukko kasvatusta parhaista puista.Menikö se ihan noin?Mutta maljassa oli itänyttä materiaalia ja näin taattaisi taimituotantoa.Onko tämä nyt sitä kloonaamista?
    Mielestäni näillä konstein saadaan taas joku kalliimpi taimilaji käyttöön.
    Mielestäni metsät ovat taimia täynnä voin ihan ite havannoida.Siis kuusen siemen tuotantoa ihan takuulla on.

  • Ammatti Raivooja

    Se oli enemmän tonne puutarhapuolelle ja ensiksi on tarkoitus käsittääkseni tehdä näitä tavallisen kuusen erikoismuotoja. Ei tuu minun mielestäni massateollisuuteen koskaan. Koivuja kloonattiin 8-90lukujen vaihteessa ja niistä ei saatu tarpeeksi hyötyä. Elikkäs ihmisten maksuhalukkuus näille metsätaimille tulee olemaan tulppana ei sillä etteikö ne olisi varmasti hyviä.

    Niko

    Eikä siitä kalleudesta vielä tiedä. Onhan se tutkiminen ja kehittäminen pirun kallista, mutta jos se lähtee siitä helposti tuotantoon niin voi olla ihan kilpailukykyistä hinnaltaan loppupelissä, vuosien päästä.

    reservuaari-indeksi

    ”Mielestäni metsät ovat taimia täynnä voin ihan ite havannoida.Siis kuusen siemen tuotantoa ihan takuulla on.”

    Se havainto pitää varmaan paikkansa, mutta ei se luonnon taimiaines siirry sinne taimitarhalle, missä niitä siemeniä tarvitaan. Siksi kai sitä tutkitaan ja tietenkin siksi että parhaat ominaisuudet saataisiin kopioitua.

    Puun takaa

    Metsäpuiden jalostus on kaikkein järkevintä metsätalouden kehittämistä.
    Kilpailijamaamme panostavat siihen aivan toisessa mittaakaavassa kuin Suomi.
    Meillä sen sijaan iski villitys synnyttää vitelikköjä ja puuttomia heinikoita.

    r.ritva

    Olisi hyvä tietää kuinka paljon enemmän kilpailija maat panostavat taimituotantoon ja keitä nämä maat ovat.
    J a niistä hatelikoista voidaan jokainen olla omaa mieltään onneksi.Kun vielä vertaa nykypuun kuidun ,energianpuun hintaa ei yhtään ylimääräistä kustannusta metsiinkään tarvita.
    Totta jos taimia tarvitaan ne on siemenistä kylvettävä.Ja harkiten metsiin istutettava tarpeen mukaan.
    Kikkailuun ei pidä suostua.

    Ammatti Raivooja

    ”Rauduskoivun mikrolisäys johti 80 luvun lopulla biotekniikan ensimmäiseen merkittävään kaupalliseen sovellukseen metsäpuillamme, kun metsäpuillamme ,kun taimia tuotettiin yli miljoona. Mikrotaimien tuotantokustannukset oli atk siementaimiin nähden liian korkeat ja tuotanto jouduttiin lopettamaan kannattamattomana. Nykyisin vain visakoivua. Mikrolisättyjen ja siementaimissa ole todettu eroja.”

    Ikävää olla ankeuttaja mutta Suomessa koulutetaan paljon tutkijoita ja valtio on kova työllistämään näitä. EU-rahaa on tarjolla mutta 100 vuotta metsäntutkimusta niin tutkittavaa ei ole enää paljoa. Suomi on yksi huonoimmista maista tuotteistamaan tutkimukseen suhteutettuna. Ongelma: kuusta pitää saada lisää. Ratkaisu: lisää intiaaneja metsään. Toivoisin, että tutkimusta tehtäisiin enemmän yrittäjien kanssa, että tutkimusta ei menisi niin paljon rupliin. Tutkijoille pitäisi opettaa enemmän yrittämistä kun se ei tule luonnostaan ja kun ei ole valtiolla tarvetta tehdä tulosta niin ei tule aina parasta lopputulosta. Noin niinkuin yleisesti kaikesta tutkimuksesta, ei tästä.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)