Keskustelut Puukauppa Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

  • Tämä aihe sisältää 454 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 454)
  • Kollektiivi tiivistää otettaan metsäelinkeinosta.

    Paljoa ei luvata metsänomistajalle, koetaan mieluummin toisin päin. Oma etu on myös kollektiivin etu. Puukauppa, metsät ja metsissä tehtävä työ ovat keskittymässä klusterille. Kollektiivi tiivistää otettaan metsänomistajasta.

    ”Valkaisulla on montaa käyttökohdetta”, sanoo mehtäukko. Tottahan  yhtiön sopimusurakoitsija on kelvollinen toimittamaan puuta teollisuudelle ja voi tehdä sen myös omasta metsästään, sitä ei kukaan ole rajoittamassa. On sulkemassa kuitenkin tavan metsänomistajan puuhuollon ulkopuolelle. Hänen mielestään metsänomistajat eivät ole kelvollisia (omassa metsässään), eivät edes osuuskuntana. Muodostuu logistisia ongelmia, resurssien puutetta, hintaongelmia, ties mitä. Sulkuun on laitettava myös metsänomistajien ostopalvelut….

  • mehtäukko

    ”… näyttää kohtuullisen normaaleja tilastoituja kantohintoja…” Näyttää yhtä varmasti ja luotettavasti kuin taannoin katkontakäräjien ”asiantuntijoiden” ulosanti: tukki-, ja kuitupinoista näkivät kiistattomasti katkonnan!

    Joovainin luvut ovat veteen piirrettyjä viivoja.

    Jovain

    Tottahan Jees ja Mehtäukko tietävät mitä tarkoittaa korjuu ostopalveluna ja puukauppa omana toimialana. Minkä laista etuutta niillä metsänomistaja saa, onhan tulonsiirroilla myös hintansa.

    Saa mm. yhtiön logistiikan käyttöönsä (sitä ei tarvitse erikseen käydä ostamaan), omana toimialana vähennykset, hyvänä kauppajärjestelynä puulle paremman hinnan, yhtiö tarvitsemaansa puuta jne.

    Näistä velikullat eivät ole luopumassa, pitävät mieluummin omana etuutenaan ja yhteiskunnan etuna. Puujalkana, josta metsänomistajan ei sallita mittaavan omaa etuuttaan. Kollektiivilla eli tulonsiirroilla on myös hintansa. Voisitko AJ käydä laskemaan?

    A.Jalkanen

    Kiitos kysymästä Jovain, mutta en osaa laskea: jää liian epämääräiseksi, mitä pitäisi laskea. Tarpeisiimme riittäisi se, jos itse esittäisit laskelman jossa vertaat normaalia pystykauppaa, hankintakauppaa ja omaa hybridimalliasi ja kuinka paljon tienaat sillä. Niin kauan kuin tuota laskelmaa ei ole, tuotto jää epäselväksi, enkä usko että kukaan ottaa uutta kauppatapaa käyttöön pelkästään saadakseen hyvän mielen.

    Jos haluaa että ”klusteri” tai ”kollektiivi” ei korjaa puitasi, silloin voit tehdä hankintakaupan niin että joko teet itse tai teetät korjuun. Tämän vaihtoehtona on vielä teettää (teetättää?) korjuu mhy:n korjuupalvelulla, jos ei halua tai kykene itse puuhastelemaan.

    mehtäukko

    Joovain…”Saa mm. yhtiön logistiikan käyttöönsä (sitä ei tarvitse erikseen käydä ostamaan), omana toimialana vähennykset, hyvänä kauppajärjestelynä puulle paremman hinnan, yhtiö tarvitsemaansa puuta jne…”

    Tuokaan ei pidä paikkaansa. Höpötyksesi toimituskaupoista. Kyllä sinun pitää erikseen sopia ja ostaa maantiekuljetus kaiken muun järjestelyn lisäksi. Jos auto-yrittäjä ei ole klusterin sen firman palveluksessa, sen on sovittava aikatauluista laitoksille. Ei sinne noin vain töytäillä odottelemaan joku kalikkasi pankolla…!

    Jotta auto yleensä pääsee nökkösellesi, kyllä sinun on vedettävä lompsa näkösälle ja tyhjennettävä se aurauksiin,lanauksiin,murskekuormiin tai kuljetusmaksuihin.

    ”Hyvänä kauppajärjestelynä…” tuossa ei ole mitään hyvää, että hinta olisi vertailukelpoinen saati puolusteltava.

    Rane

    Mistä Jovain keksit nyt tuon Kollektiivin?

    Tolopainen

    Jovain ei edes tiedä paljonko on puistaan saanut tai mikä kauppamuoto on ollut. Joku vähän pöläyttänyt.

    MaalaisSeppo

    Järkevät keskusteluaiheet taisivat lopahtaa.

    Jovain

    Kaukana on käsitys vaihtoehtoisista kauppatavoista. Jokainen joka on perillä pystykaupasta ja on perillä hankintakaupasta ja tekee veroilmoituksensa itse, voi sen määritellä, kannattaako vai eikö kannata. Toimituskauppaa voi käydä myös tien varteen, terminaali voi olla myös tien varressa.

    Kannattaako hankinnan logistiikkaa yleensä ostaa alemmasta puunhinnasta, kun logistiikka hankinnassa on eri ja maksaa, voi olla mittauksen osalta jopa käsimitta ja vaihtoehtoisena ostopalveluna logistiikan saa ilmatteksi. En pidä toimituskauppaa tienvarteen myöskään  pystykauppana, vaikka korjuu voi tulla yhtiön kalustolla???

    Visakallo

    Jovain: ”En pidä toimituskauppaa tienvarteen myöskään pystykauppana, vaikka korjuu voi tulla yhtiön kalustolla???”

    En ole koko aikana ymmärtänyt, mitä ihmeellistä Jovain oikein luulee keksineensä. Olen teettänyt kaikki energiapuukauppani, ja joitakin ainespuukauppojakin tuolla em. systeemillä. Niitä kyllä nimitetään hankintakaupoiksi.

    mehtäukko

    ”…Vaihtoehtoisena ostopalveluna logistiikan saa ilmatteeksi…” Vai niin?!

    Kuten näet MaalaisSeppo, Jovain koettaa vaikka millä opilla sumuttaa jo ”käsimitat” apuna käyttäen palstan aktiivisia metsänomistajia… 🙂

    Rattoriaan ei taatusti saa tulille aiheesta, että toimituskauppojensa kaaosta pääsisi kuskaamaan polun varteen. On se semmoinen hepuli.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 454)