Keskustelut Metsänomistus Kuka tarvitsee metsälakia ja miksi ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)
  • Kuka tarvitsee metsälakia ja miksi ?

    Kuka tarvitsee metsälakia?

    Erkki Lähde
    metsänhoidon emeritusprofessori
    Hyvinkää

    Metsälain uudistustyö on melkein loppusuoralla. Lain voimalla metsät eivät kasva, vaan siihen tarvitaan luonnonvoimia. Metsät kasvavat omaa tahtiaan eivätkä esimerkiksi hakkuut siihen juurikaan vaikuta.

    Kuka sitten tarvitsee metsälakia? Tavalliset ihmiset eivät sitä tarvitse, eivätkä metsänomistajatkaan. Metsän metsänä säilyttävät hakkuut on jopa kielletty. Laki on heille vain kiusankappale. Metsänomistaja tosin tarvitsisi omaisuudelleen lain suojaa esimerkiksi naapurin avohakkuita vastaan. Metsälailla ei kuitenkaan ole koskaan haluttu tehdä tällaisia toisten omistusoikeuksia tai luontoa kunnioittavia ratkaisuja.

    Eduskunta säätää virkamiesten valmiiksi valmistelemia lakeja. Ilmeisesti kansanedustajatkaan eivät siten metsälakia tarvitse. Lakia tarvitsevat vain metsäviranomaiset. Ihmettelyn aiheeksi jää, pitääkö veronmaksajien ylläpitää tällaista metsien ja kansalaisten kannalta haitallista toimintaa?

  • mehtäukko

    ”..esimerkiksi Ruotsissa..”

    Kun niin monessa asiassa vaikuttaa teoriat ja käytäntö siltä, ettei tomperi ei ole ymmärtänyt kieltä sanaakaan? Ero jää merkittäväksi??

    MaalaisSeppo

    Mitenkä kepu teki nykyisen metsälain oppositiosta käsin?

    Vahva vaikuttaja tämä kepu. Tekee lakeja hallituksessa ja oppositiossa.

    Visakallo Visakallo

    Samaa ihmettelin kuin MaalaisSeppokin.  Muutamalta nimimerkiltä kävisi täällä kirjoitusaiheet aika vähiin, jos kepua ei olisi!

    Tomperi

    Sipilähän käynnisti projektin 15 miljoonan kuution lisähakkuut vuodessa eivät millään tavoin vaikuta negatiivisesti hiilitaseeseen.  Tähän liittyy myös voimakas tuki risukoiden energiapuuhakkuille. Jos olen väärässä olen kiitollinen jos siitä minulle kerrotaan.  Mikään muu puolue, käsittääkseni, ei aja niin voimakkaasti tukea metsäpuolen puuntuotantoon kuin keskus.

    Ruotsi

    Tästä on jo kauan aikaa, se oli sitä aikaa kun Suomessa keskusteltiin siitä miten moto soveltuu harennushakkuisiin, minulla oli tilaisuus olla ruotsissa jossa oli mukana kieltä ymmärtävä, hän käänsi ns.. Siellä kerottiin miten met ruotsaliset tutkimme ja  etsimme sekä  kehitämme tapaa jolla tämä työ se saataisiin kannattavaksi.

    Siinä oli ja on iso ero Suomeen verrattuna.

    Puuki

    Vieläkin tarvitaan metsälakia siihen, että ei ainakaan liian helposti hakattaisi metsiä vajaatuottoisiksi.  Jokin mittariasteikko siihen pitää olla.  Nyt se taitaa olla 60 % suositellun metsän tiheyden alle harvennusmetsissä.  Ei mene ihan vahingossa niin alas.

    mehtäukko

    Harvennussuositusten alarajan nosto alkaisi korjata heti tilannetta, kuten aiemmin mainitsin.

    Tomperi

    Eikös se rajoittaisi yrittäjän toimintaa ja sen rajoittaminenhan ei oikein kuulu globalisoituvaan kapitalistiseen taloujärjestelän, siis on sille vieras.

    mehtäukko

    Ei jäänmurtajakaan avaa väyliä sulan veden aikaan! Pelisäännöt ja toiminta-ohjeet on oltava.

    MaalaisSeppo

    Vai Sipilä käynnisti 15 miljm3 lisähakkuita? Millä konstilla? En omassa metsässäni Sipilää huomannut. Metsäyhtiöt meilläpäin hakkut ovat tehneet. Itse pientä hankintaa.

    Ilmeisesti Sanna Marin on jatkanut epähuomiossa Sipilän lisähakkuita, kun hakkuut vaan jatkuu suurina. Ohisalokaan ei ole hakkuita torpannut.

    suorittava porras suorittava porras

    Eikä aurat liiku ,jos ei ole minimimäärää lunta.

    Harvennuksille perustasoksi satalitraiset rungot ja vähintään 50 motin hehtaarikertymä, joka olisi todennettavissa ennen hakkuun aloittamista. Olisi aika selkeä tavoite eikä olisi tarvetta parranpäristelylle  sen koommin. Saattaisi aktiivisuus taimikoissakin parantua ilman eri komentoa. Järeyteen paerustuvalla runkohinnoittelulla sastaisiin toimintaan vielä lisää boostia.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)