Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

  • Tämä aihe sisältää 454 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • Jovain

    EDIT

    MaalaisSeppo

    EDIT

    Rane

    EDIT

    mehtäukko

    EDIT

    Jovain

    Pitemmästä aikaa näyttää mehtäukolla olevan tarve kiittää saduista, että kiitosta vaan, mutta  ei tuo ole tervettä, jos tarjoillaan lasipurkista. LV oli harvinaisen oikeassa pystykaupasta ja sen seurauksista.

    Tolopainen

    EDIT

    Rane

    Jos perustaisi keskusteluketjun otsikolla ”Metsänomistajan parempi uusi naisystävä” niin mitenkähän Jovain siihen tunkisi Alvilla tienaamisen ja kuvitellut puukauppansa?

    Jovain

    Että saataisiin tuo ”tauti” vastaväittämiltä edes jonkilaiseen mittasuhteeseen. Puunmyynnin kanssa ei ole vaikeuksia, puut menevät kaupaksi suoraan yhtiöille ja niin väitän, menevät paremmalla hinnalla kuin yhtiöiden pystykaupan kautta.

    Ja sitten tuo mittasuhde. Kysymys on korjuun miljardiluokan rahasta, tulonsiirrosta (metsänomistajien rahasta), jota yhtiöt hallinnoivat. Tällä hetkellä se on n. 80 % osuus kokonaispotista (pystykauppa) ja josta metsänomistajien osuudeksi jää tuo hankinnan n. 20% osuus.

    Mitä väärää siinä on, jos puukaupassa olen lisäämässä  metsänomistajien osuutta ja teen sen vielä ostopalveluina?

    Tolopainen

    Ei mitään väärää, jos haluaa tukea yhtiöiden puunhankintaa, se lasku joka Jovainille kirjoitetaan on isompi kuin mitä yhtiö maksaa urakoitsijalle. Yhtiö ottaa kuitenkin osuutensa asiakkailtaan saamastaan myyntitulosta, puun hankinnan logistiikka on vain yksi pieni kuluerä. Vaikka se Jovainin ympyröissä on iso asia.

    Rane

    ”Mitä väärää siinä on…”

    Jankkaus.Jonka osaat tehdä ainutlaatuisen tylsästi.

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 454)