Keskustelut Metsänomistus Kiinteistökaupan maksuliikenne

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
  • Kiinteistökaupan maksuliikenne

    Merkitty: 

    Kuinka olisi järkevintä hoitaa kahden yksityishenkilön välinen maksuliikenne metsätilakaupassa?Ei siis käytetä välittäjää tai mennä pankkiinkaan.Vekseli hankkinen näin koronaiakana hankalaa.Kaupanvahvistaja ehdotti puelimella maksamista kaupantekotilaisuudessa

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Alaneva tiedosta. Järjestelmän tulisi ohjata käyttäjä toimimaan oikein eli lähinnä siis lain mukaan. Jos laki ei vaadi että vero maksetaan ja lainhuuto laitetaan vireille heti, MML:n tulisi korjata tekstin lisäksi järjestelmänsä toiminta.

    pihkatappi pihkatappi

    Tuo on anteeksiantamaton virhe järjestelmässä, kaikki toimii hienosti, kuin entinen junan vessa sujuvasti ja käyttäjä rikkoo samalla lakia. Järjestelmän speksaajan pitää olla huippuammattilainen, joka ottaa vastuun, harvoin oman työn ohessa speksaaminen onnistuu, toki on niitä semmoisiakin superihmisiä. Usein menee niin että speksataan huonosti ja korjataan testauksen jälkeen, tässä on testauskin epäonnistunut. Vahinkoja sattuu ja voi jonkin mielestä olla pikkujuttu, mutta ei se tässä ole. Luottamus on se mikä tällaisessa menee ja sitä kautta vähenee järjestelmien käyttö.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä tuo maksaminen on pieni murhe nykyisin, tilin nostorajoituksen saa poistettua ja rahat siirtyy parissa tunnissa arkipäivisin pankkiryhmienkin välillä. Periaatteessa raha on tilisiirton jälkeen välittömästi myyjän käytettävissä. Kotoa ei tarvitse kiinteistökaupan takia enää mihinkään lähteä, maanmittauslaitoksen palvelun kautta kauppa hoituu eikä kaupanvahvistajaa tarvita. Yhden kaupan olen siellä tehnyt, eikä verottaja puuttunut siihen mitenkään. Rahat tietenkin siirretään puhelimella mobiili pankissa, voi tehdä alustavasti vaikka euron siirron, niin näkee että menevät oikealle tilille, sen jälkeen tilsiirto vain kopioidaan ja laitetaan kauppasumma myyjän tilille.

    Petkeles Petkeles

    On hirveä virhe!

    Mo:lla ei pidä olla mitään vastuuta eikä selvilleottamisvelvollisuutta!

    isaskar keturi

    Niin MML:han ei ole verottaja, eikä voi valvoa verovelvollisen ja verottajan välistä asiointia. Lakiin on vain kirjoitettu, että varainsiirtovero tulee olla maksettu ennen lainhuutoa. Asiantunteva/hyvä kaupanvahvistaja neuvoo ja tarkastaa myös varainsiirtoveron suorituksen ennen kuin tekee ilmoituksen MML:seen. Näin minulla on tehnyt.

    Alaneva

    Isaskarilla meni ilmeisesti ohi se pointti, että jos MML:n kiinteistövaihdannan järjestelmä laittaa lainhuudon vireille heti, kun kaupat on tehty niin jokainen siellä tehty kauppa rikkoo verottajan ohjetta.

    Ehdotin MML:lle, että laittavat järjestelmään täpän jonne ostaja merkkaa, että varainsiirtovero on maksettu ja sitten vasta lainhuuto lähtisi vireille.

    Omalla kohdalla kauppa tuli tehtyä lainarahalla ja rahat eivät tulletkaan minun tilille sinä päivänä jolloin kaupat tein vaan vasta seuraavana. Ja myyjälle suoritin maksun kahden eri päivän aikan, kun verkkopankin rajat tuli vastaan. Ja väliin osui itsenäisyyspäivä. Odottelin sitten vielä, että maksut kirjautuvat verkkopankkiin ja saan kuitit sieltä ennen kuin teen varainsiirtiveroilmoituksen ja vien tarvittavat kuitit sitten kerralla MML:n palveluun. Eli viivettä tuli joku päivä.

    No katsotaan tuleeko korjausta MML:n palveluun ja palauttaako verottaja myöhästymismaksusta ja koroista perityt rahat, kunhan ovat käsitelleet jättämäni valituksen.

    isaskar keturi

    No toki järjestelmä voisi myös opastaa oikeaan toimintaa, mutta kuten kerroin – mml:n tehtäviin ei kuulu valvoa verotusta!

    Itse olen aina maksanut samalla kertaa varainsiirtoveron ja kauppahinnan, koska varainsiirtovero on tiedossa, kun kauppahinta on tiedossa. Varainsiirtovero on omaehtoista verotusta, jonka voi maksaa milloin vain. Näin kaupanvahvistajan tehdessä ilmoituksen kiinteistövaihdannan järjestelmään, kaikki on kunnossa. Minulla on fiksu kaupanvahvistaja tarkastanut myös varainsiirtoveron maksun.

    Toinen juttu on se, että isoja kauppoja ennen kannattaa verkkopankin asetukset laittaa niin, että voi maksaa summat kerralla. Nehän voi ainakin OP:llä itse asettaa.

    Oppia ikä kaikki. Seuraavan kerran tietää.

    Alaneva

    Varainsiirtoveroa ei voi kuitenkaan maksaa ennen kuin kauppa on tehty. Mutta muuten hyvä uudistus tuo MML:n palvelu on, helpottaa paljon kaupantekoa ja säästää kuluissa.

    isaskar keturi

    Kyllä varainsiirtoveron voi maksaa kaupantekopäivänä kuten kauppasummankin. Vai mistä päättelet, ettei voisi? Ainakin ennen olen maksanut – en tosin ole tehnyt kauppoja muutamaan vuoteen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hienoa että ongelma on nyt saatu MML:n tietoon. Käytetäänkö kaupoissa enää kaupanvahvistajaa? MML:n järjestelmässä on ymmärtääkseni lisäpalvelu jossa joku ihminen (ei tekoäly) tarkistaa kauppakirjan, eli tekee lähes saman kuin minkä kaupanvahvistaja tekisi?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)