Keskustelut Metsänomistus KETTU KETTU KETTU

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • KETTU KETTU KETTU

    Palstan lukijoille on käynyt selväksi pienpetojen merkitys myyräkantojen vakauttamisessa. Kuinkahan moni puuntuottaja on tehnyt tästä johtopäätöksiä ja kieltänyt pienpetojen metsästyksen maillaan?

    Eli onko erikoistehostettu pienpetojen tappokampanja kokenut minkäverran vastustusta metsänomistajien/puuntuottajien keskuudessa?

  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    Mikko riikilä kertoi minulle jo vuosia sitten, että olen saanut vahvan tukijan tuossa myyrätuhojen torjunnassa.

    Oli ollut Matti Kärkkäisen luennolla, jossa joku oli kysynyt Matilta, että ”onko mitään keinoja myyrätuhojen estämiseksi”. Matti oli vastannut, että on olemassa kolme keinoa. Ensimmäinen on kettu, toinen on kettu ja kolmas on kettu.

    tervaHauta

    Kaikki on jatkunut normaaliin tapaan jo useita vuosia. Loukut on pyytämässä. Pyydän näitä tulokas lajeja taudin levittäjä supikoiraa ja minkkejä. Kettuun en ole keskittynyt loukkuun jos jää niin korjaan talteen.
    Myyristä on apua hirvikärpäs kannan kurissa pitoon tiaisten kanssa. Tästä on jopa tehty tutkimus.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Nimimerkki ”tervahauta” tarkoittanee, että myyriä pääravintonaan käyttävät pienpedot levittävät rabiesta ja myyräekinokokkoosia.

    Euroopan unionin alueella on yli 500 miljoonaa asukasta ja viimeinen tilastomerkintä kyseisen alueen rabiestartunnoista on vuodelta 2010, jolloin niitä oli peräti 2 kappaletta. Myyräekinokokkia on keski-euroopassa kaikkialla, siitä huolimatta tartuntoja oli vain 650, jotka kaikki voidaan nykylääkkeillä hoitaa. Itämisaika tosin on jopa 15 vuotta.

    Toista ovat nämä meidän myyrävälitteiset tautimme, kuten puutiaisaivokuume, jänisrutto, myyräkuume ja ennenkaikkea borrelioosi, joka kykenee siirtymään keskushermostoon jopa muutamassa tunnissa.
    Pelkästään borrelioosia, jonka näkyvimpinä oireina ovat aluksi halvautuminen ja sokeutuminen, muunmuassa, on meillä ilmoitettu tartuntatautirekisteriin tänä vuonna kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 596 kappaletta. Ja lisää tulee.

    Aukusti

    Samaa mieltä Antonin kanssa ketun merkityksestä myyrien tuhoajana.

    Toisaalla olen kertonut kuinka kettu piti taimikon puhtaana myyristä. Minkäänlaisia myyrätuhoja ei tulllut.

    Lumessa olleiden jälkien perusteella kettuemo kiereteli muokkausjälkiä pitkin yön toisensa perästä, kaivellen myyriä sammalikosta vaon väleistä.

    Ei mennyt hukaan pesäluolaston lähiympäristön suojelu taimikon harvennuksessa.

    Kettu on minun mielestäni paras pitämään myyräkannan sopivana.

    hemputtaja

    No jaa.

    Väitän, että susi olisi taimikossa vielä kettua parempi. Napsii myyriä mielellään ja syö vielä lisäksi hirvet ja peurat.

    Ei tosin välttämättä erota kettua ja myyrää toisistaan.

    Antonin poika

    ”Pelkästään borrelioosia, jonka näkyvimpinä oireina ovat aluksi halvautuminen ja sokeutuminen, muunmuassa, on meillä ilmoitettu tartuntatautirekisteriin tänä vuonna kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 596 kappaletta. Ja lisää tulee.”

    Jos Suomessa on tänä vuonna jo ollut Borrelian takia 600 sokeutuvaa ja halvautuvaa potilasta, niin miksi mikään media ei ole raportoinut niistä?

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)