Keskustelut Puukauppa Kohta käy puukauppa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
  • Kohta käy puukauppa

    Oletteko jo lukeneet Kauppalehden jutun 8.2.2016.

    ”Kansa luottaa taa metsäteollisuuteen”

    84% suomalaisista on sitä mieltä, että metsäteollisuus on Suomen hyvinvoinnin tärkein perusta ja ja ylläpitäjä. Taakse jäävät metalli, elektroniikka, rakennus jne. toimialat.

    Kyseessä on Taloustutkimuksen Suomen Metsäyhdistykselle tekemä tutkimus.

    Metsiänsä hyvin hoitaneita aletaan kohta palkita. Voisi kuvitella, että maamme hallituskin noteeraa asian ja antaa ”porkkanoita” puukaupan esteiden poistamiseksi ja mahdollisuuksien luomiseksi esim. puurakentamisen suuntaan.

    Että näin meillä menee!

  • harrastelija

    Puujaloillahan Suomi on ollut sotien jälkeenkin.
    Metsäteollisuus tukeutuu alkutuotantoon jossa tulee kokonaisvaikutusta jalostuksen, palvelun ja ennen kaikkea viennin mukana.
    Terveisiä vain AKT:lle, ettei ala sorkkimaan viennin eteen kapuloita.

    Sotakorvauksien vaikutus näkyi ehkä eniten raskaan metalliteollisuuden kehittymisellä. Sekin näkyy edelleen vaikka sen kokonaisvaikutus on vähentynyt. Energian tarve oli näiden kahden suuren ylös nostamiseksi suuri ja se vaati vesivoiman valjastamisen sekä myöhemmin ydinvoimaa.

    Tavallaan Suomi kusi alleen metalliteollisuudessa paperikoneiden suurena valmitajana. Se osaltaan lisäsi myöhemmin paperin valmistuksessa kansainvälistä kilpailua.

    Puukauppa saattaa lisääntyä, mutta mo:lle siitä ei taida olla lisähyötyä, koska kaksi suurinta metsäyhtiötä jakaa voittonsa maailman laajuisille omistajilleen. Pitäisi yrittää oikeasti miettiä kuinka metsäteollisuuden tuotto saataisiin kotimaahan.

    metsänvartija

    Nokia tulee vielä metsän rinnalle.

    Nimetön

    No huh, huh
    Kiinalaisyhtiö suunnittelee miljardin biodieseljalostamoa Kemiin – ”Uusi vaihe Suomen teollisessa historiassa”

    Hyöteikkö

    Tietenkin toivon parasta mutta pelkään pahinta. Näitä kun on nähty. Ruokohelpibuumia seurasin ihan läheltä. Jos en ihan väärin muista, niin silloinen ympristöministeri hehkutteli 100 000 hehtaarin ruokohelpiviljelyksiä energiatuotantoon. Peltoja metsitettiin sitä ennen valtion tuella. Nyt raivataan maataloustukien takia. Että näin.

    Apli

    Hyvinhän puukauppa on käynyt aina koskaan ei ole ollut sellaista tilannetta että leimikko olisi jäänyt ns käsiin… Tämä ainakin Keskisuomessa, tietty se varmaan vaikuttanut että täällä suht lähellä tehtaita jotka sitä puuta syö ja se että olen pyrkinyt tekemään leimikot ostajille mieluisina, aina ennakkoraivaus, tiet niin hyvinä kuin mahdollista, sitten myynyt harvoin mutta kerralla sitten enemmän, tarjouksia mahdollisimman monelta ostajalta, semmoisia harvennuksia joista jo lähtee puuta… Mutta toivotaan hartaasti että Kemiin tuli biojalostamo ja Kuopioon sellutehdas se olisi koko suomen kannalta hyvä asia.

    metsä-masa

    Aivan mahtavat on metsäteollisuuden puunkäyttösuunnitelmat lahivuosille ja eiköhän siitä konepaja teollisuuskin jotakin saa Suomessa !

    Niin kauan kun metsäteollisuus puuta trvitsee niin järkevä leimikko menee aina kaupaksi ja oikeaan hintaan. Leimikko on valmisteltu myyntiä varten, juuri niin kun Apli sen kertoi , eli ennakkoraivaus, tiestö, juotourat, varastopaikat ja tarjoukset useammalta ostajalta.

    Sahafirman ostaja, jolla on tavaralajivalikoima runsaammillaan arvostavat maanomistajan tekemää leimikon valmistelua myös rahallisesti.

    Sahafirman ostajat käy yleensä kierroksen leimikolla, jolloin siinä selviää mitä jakeita leimikosta tulisi. Hyvät molemminpuoliset kauppasuhteet auttaa myös sitä heikomman leimikon myyntiä.

    jees h-valta

    Heh, metsä-masa paahtaa täysillä että sahafirma sitä ja sahafirma tätä!
    Oletko sattunut huomaamaan ettei sahafirma investoi sitä eikä tätä.
    Kyllä ne on sellu-ja e-puufirmat kun investoi.
    Sekun saha sentään Porissa laittoi lajittelukenttänsä kuntoon. Muuta sitten ei sielläkään hankkeita.

    Nimetön

    Kyllä jees meilläpäin sahat on investoineet aivan säännöllisesti vaikka hyvää mäntytukkia on rajallisesti markkinoilla.
    Tuossa Kemin hankkeessa jota ensin Vapo yritti saada pystöön oli kans MG mukana ja hanke tais siihen kaatua kun MG ensimmäisenä ei nähnyt hankkeessa kannatavuutta.
    Viimme vuonna e-puun keskihinta Suomessa olikos se nyt 2.60e niin kait ne Kiinalaiset vähän tuosta hinnasta tinkaa että saavat laitoksen kannattaan.

    jees h-valta

    Kyllä se M-G minulle ainakin paremmin maksaa nytkin. Tosin ei ole ollut kuin latvuskauppaa nyt.

    raivuri

    Käsittääkseni Vapon ja MG:n hanke Kemiin kaatui siihen, ettei Eu:sta saanut uusiutuvan energian täysiä tukia hankkeelle, jossa osittain olisi hitaasti uusiutuvaksi luettava turve mukana. Vapo olisi halunnut jatkaa, mutta MG vetäytyi hakemuksesta. Näin olen itse tuon käsittänyt.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)