Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • Tolopainen Tolopainen

    Nyt syntyy mielenkiintoinen tilanne, kun mittaus tehdään tehtaalla, jolla maksetaan ja jovain on mennyt sopimaan maksavansa urakoitsijalle motomitalla. Metsään jää yleensä muutama tukki ja kuitukasa, lisäksi autokuski voi sekotella laatuja ja kaikki myyjän piikkiin. Lisäksi tehdasmittaus pienentää määrää ainakin 5%, jos motoa ei ole kalibroitu. Tämä on yhtiölle bisnestä, johon en vapaaehtoisesti alkaisi.

    Nuakka

    Miksi mitataan kahdesti? Meiltä meni hankintapuut motomitalla. Onko toimituskaupassa kaksoismittaus yleinen käytäntö?

    Tolopainen Tolopainen

    Meiltä ei mennyt aikoinaan. Eikä mene yleensä koskaan hankintapuut motomitalla kolmelle suurelle. Mistä sen tietää mikä määrä puista on pinossa, jos jokin moto ne mittailee.

    Myhistyksen välityskauppa on tätä Jovainia ja sehän on pelkkää kusetusta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Joskus myhistyksille on saattanut/saattaa koitua harmia juuri edellä mainitun mittaustavan takia: urakoitsijat ja myyjä saivat tilin motomittapohjalta ja mhy sai rahansa tehdasmitasta. Varmaan tämä ongelma on jo jotenkin korjattu, vai lieneekö edelleen näin, että sama hävikin aiheuttama ongelma voi olla myös yhtiön logistiikassa.

    mehtäukko

    Tolopainen on hyvin ”jäljillä”. Motossa on ensinnäkin oltava uusimman mittauslain mukainen versio. On oltava hyväksytyt kontrollimittaustulosteet prosenteissa,kpl-määrissä ja kerroissa. Tietysti kantokäsittely.

    Ompahan niin ja näin nuo Joovainin jutut.

    Tolopainen Tolopainen

    Jovain haluaa itselleen epäedullisemman kauppatavan, sehän sopii yhtiölle. Urakoitsija haluaa palkkansa 14vrk sisällä ja Jovain saa rahansa ostajalta joskus.

    Timppa

    En ostaisi hankintapuuta kuin tehdasmitalla.  Niin paljon on tullut nähtyä metsään lumen alle jääneitä puita.  Jos käytettäisiin motomittaa, niin ajokoneen kuskia ei tietenkään kiinnosta erityisesti keräillä jokaista lumen alle jäävää kalikkaa ja silloin ostaja motomitalla häviää., että mitä niille

    Varmastikin hävikki on ongelma myös pystykaupassa, mutta sitä riskiä voi pienentää tietysti valvonnalla.

    Esimerkiksi meillä tehtiin harvennus joulukuun 2018 lopulla, jolloin puita jäi aika paljon lumen alle piiloon.  Sama ostaja teki uuden kaupan sen toissavuotisen kohteen vierestä.  Mietiskelin mtä nyt tapahtuu.  Veivät metsään jääneet puut energiapuiksi.  En tiedä millaista palautetta se aikaisempi ajokonekuski sai.

    Jovain Jovain

    Vastinetta tuonne edellä. Saahan sitä maalailla pirua seinälle, mutta eihän puukauppa näin vaikeaa voi olla. Odotin kyllä paljon pahempaa. On täsmännyt kun homma on hallussa ja tietyn porukan hallussa ja siihen on päässyt kun ostaa palvelut. Muuten parhaimmillaan voi olla aika villiä. Onhan tämä tietenkin yksi syy  toimia.

    Totta on kokemuksia puukaupoista, jotka eivät ole täsmänneet. Niiden osalta tuskin on epäilystä, voi olla tahallista ja voi olla tahatonta. Edun saa, jos pitää puukaupan omana toimialana. Väittäisin, että siitä on etua myös puunostajalle. Myös hintaetua voi saada puukaupan toteutuksen  ja  järjestelyjen osalta.

    Tolopainen Tolopainen

    Jovain on mennyt mukaan puukauppaan ottamaan ostajalle kuuluvia vastuita, eikä saa siitä mitään korvausta. Koneurakoitsijakin laskuttaa häntä enemmän kuin suuryhtiöitä. Vaikka kone hakkaa yhtiön matriisilla ja tekee katkonnan ostajan hyväksi. Kyse ei ole toimituskaupasta, vaan yhtiön talkoista.

    mehtäukko

    Tavan puukauppa ei nimenomaan olekaan monimutkaista ja vaikeaa.Joovainhan itse sortuu tuohon sonklotukseen,alveilla tienaamisineen ja kuittikaupoilla vekslailuun. Ei ole ollenkaan ihme, jos tuollaisten melomisten jälkeen mikään ei täsmää.

    Kuinka sinä voit yleensä käyttää klusterin yrittäjää metsäkoneineen, kun itse LV tuomitsi metsäkoneet ”suurimpana onnettomuutena” maaseudulle?!

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 454)