Keskustelut Metsänomistus Kuka puolustaa yksityismetsänomistajaa?

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Kuka puolustaa yksityismetsänomistajaa?

    Suomalainen yhteiskunta ja etenkin sen poliittiset päättäjät ovat viimeisten vuosien aikana unohtaneet puolustaa yksityistä metsänomistusta.
    Joka taholla puuhaillaan ns.”yhteismetsiä” verotuksellisiin ym. syihin vedoten.Yksityisiä metsätalousyrittäjiä/yrittäjiksi aikovia tulisi edesauttaa yhteiskunnan toimesta.
    Onhan todistettu useaan kertaan kuinka yksityinen hoitaa metsänsä paremmin kuin ”yhteisöt,kunnat.valtio” jne.Todisteita siitä löytyy joka puolelta Suomea.

    Sopii kysyä suurella äänellä:Kuka oikeasti puolustaa ja ajaa yksityismetsänomistajan etua nykyisin?,Näyttää siltä ettei nykyisessä hallituksessa löydy ”vihreän omistuksen puolustajia”muulloin kuin ennen eduskuntavaaleja.

  • jees h-valta

    Hpuro (surullista kyllä) enemmän kuin oikeassa.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Paljonko niitä hoitorästejä olikaan?
    Ja ovatko ne yksityisten, vai yhteisöjen, kuntien, tai valtion metsissä?

    Gla Gla

    Kai joku sentään puolustaa, kun yksityismetsille ehdotetut puun pakkomyyntiverot eivät ole menneet läpi ja käynissä on valtava remontti metsäalan lainsäädäntöön liittyen. Nykyisen lain paljon parjattuja rajoitteita poistetaan ja jopa mhy:n jäsenmaksupakostakin todennäköissti luovutaan. Tiedä sitten, millaiseksi ala kehittyy, mutta harvempi näitä muutoksia vastustaa sillä perusteella, että ne aiheuttaisi ongelmia omille omistuksille. Ainakin metsälain lähetekeskustelussa salista löytyi pelkkiä selkääntaputtajia. Poikkeuksena jokunen vihreä, jolle ei harsinnan salliminen riitä, vaan vapauksien lisäämisen (lue: ekologisen diktatuurin) nimissä pitäisi jaksollinen kasvatus kieltää ja tuulenkaadot jättää ötököille. Nämäkin tosin perustellaan taloudellisella kannattavuudella ja kustannusten säästöillä, joten tiedä sitten eri tahojen motiiveista.

    Yhteismetsä on varmasti monille hyvä tapa omistaa metsää. Niissä tuskin rästejä ja käyttämättömiä hakkuumahdollisuuksia on sitä määrää kuin tavallisissa yksityismetsistä. Sitä en minäkään ymmärrä, miksi verokohtelulla yhteismetsät asetetaan eri asemaan kuin tavalliset yksityiset metsät ja miksi muita pirstoutumisen ehkäisyyn tähtääviä toimia ei juurikaan ole saatu ajettua toteutusvaiheeseen.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)