Keskustelut Luonto kultasakaali Suomessa

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
  • kultasakaali Suomessa

    Merkitty: 

    Tällainen saapuu.

  • Jätkä

    Nuo kaksijalkaiset maahan tulijat pitääkin luokitella tulokaslajiksi, jota ei saa sorsia. Silloin nuo pääsevät valtiovallan erityiseen suojeluun, eikä tuloa saa rajoittaa mitenkään.

    Puuki

    Uusia lajeja on arvioitu tulleen  Suomeen 2000-luvun alusta lähtein jo n. 1000 kpl.   Perhoslajeja ja muita ötököitä n.150 uutta lajia E-Suomeen, samalla osa lajeista mutta pohjoisempaan.   Saksansanhirvi ja isokauriskin kuulemma jo pärjäisi täällä , ja olis jo tulleetkin jos ei olisi vettä välissä.   Lapin lajeista osa kuolee sukupuuttoon (Naali ym.) , kun Jäämeri tulee vastaan ilmastoltaan sopivana levinnesyysalueena.  (US).

    Jätkä

    Se, onko Kultasakaali tulevaisuudessa haitallinen – jopa vaarallinen, pitäisi tietenkin ottaa huomioon.

    Kuitenkin kautta aikojen lajeja on hävinnyt ja kuollut sukupuuttoon, uusia on kehittynyt ja syntynyt. Ei kai meidän pidä yrittää luonnon tasapainoa ihan joka asiassa järkyttää tahallamme.

    Nuo monet eläinlajit vaativat meiltä useinkin paljon vähemmän kuin nuo MaMu:t, joille olemme suoneet erityisen kalliit oikeudet, emmekä ole yrittäneet sopeuttaa heitä.

    mehtäukko

    Joo, näin on. Mutta kyllä mamuissa oleva rosvo-ja raiskausaines täytyisi heti rikoksesta laittaa kuurakettiin.

    puunhalaaja

    Luin jostain, että tuolle voi olla ihan oma ekologinen lokeronsa meillä olemassa. Viihtyy lähempänä asutusta kuin kettu, syö lähinnä haaskoja ja hyvällä tuurilla saattaa pyytää kauriiden ja peurojen poikasia.

    jees h-valta

    Ilman muuta sitten kymmeniä tuhansia kultiaisa kylien liepeille vaan. Jos peuroja syövät niin muonaa kyllä piisaa yhdelle kultaposkipiskillekkin.

    MIISU4F

    Vai viihtyy kultasakaali lähempanä asutusta kuin kettu…Niin että kuinka paljon lähempänä? =D  Kun meidän kylillä on taajamassa kettuperheitä ja omassa muutaman krs-talon keskittymässä, missä pieni metsikkö vieressä, asuu elelee vireä kettukanta. Iltamyöhästä aamuun vilistelevät pitkin pihoja myyräjahdissa. Kissaa ei voi ulkona pitää yksinäin.

    Asuin 1990 -luvulla Etelä-Haagassa (Helsinki). Teimme usein kävely- ja pyörälenkkejä keskuspuiston kautta Kaivopuistoon. Kettukanta oli silloin vahva myös Helsingissä. Jos kultasakaali siitä vielä lähemmäs tulee, se on  pian kotieläin =D

    puunhalaaja

    Kultasakaalin asemasta vielä hyvää juttua tässä Hanna Halmeenpään postauksessa: https://bit.ly/2YMEJ37

    En minä tiedä tuoko sakaali mitään lisäarvoa meille, voi olla että se vaan entisestään pahentaa lintujen asemaa. Mitä ilmeisimmin se olisi silti kannattanut säätää vieraslajiksi, sillä nykyisellään ei voi kuin levitellä käsiä. Ideaalitilanteessa meillä olisi pieni hallittu määrä sakaaleja ja esim. minkit ja supikoirat olisi tapettu kaikki.

    Miisu, ketun ja sakaalin eroista täällä: https://suomenluonto.fi/mita-sakaali-syo-eurooppalaistutkimusten-mukaan-pikkujyrsijoita-ja-haaskoja/ ”Tutkijat huomasivat, että kettu ja sakaali viihtyivät pääosin eri elinympäristöissä: sakaali ihmisen liepeillä alavilla mailla, kettu kauempana asutuksesta ylängöillä.” Tuo oli siis tilanne euroopassa, täällä tilanne voi olla toinen?

     

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)