Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • Tolopainen Tolopainen

    Jovain kirjoittaa isoista asioista, mutta ei tajua lainkaan mitä ne merkitsisivät käytännössä.

    mehtäukko

    Onpa sillisalaattia taas nuo Voivainin sepustukset…!

    Jovain Jovain

    Mitä tajua, olenhan vuosia käyttänyt ja toimituskauppaa käytetään eri tahoilla. En ole huomannut mitään erityistä, muutos on korkeintaan hallinnollinen. Toimituskaupasta voidaan sopia siinä kuin muustakin kaupasta. Ei vaikuta ligistiikkaan, korkeintaan metsänomistajat ovat lisänä samalla sopimuksella.

    Niin kuin on todettu toimituskauppaa käyttävät mm. metsähallitus, yhteismetsät, palveluyritykset jne. Niin uskoisin myös Mhy:set.

    mehtäukko

    Voivain. Kun käytät Suomi-mongolia sanakirjaasi, tulos tuollaista.

    Oliko Puuki tai muu, jo aikoja sitten tuli selvitys, mitä tarkoittaa pysty-,hankinta-, käteis-, tai toimituskauppa.Nimillä näköjään voi vanuttaa ja vatuloida loputtomasti..?!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mitä Joovaan puukauppasopimuksessasi lukee: hankintakauppa vai pystykauppa?

    Jovain Jovain

    Eiköhän puukauppa ole kahdenvälinen sopimus mistä päätetään. Voi olla myös suullinen, en oikein usko vaatimusta kirjaimellisesti noudatettavasta kauppatavasta, jos on tarve toimia toisin. Kaupan velvotteet ja verotus on hoidettava, mutta eihän metsänomistajat samalle sopimukselle ole tavanomainen sekään. Tai jos yleisesti päätetään kauppatavan muuttamisesta, onhan se sopimusasia. Omat kauppani ovat menneet hankitakaupan nimikkeellä, niin myös verotuksessa, ei muutosia

    mehtäukko

    No, nytkö ne nökköskaupat olikin hankintoja..?!

    Timppa

    On se vaan mukavaa tehdä tätä ”toimituskauppaa”.  Viime syksynä kilpailutettiin iso harvennuskauppa, mikä koostui useasta kuviosta.  Siinä meni myös ensiharvennuspuut kaupaksi hyvällä harvennushinnalla.  Siinä oli selvä kärkitarjous.  Viime torstaina lähetin sähköpostia tämän firman ostajalle, että vieläkö viime syksyiset hinnat pätevät.  Onnistui tekemään kyllä saman tasoisen tarjouksen ja tänään tehtiin kaupat parin kuvion harvennuksista.

    Kyllä on mukavaa hoitaa tätä bisnestä näin.  Ei tarvitse neuvotella monenmoisten yrittäjien kanssa ja olla huolissaan aikatauluista ja raakeista.

    En kyllä todellakaan tunne olevani minkään kollektiivin otteessa.

    mehtäukko

    Ja sama täällä  :). Yhteistyö ja luottamukselliset jutut puoleen ja toiseen ovat toiminnan a ja o.Virheen sattuessa se on vaan selvitettävä ja jakettava harjootuksia.

    Eräs klusterin jäsen halusi ajattaa naapurin leimikon metsätieni päähän.Sovittiin pelisääntö ja kuljetusmaksu. Ura meni täysin ”paskaksi”, ja tielle joutuivat ajattamaan mursketta …120-150 tn. Kaivinkone tasaa uran ja elämä jatkuu…

    Jovain Jovain

    Onhan se hyvä ettei tarvitse olla ”kollektiivin” otteessa. On vapaaehtoista tehdä hankinta tai pystykauppaa. Saa tehdä vapaasti toimituskauppaa ja kotiuttaa rahat, jotka muuten ovat menossa kollektiivin hyväksi.

    Joustoja on puunostajien taholta, niin kuin on kauppatavoissakin. Saa valita sopivan, mieluummin maksaa kuin ottaa ns. ”ilmaispalveluja”.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 454)