Keskustelut Metsänomistus Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 100)
  • Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

    Kyseessä on kuolinpesä jossa neljä osakasta . Metsää on noin 20 hehtaaria ja aika heikkolaatuista suurin osa . Yhdellä osakkaalla ollut koko ajan edunvalvoja josta ei ole ollut kuin harmia .  Yksi osakas on hoitanut omat raha-asiat siihen malliin että  nyt koitetaan ulosmitata jos on jotain mitä mittailla .

    Nyt ollaan ehkä siinä tilanteessa että ollaan ostamassa ulos näitä kahta joista ei ole kuin harmia . Sitten metsänhoitoyhdistys heittänyt jostain sellaisen arvion että tila olisi  60 000 euron arvoinen . Itse katselen vaan sivusta touhua ja  en ikinä maksaisi tuosta tilasta kuin puolet arvioidusta.

    Tuleeko kenelläkään mieleen hyvää ratkaisua  tai onko kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta .  En todellakaan ymmärrä millaisiiin tuotto-odotuksiin tämä arvio tilan arvosta perustuu . Nyt jos 70 + ikäinen ihminen maksaa 15 000 euroa pääosin kitukasvuisesta metsästä niin pääsee toiseksi omistajaksi veljensä kanssa niin onko järkeä vai ei ?

     

  • Visakallo Visakallo

    Aloittaja kertoi olevansa jo 70+ iältään. Onko toiset sisarukset samaa ikäluokkaa? Tuli vain mieleen, että eikö lähisuvussa ole ketään nuorempaa, joka olisi halukas ostajaksi? Vääjäämätön tosiasia kun tahtoo olla, että iän myötä perintöverojen todennäköisyyskin lisääntyy.

    jees h-valta

    Vääjäämätön tosiasia on myös että jos kauan tapellaan tyhjästä ei ole niitä tappelukavereitakaan kauaa. Kun se maan vetovoima alkaa tuolla 70+ vaiheilla pikkuhiljaa myös vaivaamaan. Kyllä tuossa iässä on aivan sama viilaako pilkkua vai senttiä kun jokatapauksessa kaikki metsähankinnat ovat reilusti jäämässä miinusmerkkiseksi. Jos minun tilanteeni kieltäytyisin koko revohkasta varsinkin jos on jälkipolvea jolle perintöoikeus siinä tapauksessa siirtyisi.

    Ola_Pallonivel

    Aloittajan reaktio kertoo, että tunteella mennään ja järki jäänyt pois. Jälkipolvelle pitäisi siirtää, ketä kiinnostaa. Taitaa jo pelkästään veroilmoituksen teko olla melko mielenkiintoinen operaatio.

    Planter Planter

    Suosittelisin samaa menettelyä kuin itse tein ostaessani erään kuolinpesän hoitamattomana maanneen rääseikön, johon itselläni oli riittävän läheinen sukulaisuussuhde.

    Sain sovittua, että laitan tilasta myynti-ilmoituksen. Tarkoitus ei ollut välttämättä myydä tai ostaa tilaa, vaan etsiä sille markkina-arvo, jonka pohjalta alkaa purkaa kuolinpesä tavalla tai toisella. Tarjouksia tuli toistakymmentä. Esitin osakkaille tarjoukset, poimin niistä suurimman ja kysyin, onko tämä nyt tilan arvo? Olivat yhtä mieltä, että on.

    Laskin hankintameno-olettaman pohjalta, paljonko menisi veroja ja kuinka paljon kukin osakas saisi käteen, jos tila myytäisiin, esitin ne osakkaille.

    Kysyin onko muulla väliä, kunhan jokainen saa käteensä tuon maksimimäärän rahaa. Ei ollut.

    Koska olin sukulaisuussuhteessa pesään tarjosin noin 75% suurimmasta tarjouksesta, jolloin myyjille jäisi käteen sama summa rahaa sukulaiskauppojen verokohtelusta johtuen. Muistaakseni ei mennyt ihan tasan ja tarjosin jonkin satasen kompensaatiota. Pyysin vielä verottajalta ennakkopäätöksen, jonka esitin pesän osakkaille.

    Ainoastaan yksi pesän osakkaan puoliso veti herneen nenäänsä….sinä voitat tässä kaupassa. Sanoin, että saatan voittaa tai hävitä, mutta kukaan muu ei häviä. Jätä korkeampi tarjous, jos haluat voittajaksi, oma tarjous on tämä. Ei tullut kilpailevaa tarjousta…kaupat syntyi.

    petep

    Se jolla on edunvalvoja on ilmoittanut että ei tarvi metsää vaan rahaa. Ja tällä joka koko sopan on saanut aikaan on  vouti perässä ja vouti tarvii 7000 euroa .

    Nämä kaksi jotka ovat nyt ehkä lunastamassa näitä kahta ulos luulevat että se metsäarvio on ainoa totuus . Hyvä että tuli tässä esiin tämä että voihan sitä tarjota  jotain  mikä tuntuu itsestä ”oikealle ” .  Edelleenkin  olen sitä mieltä että ihan perseestä että yksi mätäpaise kuolinpesässä kusee koko homman mutta elämä on .

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos joku/jotkut näitä perijöitä nuoremmasta polvesta ostaisi tilan, säästyisi yhdet perintöverot. Perintöveroa maksetaan tilan arvon mukaan tai taulukkoarvon mukaan, mutta tässä tapauksessa ne taitavat olla lähellä toisiaan.

    Puuki

    Jos tilasta maksaa vähän yli 75% sen arvosta , ei tule maksettavaksi ainakaan lahjaveroa.     Käypä arvo on käypä arvo eli se tilan arvo joka norm. kaupassa kys. alueella semmosesta metsätilasta on mahdollista saada.

    Kasper

    Jos perintö siirretään yli sukupolven niin siirrytään kakkos perintö veroluokkaan. Joilloin pienemmisssä perinnöissä verotus on yli kaksinkertainen. Etua on ainoastaan siinä että ei tarvitse tehdä monta perinnönjakoa. Perintö verotaulukot löytyy verottajan sivuilta.

    Puuki

    Ja  juristille jaossa menee yleensä vielä vähintään yksi ossuus.  200 €/h joka risauksesta.  Oli tuossa taannoin yksi melko selkeä tapaus jossa hinta arvio ei-asiaa hoitavan juristin mielestä oli muutamia tuhansia.  Asiaa pitkään ja hartaasti hoitanut juristi koetti periä yli 20 k€ josta neuvottelemalla saatiin jonkin verran pois.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kasper. Aivan, kakkosveroluokka, jos perintö siirtyy sisarusten lapsille. Hyvä muistutus. Edellä puhuttiin kuitenkin kaupasta, ei perinnöstä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 100)