Keskustelut Metsänhoito Kirje EUn metsästrategiasta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 79)
  • Kirje EUn metsästrategiasta

    Merkitty: 

    Eräät EU-maat Itävalta etunenässä ovat valmistelemassa komissiolle kirjettä EU-metsästrategiasta. Kirjeessä tiettävästi arvostellaan metsästrategia puuttumista kansalliseen päätöksentekoon ja yksipuolisuutta (tarkkaan en tiedä – uutisten varassa).

    No tähän ystävämme Krista Mikkonen ”– Se ei edusta kokonaisvaltaisesti Suomen näkemystä. Meillä on kansallisestikin tunnistettu metsien merkitys monimuotoisuuden turvaajana ja ilmastotyön edistäjänä. Senkin pitäisi näkyä.”

    Ei varmaan edustakaan – nimittäin se metsästrategia! Kun kohteena ajattelee metsästrategian, niin Mikkosen viesti pitää täysin kutinsa 🙂

    Ylen uutinen https://yle.fi/uutiset/3-12002349

  • Tolopainen

    Ensinmäisestä öljykriisistä on kohta 50v ja mikä on ollut kehitys. Öljyn kulutus on kasvanut huomattavasti globaalisti. Miksi öljyn kulutus pienenisi seuraavan 50v aikana. Maapallon väestömäärä on kasvanut yli 3mrd ihmisellä tänä aikana ja kasvaa saman verran vielä. Kaikki öljy tullaan ottamaan käyttöön ja polttamaan, mitä tältä pallolla löytyy. Jollakin muovipussikiellolla ei ole mitään merkitystä. Muoveihin käytetään raakaöljystä muutama prosentti. Yleensä muoveja tehdään öljynjalostamoiden sivuvirroista, joita syntyy kuitenkin, jos niistä ei tehdä muoveja ne pitää sitten polttaa soihduissa. Muovien kieltäminen juomapakkauksissa ja pillikielto ovat vain byrokraattien hölmöilyä. Kyllä oli mukava ennen työpaikalla pamauttaa muovimuki kahvitauon päätteeksi säpäleiksi.

    Visakallo

    Teufelin Zumi: ”Metsät on sosialisoitu maataloustueksi ja lisää seuraa sotesopasta.”

    Kaikki muut pettävät, mutta Haba ei! Kuinka mones nimimerkki sinulla on jo menossa? Onko niitä ollut jo yli kymmenen?

     

    Petkeles

    Ja se ei harmita yhtään?

    isaskar keturi

    Päästökauppa ja hiilinielujen kompensaatiot metsiin on ilmaston kestävyyden kannalta tuhon tie. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään todellisia muutoksia tuotantorakenteissa ei tehdä, eli vanha meno jatkuu päästöissä. Metsäpuolellakaan ei tapahdu mitään merkittävää, kun jo ennestään kasvavat metsät jatkavat kasvuaan, mutta joku on mielestään sillä hyvittänyt omat päästöt.

    Ainoastaan uusiutuvien luonnontuotteiden (metsät, puut) ymmärtäminen kestäväksi kulutukseksi ja tuotantorakenteen mukauttaminen tähän luopumalla fossiilitaloudesta on kestävää. Tätä muutosta ei tulla näkemään, jos päästökauppa pääsee vallalle – rahamiehet ja -naiset ostaa meidän hiilensidonnan, jotta voi jatkaa vanhaa menoa.

    Öljyn kulutuksen suhteen olen samaa mieltä aikaisemman kirjoittajan kanssa, että sitä tullaan käyttämään niin kauan kuin sitä on. Mielestäni sen käyttö pitäisi rajoittaa liikenteeseen ja työkoneisiin (erityisesti jälkimmäisiin), koska se on siihen käyttöön varsin verraton energianlähde.

    Metsuri motokuski

    Eikös tähän suuntaan olla juuri menossa ? Sähköautot ja korvaavat polttoaineet yleistyy.  Tuulivoimaa rakennetaan ja ydunvoimakin on taas tapetilla. Hiilestä ja turpeesta luovutaan ja korvaavia lämmitysmuotoja tutkitaan.

