Keskustelut Puukauppa Kuka on Xi Jingping?

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Kuka on Xi Jingping?

    Laitoin alle linkin YLE Areenan Ulkolinja -ohjelman linkin Kiinan uudesta lähes itsevaltiaasta.

    Kiertyy aiheena täälläkin ajankohtaiseen sellutehdasinvestointeihin.

    Kannattaa itse kunkin sopivassa välissä katsoa luppoa pitäessä, ellei ole katsonut.

    Kiinalaiset investoinnit, joita kovasti toivotaan tännekin kilpailemaan selluntekoon eivät ole välttämättä mikään ilmainen lounas.

     

    https://areena.yle.fi/1-4546138

  • Tolopainen

    Tulipahan tuo katsottua. Tekisi hyvää meidänkin päättäjille tuo 10v komennus maatöihin. Niin on korkealentoisia yhteisten varojen jakajia tuolla vihervasemistossa. Ei pitäisi edes puhua, että joiltakin ryhmiltä on leikattu ja toisille  annettu, kun valtio ei maksajien ryhmälle mitään anna, joskus se vain ottaa vähemmän. Tulonsiirtojen saajat ovat asia erikseen, jos heille annetaan vähemmän rahaa se on menojen säästämistä.

    Aktiivimallia ollaan heti poistamassa vaikka on kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja, joihin ei saada tekijöitä. Mitä merkitystä on jollakin 36€ leikkauksella tuloihin, jos se kuitenkin korvataan muilla tuilla. Työttömän ei ole pakko korvaansa kääntää tuolle aktiivimallille jos ei halua, kukaan ei tule mihinkään kotoa hakemaan.

    harrastelija

    Mielenkiintoista, antaa ajattelemisen aihetta! Tuollaista isoa maata on mahdoton hallita ns. demokratian keinoin. Mitään pitkäjänteisempää suunnitelmaa ei näennäisdemokratiassa ole, käy kuten Suomessa. Joku taho ”hallitsee” muutaman vuoden joka on koko ajan pelkkä räksytystä ja seuraava hallitus sitten tuhoaa hyvätkin yritykset.

    EU:n toimet ovat maailmanlaajuisesti pelkkää sanahelinää, konkreettista vaikutusvaltaa ei ole.

    Rane2

    Dokumentti oli amerikkalainen ja hehän ovat lähinnä huolestuneita ja loukkaantuneita siitä että Kiina näyttää vääjäämättä valtaavan ykkössupervallan aseman.Onko vallassa Xi Jingping vai joku muu ei vaikuta Kiinan politiikkaan ja strategioihin,valittu linja on ollut ennen Xi:tä ja jatkuu hänen jälkeensä.Amerikassa taas kansa voi demokraattisesti valita johtajakseen ääliön joka voi tuhota maan pitkän tähtäyksen suunnitelmat hetkessä.

    Todella huolestuttavaa oli tämä kansalaisten pisteytys ja jaottelu jolle nykyinen digimaailma supertietokoneineen avaa huikeat mahdollisuudet.Länsimaissahan ihmisistä kerättyä dataa väitetään käytettävän vain kohdennettuun mainontaan mutta mitenkähän on..

    Tolopainen

    Demokratia ei pärjää kiinalaiselle tavalle hoitaa asioita, he ovat paljon tehokkaampia, kun suuntaa ei tarvitse koskaan muuttaa. Valtion etu ajaa kaiken muun edelle. Lännestä voidaan kaikki kopioida ja monistaa Kiinaan uusia tehtaita samoilla piirustuksilla voidaan tehdä vaikka sata. Tai kaapataan länsimaan tekemä tehdas kuten kävi Kemiran sinne rakentamalle lannoitetehtaalle, kun tehdas valmistui kielsivät ammoniumnitraattitehtaan käytön ja  peli oli selvä lappu luukulle. Eipä ole pahemmin selvityksiä kuulunut.

    Metsäkupsa

    Olen ohjelman katsonut ,Kiinan presidentti on harvoja maailman johtajia,joka henkilökohtaisesti tehnyt oikeita töitä.Tämä on varmaan opettanut pitkäjänteistä tavoitteisiin pääsemistä ja me täällä lännessä olemme hiukan ylimielisiä.Kiina on ollut aikanaan maailmanmahti ja  tulee palaamaan jo lähitulevaisuudessa sellaiseksi.

    Suomen kannalta en pidä huolestuttavana Kiinan taka-ajatuksia,niitähän on suurvalloilla aina ollut.Pitää osata luovia ja hyödyntää.Köyhissä maissa asia hiukan toinen,ensin lainoitetaan ja sitten kun eivät pysty maksamaan otetaan parhaat päältä omaan omistukseen.Niihän se kapitalismikin toimii ja Kiinan kommunistinen puolue on maailman suurin kapitalisti.

    pihkatappi

    Noinhan se menee. Esimerkkinä suuryrityksistä vaikka Exxon mobil. Usassa rakennettu valtavasti öljy ja kaasu rintamalla, moni pieni yritys on jätti velkoihinsa kaatunut ja Esso on noista parhaita ostellut pois, kannattavaa kasvua.

    sitolkka

    Kiinan sallitaan tekevän vaikka mitä, koska se on jo maailman suurin talousmahti. Venäjää ahdistellaan pakotteilla jo pienemmistäkin asioista. Toisaalta Venäjä ja Kiina ovat sotilaallisesti tavallaan liittolaisia ja harjoittelevatkin paljon yhdessä. Kiina on tulevaisuudessa myös maailman suurin sotilasmahti ja Venäjä on sen ystävä. Tätä ei kannata myöskään unohtaa.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)