Keskustelut Puukauppa Kuitua vai energiaa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)
  • arto

    Sähkönsiirtoa ei voi meillä ainakaan kilpailutta sähkön voi.

    A.Jalkanen

    Olette oikeassa. Ylestä löytyy juttu sähkönsiirron kilpailuttamisen myymisestä otsikolla ”Vihdoinkin keino saada sähkönsiirtoa halvemmalla”. Siinä kerrotaan että kuluttajaviranomainen on ottanut kantaa MOT-ohjelmalle, että ao. yrityksen sähkönsiirron kilpailutuksen markkinointi on harhaanjohtavaa.

    Yhtiö väitti tarjoavansa palvelua, jonka avulla kuluttaja voi valita kulutuksensa rakenteeseen parhaiten sopivan sähkön siirtotuotteen. Tähän saanee kuitenkin parhaiten apua omalta sähkön tuottajalta, joka tuntee asiakkaansa kulutuksen. Ulkopuolinen konsultti on täysi turhake.

    http://yle.fi/uutiset/3-11472106

    Se oli juuri jutussa mainittu Fin-Ergy joka minullekin soitteli.

    Perko

    ”Latino-pöllö”   käännä ne  pop-kuulokkeesi täysille  ja tunge  päätäsi ”säkkiin” syvemmälle.  Olet jo ohi sen josta ei oo paluuta, vahinko   on jo tapahtunut.

    aegolius

    Huoh. Osa meistä on vielä kehityskelpoisia ja ottaa uutta tietoa vastaan. Osa ei.

    Edit. Perkon avautumisen olis voinut antaa taas mennä korvien välistä täysin sinne minne kuuluukin, mutta tuota viimeistä lausetta jäin miettimään. Onko niin, että kun pysyy tiukasti faktoissa, luottaa tutkimukseen, tekee sitä itsekin, kokeilee jotain ja tutustuu muidenkin menetelmiin ja tuloksiin, niin jonkun tutkimuksista ja faktoista välittämättömän hyperpupun mielestä vahinko on tapahtunut? Harmittaahan se tietysti, jos huomaa olevansa väärässä. Pitäisi vaan selvitellä asioita ennen kuin kirjoittelee tänne mitä tahansa soopaa.

    Jean S

    En nyt muista, missä ketjussa asiasta on joskus ollut juttua, mutta kauan odotettu viiden hehtaarin viidakon nuoren metsän hoito on tapahtunut.

    Vuonna 2014 metsäarvion mukaan ainespuuta oli eri kuvioilla 50-70 m3/ha. Pari viikkoa sitten valmistuneessa energiapuuhakkuussa alueelta poistettiin karsittua rankaa keskimäärin 52 m3/ha ja lisäksi kokopuuta 37 m3/ha. Suurimmalla osalla alueesta ei ollut tehty ennakkoraivausta. Kemera-tuen sisältävä puukauppatulo oli lähes 1000 euroa/ha.

    Lähettelin kohteesta joskus kuviakin, ja saatan laittaa uusia, kunhan käyn katsomassa maastossa tässä lähipäivinä. Hiukan hirvittää, koska näillä luvuillahan siellä pitäisi periaatteessa olla aukko 😀 Kohde on Pohjois-Pohjanmaalla ja MT.

    Puuki

    Oletko varma ettei ole tehty kuviollesi jk:n puoliaukkoharveikkohakkuuta taimettumisen varmistamiseksi ?  Ehtiihän se 6-7 vuodessa metsä muuttua ihan erilaiseksi puustoltaankin kyllä.   Jos alkup. arvio on esim. metssään.fin arvio , ei tarvi ihmetellä. Jos on joku oikiasti käynyt kuviolla mittailemassa ,niin sitten vois olla ihmettelylle aihettakin.

    Metsäkupsa

    Itsellä  kesällä tehtiin nuorenmetsän hoitohakkuu kokopuumenetelmällä. Metsä jäi täystiheäksi, mutta puuta tuli käytännössä  lähes sama, mitä metsään pist.fi mukaan oli puuta. Ala oli 16 ha ja saanto n. 900 kuutiota. Ilmeisesti kuvion kasvu oli kovempi huomattavasti, mitä kahdeksan vuotta vanhan keilauksen laskennallinen päivittäminen tulokseksi antoi.

    Nimetön

    Minulle puhelinmyyjä kauppas tuota sähkönsiirron optimointia tai jotain sinnepäin, onneksi ei tullut laskua. Tais mennä tuo pulju konkurssiin nyt sähkön hinnan noustessa. vaikeuksia oli jo aikasemminkin. Slovakialainen kaveri pääjehu.

    https://energiavirasto.fi/-/ohjeita-fi-nergy-voiman-ja-365-hankinnan-asiakkaille

    A.Jalkanen

    Harmittaahan se tietysti, jos huomaa olevansa väärässä.

    Jotkut meistä eivät ole koskaan väärässä. Hesarin keskustelupalstaltakin löytyy ainakin yksi sellainen.

    Jean S: onnittelut, hyvin harvennettu ja taloudellinen tulos hyvä, noin 11 euroa/m3 energiapuusta.

    Tolopainen

    Kerran luulin olleeni väärässä, onneksi huomasin erehtyneeni. Niinhän tuossa ei käynyt, kuituna pienempi kertymä, mutta parempi kokonaishinta. Näinsemenee. Lisäksi metsään jää enempi kasvavaa puuta.

     

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)