Keskustelut Puukauppa Klapikaupan verotus

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
  • Klapikaupan verotus

    onko omasta metsästä tehtyjen klapien valmistuksen osuus  verovapaata 125/m3  asti niin kuin on kaadon ja kuljetuksen osuus. Verottajan sivulla oli että  klapien valmistuksen työn arvo on 26,50€

  • pihkatappi pihkatappi

    Jos nyt syksyllä teet hankintatyötä ja metsärahat saat vasta ensi keväänä, pitää hankintatyö ilmoittaa  tämän vuoden verotuksessa eli tekovuonna, mutta hankintatyön verovapaa osuus jätetään ”uinumaan” ja vähennetään vasta seuraavan vuoden verotuksessa jolloin puukaupparahat kilahtavat tilille.

    metsänhenki

    Puun ostajan velvollisuuksista löytyy ohje 10.5.2017 otsikolla ”Puun ostajan velvollisuudet” (Google)

    Millaisesta puukaupasta ennakonpidätys toimitetaan?

    Puun ostajan ennakonpidätysvelvollisuus koskee sellaisia pysty-, hankinta- ja käteiskauppoja, joissa kaupan kohteena on jalostamaton puutavara. Jalostamatonta puutavaraa ovat muun muassa tukit, pylväät, kuitupuu, halot, pilkkeet tai hake, hakkuutähteet, kannot, muu metsäenergiapuu, joulukuuset ja tienviittakepit.

    Kotitalouksien ei aina tarvitse toimittaa ennakonpidätystä

    Kotitalouksien (eli yksityishenkilöiden tai kuolinpesien) ei yleensä tarvitse toimittaa ennakkopidätystä, jos ostetun puun määrä on vähäinen eikä puuta käytetä elinkeinotoiminnassa tai tulonhankkimistarkoituksiin.

    Jos kuitenkin kotitalous on maksanut samalle puun myyjälle kalenterivuoden aikana erilaisia maksuja yhteensä yli 1 500 euroa, koko vuoden maksuista on toimitettava ennakonpidätys. Maksuilla tarkoitetaan tässä yhteydessä muun muassa puun myyntituloja, työkorvauksia ja palkkoja.

    Tilanteet, joissa ennakonpidätystä ei toimiteta

    Ennakonpidätystä ei tarvitse toimittaa seuraavissa tapauksissa:

    • Puun myyjänä on yleisesti verovelvollinen
      • yhteisö (esimerkiksi valtio, kunta, seurakunta, osakeyhtiö, osuuskunta, yhdistys tai säätiö)
      • yhteismetsä tai muu yhteisetuus
      • avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö
      • muu sellainen toimija, joka harjoittaa puutavaran välittämistä elinkeinotoimintana.
    • Puukaupan kokonaishinta on korkeintaan 100 euroa. Kun puun myyjinä ovat puolisot, 100 euron rajaa sovelletaan kumpaankin puolisoon erikseen.
    • Metsänomistajalta ostetaan jalostettuja puutuotteita (esimerkiksi sahattuja lankkuja tai lautoja). Jalostettujen puutuotteiden myyntitulot verotetaan myyjän elinkeinotulona tai maatalouden tulona.
    harrastelija harrastelija

    Tolopainen: ” Onhan siellä verottajan ohjeessa sanottu että tuo vähennys voi olla maksimissaan puunmyyntitulon suuruinen.Kannattaa lukea ohjeet.”

    Oulun veropiirissä on tunnetusti maan tiukimmat verotukset. Kumminkin välillä vuosiveroilmoituksessa tulee tappiota, koska puun myyntitulot ovat pienempiä kuin menot sillä vuodella. Tappio laskee sitten muuntulon verotusta.

    Tolopainen Tolopainen

    Tappioita tietenkin joskus tulee, mutta sillä nyt ei ole mitään tekemistä hankintatyön verotuksen kanssa. Jos saat ansaita verottomasti, niin miten ansaitset, jos ei ole tuloa, josta saa osan verottomasti. Oulussa verottaja noudattaa samoja ohjeita kuin kaikkialla muuallakin tässä maassa. Jos joku verotoimisto väittää, että hankintatyön verottoman osuuden voi vähentää palkkatulosta alijäämähyvityksen kautta, niin tulkinta on väärä ja lisäksi erittäin epäedullinen metsänomistajalle. Mitäs sitten vähennetään kun myyntitulo tulee verotettavaksi.

    pihkatappi pihkatappi

    Tolopainen on oikeassa. Metsäverotus ei myöskään nykyisin tapahdu välttämättä lähimmässä verotoimistossa vaan ihan satunnaisesti eri puolella Suomea, ei pääse näin ollen naapurin kommunisti soveltamaan kateuksissaan sinun verotusta.

    Visakallo Visakallo

    Koskiko verottajan ohje myös metsätiloja?

    http://www.hs.fi/talous/art-2000005368120.html?ref=rss

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)