Keskustelut Puukauppa Kuormainvaakamittaus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
  • Kuormainvaakamittaus

    Merkitty: 

    En äkkiä löytänyt aiheesta valmista ketjua, eli: Hankintapuiden vaakamittauksen tarkkuus on mietityttänyt pitkään, nyt tuli tilaisuus tarkistaa kun motomitta ei tänä vuonna kelvannutkaan ostajalle. Motokuski kehoitti valmistautumaan riitelyyn  mutta tulos oli positiivinen yllätys. Kuusikuitua moton mukaan 68m3, vaaka 0,5 m3 enemmän. Koivukuitua 360m3, vaakan mukaan 2 m3 enemmän. Miten muilla on osunut kohdalleen vai oliko vain satumainen tuuri.

  • Tolopainen

    Ei hankintapuita yleensä motolla tehdä. Kyllä kuivuminen vaikuttaa kaikenlaiseen mittaamiseen, joka tehdään hakkuun jälkeen. Kuormavaaka mittaan tietenkin vähemmän kuin muihin menetelmiin, koska siinä käytetään kompensaatiokerrointa.

    Puuki

    ”Puolikuivan ja tuoreen”-kertoimen ero näytti olevan n. 5 % pikkupuulla . Jos sata kuutiota mitataan vaakamitalla tuoreen puun kertoimella , niin tulee n. 5 mottia vähemmän kuin puolikuivalla kertoimella samaan aikaan.

    Nimetön

    Kyllä niitä hankintapuita nykyään vaan aikapaljon jonkunlaisella motolla tehdään, luulisin että huomattavasti enempi kuin moottorisahalla.

    Jos ne kuitupöllit haetaan kesäkuun alussa ja kumpaa taulukkoa käytetään, tuorette vai puolikuivaa  niin ero kuution painossa 29 kg, onhan se 150 kiinnon pinossa jo 4350 kg, eli mitä se nyt ois vain, n.5 kuutiota.

     

    Tolopainen

    Kastelkaa pinot, niin ei kuivu. Eipä metsäteiden varsilla enää pinoja näy, eilen ajelin 10km.

    Kalle Kehveli

    Tiedän, että on tehty tutkimuksia. 20-30% voi pahimmillaan hävitä kuutioista kuivumisen takia. Itse en tee kuitua kuin syksyllä ja alkutalvesta. Motolla minäkin.

    Tolopainen

    Niin hyvällä hinnalla voi myydä vettä, siitä on aika huono sellusaanto. Melko iso kustannus ajaa rekoilla vettä tehtaille. Kuivemmasta puusta pitäisi saada korkeampi hinta.

    Nimetön

    Arvelisin ettei kehveli häviä missään tapauksessa 20-30%, kun taulukko huomioi  enimmillään 23.7%  kuivumisen painossa.

    Kalle Kehveli

    Siinäpä se!

    Visakallo

    Muistui mieleen kuinka aikoinaan tuli kotipaikassa käytettyä pelkästään puuta keskuslämmityksessä. Kaadoin aina alkukesästä lehtipuut rasiin ja syksyllä kasasin ne. Olihan siinä melkoinen ero märän ja kuivan puun painossa!

    Nimetön

    Onhan siinä eroa. En mitenkään halua puolustella noita taulukoita joissa paino putoaa kuoripäällisessä pöllissä tammikuuun lumisesta ja jäisestä pöllistä 951 kg ja Juhannuksena paino 723 kg, mutta jos pöllit halottas ja kaksi kesää kuivattas ulkona niin paino ois 510 kg. Ei sitä tiedä vaikka taulukon arvot kesällekkin aika totuuden mukaset. No harvinaista että nykyään hankintapöllejä tien varresa kuivataan, varsinkaan nykysen ötökkälain aikana.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)