Keskustelut Puukauppa Kiinnostus metsän omistukseen.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
  • Kiinnostus metsän omistukseen.

    Ajatuksissa ostaa 5-10ha metsäpalsta sijoitus mielessä, ja puut hankintana itse hakata. Palsta jossa olis kaikenikäistä puuta. Tässä muutamia mietteitä.
    -Miks metsän odotusarvosta pitäis maksaa?

    -Eihän metsänomistaja saa edes itse noita summia mitä pyytävät? Pääomavero nakertaa. Eli siis palstat jonkuverran ylihintaisia?

    – Eipä kukaan muu kuin pankit kannusta tähän lystiin?

    Mielipiteitä tänne.

  • Kantona

    Keskustelun ajoittajalle suosittelen, että osta vaan metsää. Tuossa edellä on paljon kaikenlaisia laskelmia ja tietäväisten turinoita siitä miten odotusarvot ja diskonttaukset määrittäisivät metsäkaupan.

    Heh, metsä on yhä nykyään niin halpaa, että sitä kannattaa ehdottomasti ostaa. Kato, että hyvälaatusta tukkia kasvaa palstalla runsaasti, tiet jos on kunnolliset pitkin rajoja niin voit noita tukkipuita myydä kesäaikoinakin ja saat paremman myyntihinnan ja ennenkaikkea nopean hakkuun sitten kun päätät myydä.

    Taimikoita jos on paljon niin silloin kaikista myyntipuheista huolimatta ostat niiden osalta 50 vuodeksi pelkkiä kuluja. Sen jälkeen saatta pikku tilejä olla tulossa harvennushakkuiden myötä.

    Metsän ostaminen on paljon enemmän kuin taselaskelmien tekoa. Se on vähän kuin ostaisit tosi ison lemmikkieläimen. Siitä täytyy tykätä ja sitä pitää osata arvostaa alusta lähtien

    tamperelainen

    Metsäkaupassa taimikoita kovasti joskus arvostetaan.Ei niistä perillisetkääm kymmeniin vuosiin mitään tuloa saa.Ensiharvennustuloja ei kovin korkealle kannata noteerata ja tulevaisuuden kuusikoissa yhäa useammin mennään lahoriskin kanssa yhden harvennuksen politiikalla päätehakkuuseen.

    Jätkä pätkät

    Taimikko muuttuu kohtalaisen nopeasti nuoreksi metsäksi ja sen arvo onkin jo jotain muuta. Vuosikasvu on suurta ja siinä vaiheessa kun kuitupuu alkaa muuttua tukiksi, on arvokasvu melkoinen.
    Kun lisäksi oletetaan, että puun hinta nousee, niin omaisuuden arvo nousee humisten.
    Reilu kymmenen vuotta sitten teimme hieman myöhästyneen ensiharvennuksen OMT – kuusikkoon, joka kaipaa jo yytta harvennusta.
    Pitkää, hento-oksaista kuusta, joista isommista tulee jo kolme pitkää tukkia. Olen harkinnut tehdä siihen yläharvennuksen, koska ”värkeissä on varaa”. Sillä saisi päätehakkuuta lykättyä ehkä 10 – 15 vuotta.

    pihkatappi

    Kävin tuossa taas kävelemässä yhden tilan läpi. Sattui kohdalle kuvio johon oli laitettu odotusarvokerroin 2,4. MT männikkö 39 vuotta kerran harvennettu, puustoa 166 m3/ha, paksuoksainen mutta suurelta osin suora puusto. Pitää siinä olla aika kova kiinnostus metsän omistukseen, että maksaa Etelä-Pohjanmaalla niukin naukin 03 kehitysluokan kuviosta 7500 euroa/ha, järkevään päätehakkuuseen on kuitenkin 20 vuotta odotusta.

    matompi

    .

    matompi

    .

    MaalaisSeppo

    Jos 10-tonnilla lähtee, niin osta heti.

    matompi

    Heps.

    No niin naapurin isäntä rupes kauppaan mettäänsä. Eli pala ois 4 ha jossa mäntyä ja koivua keskiläpimitta n. 13cm. mänty 11-13m ja koivu 12-14m pitkää. 140 mottia/ha, nuortakasvatus metsää. Rajanaapuri ja hyvät kulkuyhteydet. Mitäpä olisitta valmis maksamaan, kohde Länsi-Suomessa?10t aattelin onko liikaa?

    matompi

    Näin kans aattelin. Muut yleisessä myynnissä olevat aivan liian ylihintaisia!

    Metsäkupsa

    Tulevaisuuden metsä,jossa nyt jo runsaasti kasvaa puustoa.560 mottia,jos kymppitonila saat,silloin teet loistokaupan.Jos olisi minun kohdallani ,olisin valmis 15 000 maksamaan.Aloita neuvottelut heti ja pyrin kauppoihin mahdollisiman nopeasti,jos hinnasta sovitte.Minkä luontoinen naapuri on,olisko ensin kuulosteltava mitä hän hinnaksi ajattelee,jonka jälkeen oma hintatarjous pöytään.

    Usein näissä pienissä suorissa kaupoissa olen luvannut maksaa kauppakirjanlaadinnan ym. kauppakulut (n.300€) ,jonka hyväksi täkyksi havainnut.Ps. Älä pankissa papereita tietä ja lainhuutojen hakua anna heille,kynivät ,ei tonni piisaa.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)