Keskustelut Metsänomistus Kivihiilelle tuli Jyväskylässä hintaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
  • Kivihiilelle tuli Jyväskylässä hintaa

    Tämän päivän (18.5.) Keskisuomalainen kertoo, kuinka Jyväskylän Energian viime talvena ostamalle venäläiselle kivihiilelle kertyi melkoinen lisäkustannus.
    Rajan yli ei ei tullut marras-joulukuussa Pietarin työnseisauksen takia yhtään hiilivaunua, kunnes yli 900 vaunua tulikin sitten kerralla.
    Ratapihat rajalta Jyväskylään täyttyivät, kunnes lastit saatiin Ely-keskuksen erikoisluvalla purkaa yötä-päivää ja viikonloppuisin Jyväskylään.
    VR ja JE eivät kerro vaunujen seisottamisesta sopimaansa hintaa.
    VR:n hinnaston mukaan yhden vaunun seisottamisen vuorokausihinta on 79,00 euroa.

  • suorittava porras suorittava porras

    Lueskelin äsken saman uutisen. Lisäkustannuksia oli aiheuttanut myös junavaunujen imurointi puhtaaksi .

    Kokonaisostos Venäjältä , joka vajaan kahden kuukauden toimitusviiveen jälkeen jysähti voimalan tontille , oli 120 000
    tonnia .Siitä käytettiin noin 40 000 tonnia . Onneksi ensi talvena ei hiiltä tarvitse tuoda. Lauhan talven ansiosta varastoon jäi reilu 80 tuhatta tonnia kivihiiltä .

    Ikävä homma tuo kivihiili kaikkiaan. Toimitusten epävarmuus ja ”hengelle huvat ” toimintaolosuhteet kaivostoiminnassa tekevät kivihiilen käytön hyvin arveluttavaksi . Puun käytön kannalta kivihiili on kuitenkin välttämättömyys , koska maamme ”viisaat” ovat rajoittamassa turpeen käyttöä . Puun käyttökin on vaarassa romahtaa 2-3 :n vuoden kuluessa , kun energialaitokset pitävät puuta liian kalliina vaihtoehtona . Tästä oli uutinen kevättalvella Tekniikka ja talous-lehdessä .

    vänkäri vänkäri

    Onneksi sitä nyt on varastossa. Saavat toivottavasti ensi kesänä ranta-asukkaat ja kesämökkiläiset sekä kalastuskunnat vähemmän turvesaastetta ja myrkyllistä ferrosulfaattia rannoilleen.

    Puun takaa

    Tuo turpeennoston vesiä pilaava vaikutus olisi paljon uskottavampaa, jos niitä aivan samoja ongelmia ei olisi niissäkin järvissä, mitkä eivät ole lainkaan turvesoiden vaikutuspiirissä.
    Meilläpäin tällaisia järviä löytyy puolensataa.

    vänkäri vänkäri

    Turpeennoston ongelmia ei ole kun näytteet käydään ottamassa hellejakson aikana. Käyppä puuntakainen vilkaisemassa kuvia perhokalastajien sivuilta osiosta kalavedenhoito, vesiympäristö ja kalat ketjusta turvetuotanto ja kalavedet. Vaikkapa sivulta 52 toiseksi alimman viestin kuvat. Näet vähän totuuksia sinäkin. Näitten ”tutkimusten” mukaanhan mm. turpeennosto ei aiheuta pölyä ja turvesuon alapuoliset vedet ovat juomakelpoisia. Turpeennosto nykyisellään on pahimman luokan ympäristörikos!

    Puun takaa

    Satun asumaan perhokalastajien suosiman vesistön rannalla ja useammankin turvesuon lähellä, joten näissä asioissa netti on minulle tarpeeton.

    vänkäri vänkäri

    Etkö kestä totuutta?

    Puun takaa

    Netistäkö se totuus löytyy? 🙂

    vänkäri vänkäri

    Tule katsomaan näille kulmille jos et nettiin usko. Et löydä turpeennoston puolestapuhujia.
    Ps. voin antaa vaikka vettä juotavaksi.

    raivuri

    Järvessä vedenlaadun heikkeneminen ei välttämättä johdu ( ainoastaan) turvetuotannosta. Esimerkiksi isot peltojen ojitukset, suuret avohakkuut ja niiden maanmuokkaus sekä laajat soiden kunnostusojitukset saattavat myös heikentää järvien tilaa.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Kyllähän se turpeennosto pitää saada loppumaan kokonaan. Nämä täällä hihhuloi turpeen puolesta, vaikka eihän sen osuus energian tuottamisessa ole kovin merkittävä.
    Minkäpä nämä sille mahtaa jos on kovapäiseksi syntynyt ja pitää vain vastustaa kaikin voimin kaikkea mikä liittyy luonnonsuojeluun.
    (Huokaus)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)