Keskustelut Puukauppa Kuka keksi nykyisen juurikäävän torjuntasysteemin rahaliikenteen?

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Kuka keksi nykyisen juurikäävän torjuntasysteemin rahaliikenteen?

    Hän ansaitsee kyllä diplomin järjestelmästä, jossa pienien korvausten maksamiseksi on kehitetty täysin älyvapaa ja valtavasti aikaa vaativa järjestelmä. Saisi hallitus aloittaa byrokratian purkamistalkoot vaikka tästä.

    Ostajat tuskailevat sitä, että tarvitaan lukuisia lomakkeita vaiika yhden hehtaarin hakkuusta tulevan 70 euron saamiseksi puunmyyjän tilille. Eräs ostaja kertoi, että pöydän nurkalla on valtava pino odottamassa tukipäätöstä. Ei uskalla mapittaa, ennen kuin jokainen myyjä on saanut roposensa.

    Muutakin älytöntä tässä hommassa on. Ostaja kertoi, että myös kannonnostoalueiden kannot pitää käsitellä.

  • Timppa

    Nyt tuli ensimmäinen päätös. Kohteesta, jossa n. puolet aukkoa ja puolet harvennusta. Lähete, päätöstekstiä 7 sivua ja oikaisuvaatimusosoitus. Samanlainen kirje mennyt myös puunostajalle.

    Korvaussumma 4,3 hehtaarilta 301 euroa. Päätöksen mukaan kantokäsittely tehtävä 30.11.2015 mennessä. Homma vaatii Metsäkeskukselta vielä uuden päätöksen, sillä harvennus jäi alkukesän märkyyden vuoksi talveen eikä siis tarvita kantokäsittelyä Ja epäilemättä saman paperimäärän.

    Positiivista asiassa on, että Metsäkeskus edesauttaa metsäteollisuutta käyttämällä tolkuttomasti paperia. Vaikea tosin ymmärtää sitä, kuinka tämä puuhastelu edesauttaa Suomen kilpailukykyä ja pienentää kestävyysvajetta.

    Vielä parilta kohteelta odotan päätöstä.

    jees h-valta

    Sama täällä. Vajaan hehtaarin käsittely jo tehtykkin ja 60,00 sieltä sitten kilahtaa mutta siitäkin homman teon loppuun saattamisesta tosiaan vielä eri ilmoitus Metsäkeskukselle. Että ei se sopimuskumppani tässä souvissa yhtään pahempi ole olemassa. Minua yleensä koskee vain päätösten lukaisu. Sopimuskumppani on kaiken duunin sen eteen tehnyt.

    pihkatappi

    Kyllä tuo byrokratia tuosta välistä joutaa pois. Ensin haet tuet ja sitten hakkuu tehdäänkin joulukuussa, niin onhan tyhjänpäiväistä paperinpyöritystä. No samalaista joutavaa paperinpyöritystähän se on koko kemera. Jos otettaisiin kemerat pois ja maksettaisiin pienempää myyntituloveroa, oltaisiin ehkä ihanne mallissa. Kuka tuota paperinpyöritystä kaipaa muuta kuin virkamiehet jotka papereita pyörittävät.

    Metsuri motokuski

    Me ei tehdä kantokäsittelyä jos isäntä ei maksa tuen ja todellisen kustannuksen välistä erotusta. Tähän mennessä lähes kaikki ovat ottaneet kantokäsittelyn. Itse en tiedä summista mutta kantokäsittelyä vain ruiskutetaan. Ilmeisesti maksu on ollut vielä aika kohtuullinen kun lähes kaikki ovat sen ottaneet

    suorittava porras

    ##”Kyllä sen valvoo ihan sama taho kuin metsätuholakia yleensäkin valvoo. Tärkeintä tässä on se, että konehakkuissa käsittely tehdään jatkossakin. Puunostajat ovat sitoutuneet lisäksi sertifiointiin joka yksiselitteisesti edellyttää kantokäsittelyä.”##

    Sertifiointi koskee toimintaa myös sosiaalisessa taloudellisessa mielessä . Työtä ei saa teettää alihintaan . Jos hehtaarin kantokäsittely tuottaa yrittäjälle kuljettajan päiväpalkan verran
    tappiota , ei voida puhua toiminnan olevan taloudellisesti sertifikaatin edellyttämällä kestävällä tasolla .

    Lue Metsälehti nr:o 16 alkaen sivu 11 .

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)