Keskustelut Metsänomistus Kiinteistövero

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Kiinteistövero

    Pärren sunnuntai taisi alkaa vinoilulla verottavaa valtiovaltaa kohden, kun metsäisen 1.99 hehtaarin kesämökki tonttini läpi kulkee voimavirtaverkko avokaapeli aukko hakkuu linjoineen ja maksan kuitenkin jokaiselta neliöltä vuosittain huvitus tonttini kovahkon kiinteistöveron, joka neliöltä, kuuluisi tuon sähköyhtiön piikkiin minusta, varsinkin kun omaa  sähköliittymää edes ole ja maakaapelikin jo kulkee läheisen valtatien pientareella.

    Per se vain makselee tyhjästä?

    Ja arvo verottajan mielestä alati nouseva, oli korona tai muu lama.

  • Haba

    Toteuttaa hallitusohjelmaa, kohdassa jossa kepulit ostettu hallitukseen.

    Virkkunen

    Metsille kiinteistövero? Mitenkäs Jokamiehelle käy, ei hänellä ole oikeutta tulla verotettuun kiinteistöösi, ei ainakaan meidän kiinteistöön. Muuten… minkä muun omaisuuden hallintaa ja käyttöä vahditaan yhtä tarkasti kuin metsäomaisuuden?

    Puuki

    Kiinteistövero oli alkujaan nimeltään katumaksu jota taajamien asukkaat maksoi saadakseen pihakatujensa kunnossapidon ja katuvalot yms.   Nykyään se on yksi verotustapa muiden joukossa ilman, että siitä maaseudulla asuva saisi mitään tienhoitopalvelua.

    Silloin kun puulla oli vielä hyvä kantohinta ja veroja makseltiin etukäteen pinta-alaverotuksen mukaan, niin ne verot tuloutui paremmin sille kunnalle jossa metsäpalsta sijaitsi.  Nykyään suuri osa puun hinnasta on ”lahjoitettu” metsäteollisuudelle arvonlisän tuottamista varten. Siitä osan ottaa tietysti verottajakin monessa kohtaa jalostusketjua.  Osa arvonlisän veroista menee yhtiön pääkonttorin sijainnin mukaan sen kaupungin (usein Helsingin) verotuloksi jossa konttori sijaitsee.  Kantorahasta perittävä  myyntitulovero kuuluu valtion veroihin.  Osin siksi valtiontasausjärjestelmän pitää olla olemassa edelleen.  Paljon muutakin teollisuutta (mm. kaivokset) on muissa maakunnissa kuin Uudellamaalla.  Tuulimyllyalueetkin rakennetaan muualle kuin sinne.

    Alle 2 ha:n metsäpalstasta pitää maksaa kiinteistöveroa.  Aloittajan kannattaisi siis yrittää suurentaa palstaansa yli 2 ha:n kokoon jotta selviäisi yhden kertaisella metsäverolla.

    Jos tulisi yleinen kiinteistövero metsiin , sen voisi mo periä  metsässä kulkijoilta, marjan ja sienien poimijoilta ym:lta suojelumetsien ”kartoittajilta”, jos niitä enää olisi siellä liikkumassa.   Huonoin puoli siinä olisi , että aluksi pieni kiinteistövero nostettasiin kuitenkin ajan mittaan kestämättömälle tasolle suhteessa metsän heikohkoon tuottoon.

    Visakallo

    Hieman yllättäviäkin tietoja tarjoaa kuntien velkatilasto. Aina mielikuvat eivät pidäkään yhtä todellisuuden kanssa:

    https://yle.fi/uutiset/3-11984825?origin=rss

     

    mehtäukko

    Kuinkas kävi puunmyynnin po-veroprosentille alun 25:n. Ja viime hallitusneuvotteluissa viherpunikit oliva edelleen noston kannalla.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)