Keskustelut Metsänomistus Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 46 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Jean S toimesta.
Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
  • Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

    Tervehdys.

    Jós (omaan) metsään rakentaa esimerkiksi kodan tai laavun tyyppisen rakennelman tulenteko, varusteiden kuivatus ja taukopaikaksi, niin miten mahtaa mennä lupapolitiikka kunnissa ?

    Entäs, jos tekeekin vanhan ajan tukkikämpän, jossa jo voisi yöpyäkin ?

    – Onko se jo kesämökkiä vastaava rakennus?

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Soita verottajan asiakaspalveluun ja selitä tilanne (kiinteistöverotuksen palvelunumero) tai käy karttaotteen ja kiinteistöveropäätöksen kanssa asiakaspalvelupisteessä. Jos tontilla ei ole puustoa, google mapsin satelliittikuvastakin ehkä näkyisi rakennusten määrä? Oikaisu pitäisi tehdä myös kunnan rakennusvalvontaan; heidänkin rekisterinsä pitäisi olla ajan tasalla.

    Remie

    Meillä tehdääm sähköisesti ja muutos menee ohjeen mukaan purkuluvan kautta joka maksaa saman kuin rakennuslupa, hyvin vaikeaa hakea purkulupaa rakennukseen jota ei voi purkaa jota ei ole tai jota tarvitsee mutta kun niitä on pari liikaa. Olen yrittänyt saada tarkastavaa rakennusmestaria käymään paikalla ja kerran jo lupasi mutta ei ole käynyt. Rakennusvalvonnassa ovat ovet lukossa. Verottaja työnsi ovesta ulos. Rakennusvalvontaan on mennyt kymmeniä selviä ilmakuvia. Tuttavallani saman kaltainen ongelma jota hän yrittää epätoivoisesti oikaista, saa nähdä onistuuko hän. Silloin kun oli paperikaavake niin kaikki sujui, mutta diginä onkin tosi paha, kun kaavaketta ei saa lähtemään ennen kuin kaikki oikeat numerot on syötetty. Meillä ei ole kaupungissa edes maanmittaustoimistoa. Tämä on tietokoneaikaa, kuten verottajan sotkutkin, ja oli vähän isompi asia, minultakin perittiin marraskuun ennakkovero jo heinäkuussa, josta tosin maksettiin korkoa. Maksoin kun ajattelin että valtiolta on rahat loppu kun joutuu noita palautuksia maksamaan. Sain juuri neuvon että kannattaa odottaa seuraava ennakkoverolippu ja mennä kaikkien dokumentien ja kuvien kanssa tarkastajan puheille jos saan ajan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei siis onnistu niin että tekee kiinteistöveroilmoituksen verkossa niillä oikeilla tiedoilla?

    Visakallo Visakallo

    Täällä kunta mittauttaa työllistetyillä henkilöillä kaikki kunnan alueella olevat rakennukset. Ne on tarkoitus saada rakennusvalvonnan kartoille ja vieläpä oikean kokoisina. Verotusperusteeksi tällainen mittaus ei kuitenkaan kelpaa, koska silloin pitää olla Maanmittaustoimiston virallinen mittaus. Tämä on jostain syystä tahtonut unohtua kunnalta kertoa.

    Remie

    Ilmoitus tulee että kiinteistö on jo muodostettu. Olen tehnyt useita ilmoituksia rakentamisesta sähköisesti myös jätevesijärjestelmän uusimisen lain sallimiin rajoihin  ja aina on nuo samat ihmeellisyydet ja hyvin asiaan kuulumattomat kysymykset. Valtavan paljon sellaista asiaa joka ei kuulu koko asiaan mutta ne pyörivät mukana. Sivu on kaiken kattava  joka joka asiaan samat sivut. Pitää paikkaansa kunnalta on unohtunut jonnekkin kuntien yhdistämisen seurauksena valtava määrä historiaa, liekö kadonnut iki ajoiksi. Mitään he eivät oikein löydä. Google Earth karttaa selaavat mielellään josta näkyy vain muutaman vuoden vanhaa tietoa. Tuota samaa karttaa käytän minäkin professional versiona josta näkyy ihmiset pihoilta.
    Kansalaisen karttapaikalta löytyy kiinteistöt, tunnuksineen ja rajoineen. Syken sivulta hajavesi löytyy pohjavesialueet ja vesistöt joita ovat lammet joista virtaa tuleva noro tai puro ja myös lähtee. 100m säteellä on nuo tiukennetut määräykset jätevesien ja asumisen suhteen. Hulluinta on vaikka lammen padon alapuolella olisi kilometrin pudotus niin silti 100metriä on  herkkää aluetta padosta vaikka pudotusta olisi kilometri. Korkeusero ei vaikuta asiaan. Pohjavesialue ja vesistö kiinteistöllä on kirosana, koko kiinteistö on menetetty yhteisen edun hyväksi vaikka ei pohjavettä koskaan sieltä löydettäisi mitään mahdollisuutta ei ole saada tuota merkintää pois. Koskaan ei missään olosuhteissa korvausta ei ole maksettu eikä makseta vaikka perustuslakiin on tämä kirjattu että aina pitää korvaus maksaa kun yhteisen edun nimissä asetetaan rasitteita, mutta ei makseta.

    Jean S

    Niin no eikös kiinteistöverotuksessa veroteta a) tonttia ja b) tontilla olevaa rakennusta. Jos on monta tonttia ja jokaisella niistä on osa rakennusta, niin silloinhan tietysti voisi tyhmemmän verottajan logiikaksi tulla, että on monta tonttia ja monta rakennusta, joilla saattaa vielä olla eri valmistumisvuosikin.

    Hakisin oikeasti sitä kiinteistöjen yhdistämistä, ellei ole jotain taka-ajatusta, miksi haluaa pitää montaa kiinteistöä. Ja ehkä harkitsisin, voisiko sitten myös yrittää selittää, että on metsätalouden rakennus ja laittaa kiinteistöveron metsätalouden vähennyksiin. Mistä sitä tietää mitä sinä siellä varastoit.

    Luin tätä syventävää vero-ohjetta: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48453/kiinteist%C3%B6verolain-soveltamisohje/

    Mitä olet ajatellut rakennuksen tulevaisuudeksi? Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti näyttää olevan alempi kuin muitten. Nauroin myös, että kiinteistöveroa ei peritä mm. linnoista ja luostareista. Pitäisikö sun perustaa luostari? :DDD

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)