Keskustelut Tekniikka korjuuvauriot

Esillä 7 vastausta, 201 - 207 (kaikkiaan 207)
  • korjuuvauriot

    Merkitty: 

    traficomin  rakisterin  mukaan  ajokoneiden  painot  ovat  nousseet useilla  tonneilla , vaikka   korjuukelit    huononee   vuosivuodelta   myös niiden  leveydet   ovat   kasvaneet   2,8 m   yli   3  metriin  tälläinen  kehitys  ei  ainakaan  palvele  metsänomistajaa  . mutta   metsäyhtiöitä   kylläkin tuottavuudessa  onkohan  kehityssuunta  väärä  kun  korjuuvauriot   ovat  lisääntyneet  kokoajan ?

  • Metsuri motokuski

    Kaippa se jokaiselle on selvä että metsään ei mene kukaan korjaamaan puuta ennen kuin hyväksyntä on metsänomistajalta. Jos kauppa on tehty talvileimikosta niin eihän sinne kesällä mennä jos metsänomistaja ei lupaa anna.

    mehtäukko

    Kun Myhistyksenkin ukkokin on ollut hämmentämässä, niin kait jollain vastuulla he pelaavat? Vai oliko peräti valtakirjakauppa? Vastuu on silloin kokonaan siellä.

    jees h-valta

    Mhy on se virhe siinä välissä. Maanomistaja saa aina ostajan kanssa suoraan hyvityksen mutta kun siinä sohlaa välikäsi kaikki tahot pallottaa vastuuta toiselta toiselle. Eihän kuitenkaan metsä nyt yksiin ajouriin pilalle mene. Vaikka olisi hiukan syvällä jyystettykkin. Kyllä ne luonto muutamassa vuodessa maastouttaa ja vain joku reunapuu saattaa saada vaurioita juuriston kautta.

    Visakallo

    Kaikkein eniten tilanteen parantamiseksi voivat tehdä metsänomistajat itse. Kesäkorjuu- ja kelirikkoleimikoista on joka vuosi pulaa. Tämä johtuu osaltaan sukupolvelta toiselle periytyneistä vanhoista hevoskorjuuaikaisista asenteista, että puuta korjataan vain talvella, vaikka nykyisin ei välttämättä edes ole niitä talvia! Jos kaikki ne metsänomistajat, joilla oikeasti on kesä- ja kelirikkoleimikoita olemassa, myisivät ne sellaisina, helpottuisi leimikkopula huomattavasti, ja edellä kerrotut ikävät tapaukset vähenisivät.

    Jätkä

    Harjavallassa toimiva Metsänhoitoyhdistys on ilmeisesti MHY tapio?

    Meidän monikuvioisen ensiharvennus – ja kakkoskehitysluokan leimikon teki Uupuneet ja ennen kaupan hakkuun aloittamista Uupuneitten suunnittelupuolen ammattilainen kävi kuviot läpi, merkkasi ne kuviokarttaan, piirsi ajouramallin, joka toeutui maaston muotojen ja kantavuuden mukaan.

    Varsitiet eivät noudattaneet Metsäliiton takavuosina runnomia ojia, vaan tiet oli tehty kantaviin kohtiin, eikä siellä kura lillunut telojen edessä.

    Oikeaan malliin piirretyt keruu-urat putsautuivat 1- 2:lla ajokerralla, eikä juuristoon eikä runkoihin syntynyt vaurioita.

    Apli

    Tästä on Visan kanssa helppoa olla samaa mieltä, viime kesän kokemuksien perusteella jatkossa omat harvennukset tehdään vain kesinä jotka ovat kuivia kuten nyt näyttää alkukesä olevan, maat ja tiet kantaa paremmin, hinta parempi sekä valoisaa aikaa reilusti, tämä edesauttaa harvennuksien onnistumisen.

    Metsuri motokuski

    Tuo visan toteamus on ihan totta. Monesti kuivat kesät ovat parempia korjuuaikoja kuin huonot talvet. Monesti leimikko vielä kestäisikin kesäkorjuun, mutta tiestö ei. Joten sekin olisi laitettava jonkinlaiseen kuntoon.

Esillä 7 vastausta, 201 - 207 (kaikkiaan 207)