Keskustelut Metsänomistus Kuka olisi paras presidentti metsänomistajalle ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 246)
  • Kuka olisi paras presidentti metsänomistajalle ?

    Merkitty: 

    Pressan vaalit lähestyy ja jokainen valitsee ehdokkaansa.Presidentillä ei ole suoranaista vaikutusaltaa metsäasioihin.Olisi kuitenkin eduksi,jos pressa profioituisi metsäntalouden puolustajaksi.Epäilen,että metsänsuojelijoita on usiampiakin ehdolla,esim Haatainen,Kyllönen,Haavisto

    Itse näen Paavo Väyrysessä eniten maahenkeä ja metsänomistajan ystävää.Varmasti löytyy muita mielipiteitä

  • Metsuri motokuski

    Eihän nuo metsäasiat kuulu presidentille ollenkaan joten ihan sama kuka siellä sen puolesta on. Ulkopolitiikka on pressan ominta-aluetta ja sen takia on sitten jo pressalla väliä. Pate tuo väriä kisaan mutta ilmeisesti kuitenkin vanha jatkaa eikä ole huono valinta. Muut ehdokkaat jo tietävätkin että ovat sivustaseuraajia.

    Visakallo

    Kokeilin yhtä vaalikonetta.  Nils Torvalds nousi vähän yllättäen kärkeen ja Merja Kyllönen jäi odotetusti viimeiseksi.

    husku550xp

    Sen voin sanoa että Niinistö on viimeinen ketä äänestän.

    harrastelija

    Planter: ”Presidentti ei kuitenkaan pysty vaikuttamaan juuri mitään sisäpolitiikkaan ja vielä vähemmän metsänomistajan tilanteeseen.”

    Minä olen näin mettäläisenä luullut, että Presidentti allekirjoittaa lait? Onko näin ja jos on, niin valitaan kumileimasin Presidentiksi! 

    Rane2

    Tämän jälkeen eduskunta on käsittääkseni laittanut lakeihin myös voimaantulopäivämäärän.

    http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3512620/Historian+ironiaa++arkipyhia+siirrellyt+presidentti+haudataan+helatorstaina

    Pete

    Nils on Nato-asiassa tismalleen oikeassa. Natoon olisi ehdottomasti pitänyt liittyä heti kun se 90-luvulla oli mahdollista. Nyt se on vaikeampaa. Sauli ei ole tehnyt kuin yhden (minun tiedossa olevan) virheen. Hän sortui pahemmanluokan populistiksi kun julkisesti totesi Nato-jäsenyyspäätöksen vaativan kansanäänestyksen tuen. Ei hyvää päivää! Sodan ja rauhan asiat eivät ole kansan päätöksiä! Tällaisia päätöksiä varten meillä on edustuksellinen demokratia. Nils on ilmeisesti päässyt lopullisesti eroon maanpetoksellisista ja isänmaan edun vastaisista opeistaan, mutta Saulia täytyy äänestää virheestään huolimatta jos vaikka voidaan välttää toinen kierros.

    Suomi on liittoutumattomuusfantasioineen vaarassa. Jos ei juuri nyt suoraan sotilaallisessa niin kuitenkin suvereniteetti on aidosti vaarassa. No tähän joku tietysti kommentoi että suvereniteetti luovutettiin jo Brysseliin ?

    Mitäs palstan natovastustajat ajattelee balttian tilanteesta? Olisiko Viron, Latvian ja Liettuan asema nyt peräti vakaampi ja suorastaan parempi jos olisivat pysyneet sotilaallisesti liittoutumattomina? Minun mielestä ei. Kyllä siinä puntit tutisisivat nyt Suomessa asti jos eivät neuvostomiehityksen jälkeen olisi hakeutuneet Natoon. Hieno juttu, että ennättivät!

    jees h-valta

    Minun mielestäni Viroa, Latviaa tai Liettuaa ei ole ennenkään ketään uhannut. Kyllä ne itsenäisinä valtioina olisivat voineet jatkaa ilman Naton joukkojakin. Jopa sota varmemmin kaukana niistä. Peten Natofantasiat taitavat olla hiukan aikansa eläneitä. Muillakin on nykyään sotavoimaa jopa Natoa uhkaamaan. Varmasti yhteistyökuviot aasiassa ovat selvät jos liian lähelle ängetään. Tämä voiman tasapainotus pitää jopa Pohjois-Korean aika turvallisesti sodan ulkopuolella. Jos eivät vahingossa törmäile.

    Nalikka

    Sanoisin että Paavo. Tuntuu että on aidosti asialla ja laittaa mm. globalistilobbarit kuriin vielä. Ulkopolitiikallahan tähänkin voi vaikuttaa. Tuntus että hän kokeneena poliitikkona ajaisi vientialojen asiaa tehokkaimmin. Niin ja jos Suomi pysyy puolueettomana maana, niin vähemmän tulee taistelutantereeksi kahden suurvallan väliin toivottavasti. Ei sirpaleita enää Suomen puihin.

    Pete

    Jeessi, oletko ihan oikeasti sitä mieltä ettei itänaapuri muodostanut uhkaa baltianmaille 1939, eikä vissiin sitten Suomellekaan? Vai meinaatko että puna-armeija oli riemurinnoin vastaanotettu vapauttaja silloin? Ja edelleen tykkäät, että baltit pitivät oikein mukavana juttuna sitä että 1944 itänaapuri jäi baltiaan vuosikymmeniksi pitämään vapaudesta hyvää huolta?

    Näitä satuja ”puolueettoman Suomen vakauttavasta vaikutuksesta” eivät usko kuin suomalaiset itse. Tämä tietysti sopii naapurille oikein hyvin vaikka eihän Nato ketään uhkaa. Venäjän erittäin jännitteiseen sisäpolitiikkaan Natouhkan maalailu toki sopii oikein hyvin.

    Siinä Jeessi olet oikeassa että kyse on ”voiman tasapainottamisesta”. Nykymallilla tasapainoa ei vaan ole. Natojäsenyys on ainoa keino se saavuttaa.

    Se että Suomi selvisi sodan jälkeen kuitenkin kohtuullisen hyvin, mitä nyt kansanvalta vaan poljettiin yhden opportunistisen yksinvaltiaan aikana maanrakoon, ei sinällään todista mitään. Olimme YYA-aikana Varsovanliiton  rauhankumppaneita. Se oli sitä todellista vaihtoehdottomuuden aikaa.

    harrastelija

    Paavo antoi Saulille illalla vähän järeämmällä tykistöllä! Tuosta miehitetyn maan asemesta sai mielikuvan 1970-luvulla Puolan reissulla. Veikseliä ylitettiin lautalla, pitkä autojono odotteli lähtöä rannasta. Viimeisenä tuli sitten vihreä maasturi maastopukuisineen Neuvostoliiton tunnuksin. Maasturi ajoi keulille ja itse puolalaiset veti hartioita kyyryyn! Sama juttu 1980-luvulla Unkarin kanssa – politrukki oli joka tutustumiskohteessa mukana.

    Syyttäkää vain Kekkosta, mutta ei hänen aikanaan ”vihreät miehet” etuillut noin näkyvästi. Helsinkiin kyllä pyydettiin käymään määrättyyn paikkaan, koska meilläkin kävi Kainuussa naapurin ystävyyskaupungin väkeä. Ei tullut käytyä vastavierailulla vaikka olisiko se avartanut maailman kuvaa?

    Niin siitä äänestyksestä, taidanpa äänestää Lauraa – ei ainakaan ole mikään ”suvakki”.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 246)