Keskustelut Metsänomistus Kiistely pedoista

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 97)
  • Kiistely pedoista

    Susikeskustelu on kiihkeimmillään vaikka niiden lukumäärä on puolittunut vuoden 2005 (?) lukemista. Mutta mutta, alkaa vaikuttaa siltä, että on tapahtunut lähentymistä näkökannoissa. Se on hyvä.
    Olen omana kantana asiaan kertonut montakin kertaa etä petojen ihmispelkoa on pidettävä yllä ampumalla ihmisasuntojen läheisyydessä liikkuvat sudet.
    Kuitenkin saloilla elelevät on jätettävä rauhaan. Salametsästys on saatava loppumaan. Porojen parissa elantonsa hankkiville on korvattava petovahingot. Saavathan maajussitkin taloudellista tukea hyvinkin merkittävässä määrin, miksi ei sitten porotalous.

    Niin tuosta näkökantojen lähenemisestä, samalla kannalla mun kanssa näyttävät olevan Suorittava ja Taneli; ja on muitakin.

    Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, olen sitä mieltä että maamme olosuhteissa 500-700 suden määrä ei ole liikaa, suhteutettuna sorkkaeläinten määrään.

  • Puun takaa

    Omistaja on aina vastuussa eläimen aiheuttamista vahingoista. Yhden minua purreen koiran kävi isäntänsä välittömästi ampumassa nurkan takana. Valtiolla on myös omistajan vastuu eläintensä tekemisistä.

    jees h-valta

    Aika hurja rakki, vai ampui isäntänsä nurkan takana?

    Mosku

    Minnekäse häntä on tämä sekuntasusi Leevi hävinnä’, joka yhtä tärkijää testijä peästelöö eestä ja takhaa. etupeässä takapeästä.
    Voe piessa senthän, mie pissihavukalle moesen syöttäsin.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Leevi ottaa levon kannalta. Piiitkä työpäevä takana, ee jaksa pukata sontoo, eekä asioo. Mutta susj on tärkee otus ekosysteemissä, sitä pittää suojella kaikin keinoin.
    Hyvvee yötä!

    Puun takaa

    Uutisissa oli joku päivä sitten, ettei pantojen laitto susille tahdo onnistua Satakunnassa eikä muuallakaan Länsi-Suomessa, koska paikalliset asukkaat häiritsevät toimintaa.
    Mistä tämä johtuu? Ymmärsin aikaisemmin joidenkin jutuista täällä palstalla, että tuonsorttinen taantumus asustaa vain pohjoisemmassa ja itäisemmässä osassa Suomea.

    suorittava porras suorittava porras

    Paikalliset asukkaat eivät käsittääkseni häiritse pannoittamista , vaan kieltävät maa-alueidensa käyttämisen moiseen toimintaan. Tämän he tekevät siksi , että he käytännössä hyväksyisivät pihasudet , jos sallisivat petojen pannoittamisen. Tuumaakaan ei olla antamassa periksi vaatimuksista pihoihin ilmestyvien susien eliminoimiseksi.

    suorittava porras suorittava porras

    Jos panta pystyisi antamaan paikkatietoa jatkuvasti (teoriassa) , voisi suden elinmahdollisuuksien kehitys olla vielä nykyistäkin kielteisempi. Tällä hetkellä kaikki pantasusien piipahtamiset pihapiirissä eivät välttämättä ehdi rekisteröityä mihinkään kohtalaisen harvoin tapahtuvan paikkapäivityksen takia. On ollut myös helppo väittää susien jälkiä ja tekosia koirien aiheuttamiksi , kun paikannukset eivät tapahdu juuri oikealla hetkellä.

    Puun takaa

    Valtion tehostusohjelma ei ilmeisesti koske susien pantojen asentamista ja susien liikkeiden seurantaa. Terveydenhuolto, vanhustenhoito, koulutus ja lasten päivähoito sen sijaan ovat jatkuvien säästötoimenpiteiden alla. Miksi yhteiskuntamme on näin eriarvoinen?

    Puun takaa

    Kaikkeen, missä käytetään yksityistä tai yhteistä rahaa, liittyy rahanantajan oikeutettu kiinnostus rahoitettavan toiminnan tuomasta lisäarvosta. Minulle on jäänyt epäselväksi, mikä on susien pannoittamisen tuoma lisäarvo. Ei kait niin huonoa luonnontuntijaa olekaan, jolle ei olisi jo koulussa kerrottu, että susi jolkottelee pitkiäkin matkoja paikasta toiseen joskus nopeammin ja joskus hitaammin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos pannoittamisen mukana tulisi reaaliaikainen tieto susien liikkeistä, mahtaisiko suhtautuminen muuttua suopeammaksi? (Patterien kestävyys ehkä olisi ongelma; pitäisi olla aurinkokäyttöinen malli.)

    Eikö pihasusiongelma poistuisi reaaliaikaisen paikkatiedon myötä? Suden lähestyessä järjestelmä voisi antaa hälytyksen. Sitten lähdettäisiin häätämään se pois. Kokemusta parhaista häätämiskonsteista alkaisi kertyä sosiaaliseen mediaan. Lapsi voisi saada koulukyydin tarvittaessa. Metsälle lähdettäessä voitaisiin tarkistaa tieto, minne ei kannata päästää koiraa.

    Puuntakunen, tuossa edellä on kuvattu se pannoittamisen lisäarvo. Lisäksi saadaan tietoa sen elintavoista, esimerkiksi mitä lauma metsästää ja missä se liikkuu. Saadaan myytit muutettua faktoiksi.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 97)