    Tolopainen

    En ole havainnut esim. ay-likkeen toiminnassa mitään pyrkimystä päästöjen ja luonnonvarojen käytön vähentämiseen. Eli puttuu kommentit, emme voi käyttää nykyistä määriä luonnonvarjoa eikä palkkoja voida korottaa. Jatkuvasti on puhuttu ostovoiman lisäämisestä, sehän tarkoittaa päästöjen kasvua. Kun mitään tavoitetta päästöjen vähentämiseksi ei edes ole, on vain kaikenlaista tuuleen huutelua ja valitaan ryhmä, jonka kimppuun käydään, jolta on kielletty edunvalvonta. Se on niin vihreää lyödä ahneita maanomistajia.

    Metsuri motokuski

    Mites tämä asia Ay- liikkeelle kuuluu ?

    Tolopainen

    Tietenkin päästöhin ja ostovoimaan vaikuttaa palkkataso. Vielä 60-luvulla päästöt olivat hyvin alhaiset kun nykyistä kerskakulutusta ei ollut. Lisäksi rahapolitiikka vaikuttaa, alhainen korkotaso lisää kulutusta ja päästöjä. Metsäteollisuuden keskittyminen kartonkiliiketoimintaan lisää päästöjä, koska kartongin kysyntä johtuu pakkausmateriaalin tarpeesta, kun Kiinasta tilataan krääsää länsimaihin pikkupaketeissa.

    Puuki

    Oli ne teollisuuden päästöt esim. 60-luvulla melkoiset, kun ei ollut vielä ymp.tekniikka yhtä kehittynyttä kuin nykyään on.   Nyt on vain huomattu, että monia muitakin päästöjä pitää vähentää kuin tehtaan savupiipusta ja jäteputkesta tulevia. Ka(i)kki meni silloin suoraan vesistöön mitä tehtaiden putkesta tuli; vähän niin kuin nykyäänkin tulvien aikaan esim. Hg:ssä menee vielä mereen paskat joita ei ehditä käsitellä puhdistuslaitoksilla. (Suomenlahden ympäristön monien muiden maiden avokaatopaikoista puhumattakaan.)

    N. puolet merissä kiertävistä muovijätelautoista koostuu pakkausmuoveista.   Kertakäyttömuovin valmistusta ja käyttöä pitää vähentää. Ei ole yhdentekevää mistä raaka-aineesta pakkaukset tehdään ja minne ne joutuu käytön jälkeen.

    Pakkausmuovin käytön supistaminen elintarviketeollisuudessa on jo melko pitkällä mm. Ranskassa.   Vihreät on aivan jälkijunassa, kun vaativat puun käytön vähentämistä selluteollisuudessa muka sen perusteella, että puuta pitäisi käyttää innovatiivisiin uusiin tuotteisiin.    Miten sitä jo melko pitkään tehtyä hyvin alkanutta kehitystyötä voisi kunnolla jatkaa jos metsät uhataan museoida täällä ?   Hölmöläisten hommaa.    Muut metsäiset maat nauraa tietysti partaansa, kun täällä koetetaan vähentää päästöjä keksimällä menetelmiä jotka ei sitä edes toteuttaisi mutta siirtäisi tuotannon muualle.

    Voi hyvinkin olla, että isot EU maat laskee Suomen ja muutamien muiden metsämaiden metsien hiilensidonnan kompensoivan heidän omia päästöjään mm. hiilivoimaloissa. Samaa tapahtuu pienemmässä mittakaavassa Suomessakin.  Saadaan tilastoihin hyviä lukemia kokonaisuudesta vaikka tosiasiassa se suuren luokan kompensaatiolaskenta lisäisi vain kokonaispäästöjä, kun eniten päästöjä aiheuttavat tuotannon alat jatkaisi entiseen malliin.

    isaskar keturi

    puuki – siitä juuri kirjoitin tämä kompensaatiolaskenta on ihan p..stä ja ylläpitää vain vanhaa kestämätöntä tuotantoa uusiutuvaan talouteen siirtymisen sijaan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 79)