Keskustelut Puukauppa Kuitupuukauppaan nostetta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
  • Kuitupuukauppaan nostetta

    Merkitty: 

    Nuorten metsien kunnostus kakkoskehitysluokassa takkuaa pahoin, kun MO:t ovat haluttomia suorittamaan ennekkoraivauksia ja kuvittelevat, että koneurakoitsija tekee tarvittavan raivauksen siinä hakatessaan.

    Ei ihme, että ostohalut sellaisten myyjien palstoilta ovat suunnilleen nolla. Siksi kannattaisi harkita kuitupuun minimiläpimitan nostamista ja hinnoittelun muuttamista niin, että A-luokan leimikossa kantohintaa korotettaisiin nykytasosta esim 8 euroa / M3. Minimiläpimittana olisi 10 senttiä ja kertymän pitäisi olla väh. 60 kiintoa / ha. Elikkäs pienin kelvollinen puu pitäisi olla 2,7 metrin korkeudelta vähintään kymmenen senttiä.

     

    Jos ennakkoraivaustarvetta on, hinta putoaa 4 euroa / M3.

    Uskon, että noilla ehdoilla tulisi vipinää öykkäri-metsänomistajiinkin.

  • Tolopainen Tolopainen
    • Laitellaan kun ehtii kuvaamaan. Täällä olisi töitä useammallekin metsurille pois sieltä pitämästä sosialismin kulisseja pystyssä.
    Klapikone

    Minimiläpimitan nosto saattaa entisestään lykätä ensiharvennusta, kun joku voi ajatella, että antaa nyt järeytyä vielä, että minimiläpimitta täyttyy.

    Myöhäistetty ensiharvennus, ainakin männikössä vaikuttaisi tuottavan kiertoaikana enemmän kuitua, ja vähemmän tukkia verrattuna aikaiseen laatuharvennukseen.

    Jätkä

    Jos ja kun ei viitsi – osaa – tai halua tehdä taimikonhoitoa tavalla, joka vuosisatojen aikana on havaittu hyväksi järeän puun kasvatuksessa, niin olkoon ja kasvatelkoon poltinpuutaan maailman tappiin asti.

    Onhan kai lähes kaikki ainakin kuulleet, että kasvatustiheys on ollut MAX 2000 r /ha, mutta silti jotkut väkisin kasvattavat tavoitteenaan 3000 r/ha, mutta jättävät kuitenkin 5000 r /ha.

    oksapuu

    Olen tuossa raivannut toiseenkertaan aikoinaan 3000 r/ha raivattua lehtipuuvaltaista e-puu metsää…

    Aika karun näköistä kun 1000 r/ha jää rankakokoista puuta maahan pehkaantumaan…

    kuusessa ollaan

    On todella mielenkiintoista nähdä seuraavan metsien inventoinnin tulokset ja se, kuinka suuri on lehtipuun osuus puumäärästä…

    Jätkä

    oksapuu. Sekin massa voisi olla niissä pystyyn nyt jääneissä rungoissa, jos taimikonharvennuksessa olisi tehnyt ”oikean” ratkaisun.

    oksapuu

    Jep…

    Aikoinaan ”iso-firma” panosti e-puuhun, pystyhinta taisi karsitulla rangalla olla jotain 15,5€/motti. Viimeksi kun kysyin oli 2€/motti…

    Oli johtopäätösten aika…

    Jätkä

    Energiapuuta ei kannattaisi kasvattaa, vaikka siitä saisi saman hinnan kuin kuitupuusta. Kun senkin massan tuottaa oikealla runkoluvulla, alkaa tulla tukkia paljon aikaisemmin ja siitä saa hieman enemmän kuutiolta.

    Pete

    Koivukuitua on kaikki paikat täynnä. Tässä se nyt nähdään koivukuidunkin osalta ettei koivun kasvatus nykyisellä koivun jalostuskapasiteetilla kannata. Korjuumäärät ovat kokonaisuutena kasvussa ja niissä kertyy ”sivuvirtana” koivukuitua yhä enemmän samalla kun havupuu on se joka määrittää leimikosta tarjotun hinnan. Yhä vähemmän kannattaa kasvattaa sekapuuna koivua eikä ainakaan havupuun kustannuksella yhtään kalikkaa.

    Jätkä on aivan oikeassa kasvatustiheyksien suhteen. Aika harvaan taimikonhoidon/nuoreen metsään tehdään taimikonharvennus ylipäätään ja jos tehdään niin lopputulos on kaikkine ”sekapuineen” tosiaan 3000kpl/ja tai reippaasti enemmänkin. Kun 6-7 metrisen männikköön tehdään taimikonharvennus tiheyteen 2000kpl/ha, niin laatukin vain paranee ihan päätehakkuupuustoon asti.

    kuusessa ollaan

    Eräs ex-koneyrittäjä taannoin jutusteli tästä ”energiapuukasvatuksesta” aika ihmeissään. Eteen oli tullut palstoja, joissa oli tarkoitus harventaa 3000-3500 rungon tiheyksistä yhden rangan kuvioista tiheyteen 1200-1600…siinä oli kuulemma aika näprääminen. Idea oli korvata viimeinen taimikonhoito tällä energiapuuhakkuulla. Onneksi järki on tullut käteen ja taloudelliset realiteetit vähentävät tätä hölmöilyä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)