Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

  • Tämä aihe sisältää 454 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • oksapuu

    Tuo ”aina” on kyllä vahvasti sanottu…

    Jos ostomiehellä on ostokielto päällä niin ei se kyllä käteispuita osta. Oli sitten fima mikä tahansa…

    Jovain

    Aivan AJ: Sopimuksesta on kysymys tässäkin tapauksessa ja vaihtoehtoisesta tarjouksesta, josta ilmenee koko paletti. Yhtiö ilmoittaa omat hintansa, myös korjuun hinnan. Sen mukaan saa valita ja vertailla vaihtoehtoja, ottaako yhtiöltä, tiettääkö ulkopuoleisella urakoitsijalla tai tekeekö omalla kalustolla. Yhtiön logistiikasta tämä on ja aikatauluista.

    Yhtiötä kiinnostaa puut joita on ostamassa ja tavasta jolla saa ne puut haltuunsa. On asia jota ei kannata verrata vanhaan ja käydä laskemaan tikulla kauppatapojen paremmuutta. Johan tuolla oli AC:n näkemystä ja hintatietoa mistä on kysymys.  Tuskin Visakaan toimisi niin kuin toimii ellei kannata. Onhan tässä yksi vaihtoehto lisää muiden vaihtoehtojen joukossa.

    Tolopainen

    Visa on tuuliviiri, joka toimii kuten toimii. Ei kannata kopioida.

    Visakallo

    Heh, -vai tuuliviiriksi sitä on meikäläinen muuttunut! No, tein yli 30 vuotta säähavaintoja Ilmatieteen laitokselle, joten joutuihan siinä vähän tuuliakin haistelemaan! Tolopainen on aivan oikeassa, ei minun, eikä kenenkään muunkaan toimintaa pidäkään sellaisenaan kopioida. Jokainen puukauppa on aina yksilöllinen, ja kauppatapakin sen mukainen. Olen omistusaikanani myynyt hankintakaupoilla n.10% puista ja pystykaupoilla n.90%. Lähes kaikki hankintakaupat olen teettänyt ja ajattanut metsäkoneurakoitsijoilla, kuten tuhannet muutkin metsänomistajat ovat teettäneet minun lisäkseni.

    Haba

    Ei meitä muita kiinnosta visvakollon seikkailut. Pitäisi jo pikkuhiljaa älytä.

    Visakallo

    Haba voisikin osaltaan parantaa palstan tasoa ja kertoa omista kokemuksistaan. Ne voisivat kiinnostaa meitä monia.

    jees h-valta

    Kyllä kiinnostaa kaikki älyllinen metsäelämä näillä palstoilla. Siitä taas ei kaikilla ole hajuakaan. Toki lähes kaikilla kuitenkin.

    Jätkä

    Jeessi:”Kyllähän hankintakaupasta suositellaan sopimus tekemään. On varmempaa saada kauppa puista sillä tapaa. Groupin jäsen saa kyllä aina kaupan ilman sitäkin.”

    Jos noin on, niin miksi olet täällä itkenyt, kun kauppa ei käy?

    jees h-valta

    Eihän tässä kaupan käynnistä ketään ole itkenyt vaan pystykauppojen suorituksen vanuttamisesta aina ääritappiin. Olen aivan tyytyväinen kaupan tekoon ja sen sähköiseen hyväksyntään. Vain suorittava porras ei liikahda.

    Jovain

    Yleensä hankintalisät eivät ole riittävä korvaus omalle korjuulle, saatikka investoinnille kalustoon. Se raha ei vaan tule pystykaupan maksatuksesta tai hankinnan 10 % osuudesta, jotka yleensä ovat klusterille kelpaamottomia kohteita. On mentävä pidemmälle ja keskitettävä kaikki puukauppa toimituskauppaan ja alettava käydä kauppaa samoista puista ja samoista rahoista klusterin kanssa. Ainakaan omasta puolestani en ole halukas maksamaan klusterille hyvinvoinnista.

     

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 454)