Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

  • Tämä aihe sisältää 490 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta sitten JovainJovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 490)
  • Korruptio- onko sitä metsissä ?

    Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

  • Jovain Jovain

    Puukauppaan ja korjuuseen olisi tuo Perkon: ”Tasavertainen asetelma olisi jo huomattavasti nykyistä parempi”. Mikä sitten olisi se parempi, kauppapaikka ja tape, jolla puukauppaa tehdään ja korjuu hoidetaan. Tasavertainen se ei tällä hetkellä ole. Pystykaupan ja korjuun markkina on jotain 90 % luokkaa ja myös Mhy:n osuus käytännössä on luettava pystykauppaan.

    Tasavertainen asetelma olisi tietenkin fifti sixti tilanne. Kannattaisiko Mhy:sen luopua suosiolla puukaupasta ja keskittyä korjuuseen. Päästäisiin tilanteeseen, jota mm. Jätkä tuolla lanseeraa: ”Metsänhoito-osuuskunta”. Olisiko Mhy paremmin juurillaan korjuussa ja metsien hoitajana ja osto/logistiikka jäisi suosiolla teollisuuden hoidettavaksi. Mikä on sitten se kauppapaikka ja mikä on yhtiöiden osuus ostajina ja logistiikan hoitajina?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Riittäisikö puukaupan korjaussarjaksi se että mhy ei saisi osallistua puukaupan kilpailutukseen tarjoajana. Korjuupalveluun päädyttäisiin siis kokonaan eri tietä, eli vain silloin, jos myyjä ei jostain syystä halua kilpailuttaa leimikkoaan tai ei saa puistaan hyväksyttäviä tarjouksia. Puukaupan kilpailutus on ehkä kuitenkin edelleen myyjän kannalta hyödyllinen palvelu? Ehkä Kuutiota voisi hyödyntää enemmän? Kommentteja?

    Ola_Pallonivel

    Luin tuon Pekka puuntuottajan kolumnin, jossa mainittiin konefirmojen markkinoinnin olevan nolla. Piti ihan mielenkiinnosta hakea savon seudulta motofirman kotisivuja, mutta eihän niitä montaa löytynyt.

    Miten ihmeessä yrittäjä luulee asiakkaita löytyvän, jos ei ole edes kotisivuja tehty? Maksaa muutaman euron.

    Metsuri motokuski

    Eli kauppatapa pitää väkisin muuttaa fifti fifti tilanteeseen että saadaan yksi kirjoittaja tyytyväiseksi. Eiköhän sille yhdelle saada jo nyt järjestettyä sellainen kauppatapa että se häntä tyydyttää. Uskon että kauppatavatkin muuttuvat kun oikea tarve sille tulee.

    Mieluimmin itse panostan enemmän hinta ja katkontaneuvotteluun kun alan etsiä markkinoilta korjuu ja kuljetus yrittäjiä. Kun säästö on marginaalinen. Voi olla että päinvastoin.

    Jean S

    Kuution (”puukauppapörssin”) ja oikean pörssin keskeinen ero avoimuusnäkökulmasta on se, että oikeassa pörssissä sekä osto- että myyntilaidan tarjoustasot ovat julkisia ja seuraaja näkee millaisia kauppoja on tehty.

    Puumarkkinallahan tavoitetila on se, ettei metsätilanomistaja pystyisi näkemään, mihin hintaan lähialueella on tehty kauppoja, metsätilanomistaja ei edes saa tietoa siitä, että hänen naapuritilallaan on tehty kauppa, vaikka tällainen saattaisi motivoida häntäkin puukauppaan. Tieto on valtaa, ja tällä yksipuolisella markkinalla sitä on vain toisella osapuolella. Siitä syystä on hyvä, jos edes Metsälehden keskustelupalstalla pystytään rehellisesti kertomaan vallitsevasta hintatilanteesta, puukaupan ehdoista, leimikon hinnoittelutekijöistä jne., sillä suuralueittaiset hintatilastot ovat erittäin ympäripyöreitä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvin muotoiltu, Jean S.

    Ola_Pallonivel

    On alueita, jossa on ollut hankaluuksia saada ensiharvennuksia pystykaupalla kaupaksi. Nyt on tullut energia kilpailemaan rinnalle ja ihan uusia ostajia puunmyyjän kannalta. Voisi yrittää myydä hankintana, mutta kalusto puuttuu.

    Mutta mitäpä sitä tapoja muuttamaan, kun myy niille kolmelle suurelle. Kaksi niistä ei edes tee tarjousta.

    Keskittyy mieluummin katsomaan katkontaa ja tukkiprosenttia.

    Jovain Jovain

    On tietenkin metsänomistajalle edunvalvonta tarpeellinen ja mistä sitä saa, jos ei omilta etujärjestöiltä. Ovathan puukaupan kilpailutus ja esim. puukaupan ja korjuun valvonta ja hoito valtakirjalla sitä. Jos vaikka puukaupan ja korjuun kierrätys Mhy:n kautta jää pois. Siirrytään suoraan puukauppaan, jossa korjuu osuuskunta pohjaisena on vaihtoehto. Ei ole pois edunvalvonnasta ja tuottaa palvelun, jota metsänomistajat tarvitsevat.

    Ei ole syytä ihmetellä, jos metsäfirmoilta (tark. motofirmoilta korjaus) puuttuu kotisivut. Niitä ei yksin kertaisesti ole tarvittu ja työllisyys on hoidettu yhtiöiden kautta. Mutta tarve myös osuuskunta pohjaiselle korjuulle on olemassa. Ja onhan tämä poikkeuksellista, että palvelua ei ole saanut, siitä on kieltäydytty. Olkoon vaikka tasavertaisuuden kannalta fifti fifti tilanne parempi, on sitä myös puukaupan osalta. Tarkoittaa osuuskunta pohjaisena toimituskauppaa ja voisi olla sitä myös yhtiöiden osalta.

     

    Metsuri motokuski

    Täällä ainakin on metsäfirmoilla kotisivut. Mistähän tuo väittämä taas tuli. Googlettamalla saa lisää yhteistietoja jos niitä tarvitsee. Jovainihan voi perustaa sen osuuskunnan. Markkinarakoa ilmeisesti löytyy.

    Perko

    Jean S  kertoi  syyn miksi ostajat  suosii ja ”pimittää”   nykyistä  kaupankäyntiä.  Pörssityyppinen  avoin puuerät hintoineen netissä osaltaan hävittäisi  haitan.  Kuutio on tosi ”kokkareinen” käyttäjälle,  se ei ole  avoin  josta näkyisi  kilpailu kaikille ja ketkä ovat kauppoja tehneet.

     

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 490)