Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

  • Tämä aihe sisältää 454 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • A.Jalkanen

    Selvä, kiitos Puuki tarkennuksesta: täysin ulkopuolisilla teetetty kauppa kuten Jovainin kauppatapa on verotuksen puolesta pystykauppa, ja siihen kohtaan lomaketta se pitää tällätä. LV:n analyysillä oli varmasti ansionsakin, mutta kun me emme halua luopua pystykaupasta! ❤️

    A.Jalkanen

    Kyse oli nyt T siitä miten veroilmoitus tehdään. Puuki edellä sanoi että hankintakauppaan sisältyy aina verovähennys hankintatyön osalta.

    Tolopainen

    Kyse ei ole verovähennyksestä vaan laskennallisesta verohuojennuksesta, jonka metsänomistaja saa puidensa ajosta ja hakkuutyöstä. Ei pidä sekoittaa verovähennykseen.

    Puuki

    ”Hankintatyön osan verottomuudesta” oli puhe. Eli 125  mottia/v  (muistaakseni) saa tehdä ilman että joutuu omasta työstä maksamaan veroa.

    Tolopainen

    Tuolla kirjoittelit aivan puuta heinää, että hankintakaupaksi ei hyväksytä, jos mo. Ei tee joko hakkuuta tai ajoa. Tietenkin hyväksytään, vaikka nuo teettää, mutta verohuojennusta ei saa koska laskun voi vähentää hankintakaupan myyntitulosta.

    Puuki

    Sanoin ”Oikea hankintakauppa” . Eli semmosen juuri joka sisältää verohuojennuksen . Mitä kohtaa et ymmärtänyt ?    Jos teettää korjuun vieraalla, se merkitään veroilmossa pystykauppatuloksi ja vähennyksiin siitä tulleet kulut.

    mehtäukko

    LV:n ”analyysi” niin pystykaupasta kuin kaikesta muustakin höpötyksestä lumivarastointeineen ja metsäkoneiden tuhotoimista on tyhjänpäiväistä. Kukaan asiantuntija ei ole niitä kuitannut paikkaansa pitäviksi. Että se siitä.

    Tolopainen

    Hankintakauppa tulee kauppakirjasta, jos kauppakirjassa lukee hankintakauppa, siitä ei tule pystykauppaa vaikka teetän työt urakoitsijalla. Veroilmoituksessa se on hankintakauppa niin, että hankintatyönarvoksi ei tule mitään.

    Jätkä

    ”Voi rähmä!”  – Sanoisi Spede.

    Kuinka paljon tämän hankintakaupan, toimituskaupan, tienvarsikkaupan ja pystykaupan kanssa puuhastelijat ovatkaan tehneet jopa veropetoksia tietoisesti tai tietämättään?

    Täällä keskustelee kuitenkin edes jonkin verran asiasta tajuavat henkilöt, mutta heitäkin osa on ulkona kuin pyykkinaru.

    Verottajalta on saatavana tarkkaakin tarkemmat ohjeet, jotka käsittääkseni on lähetetty kaikille muillekin, eikä vain minulle.

    Kaikki muut eivät ole niitä lukeneet, taikka eivät ole ymmärtäneet niitä.

    Pistän tähän lyhyesti hankintaa koskevat ohjeet:

    -Hankinta- ja käteiskaupassa puun myyntitulo on kokonaan metsätalouden pääomatuloa, jos puutavaran hakkuun ja kuljetukksen hoitaa ulkopuolinen henkilö tai esim MHY.

    JOS hakkuun ja kuljetuksen hoitaa MO itse, metsätalouden pääomatulon määrä lasketaan niin, että puun myyntitulosta vähennetään hankintatyön arvo.

     

    LÄHDE: Verottaja – Puun myyntitulot

    – Vieläkö jollekin jäi jokin kohta epäselväksi? Kysy rohkeasti, että toisetkin toteavat, onko kaikki intiaanit kanootissa.

    Jovain

    Näin se menee kuin Tolopainen ja Jätkä opastaa ja näin ainakin omasta puolestani olen toiminut. Ns. muut voivat alkaa kehittelemään omaa kauppatapaa ja eihän sitä koskaan tiedä miten hyvä siitä tulee. Pääasia on että kestetään liikkeessä ja ei jämähdetä paikalleen.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 454)