Keskustelut Metsänomistus Ketkä rahoittivat tämän tutkimuksen?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 64)
  • Ketkä rahoittivat tämän tutkimuksen?

    THL:n tutkimuksen mukaan puiden polttaminen aiheuttaa 400 kuolemaa Suomessa vuosittain.
    Talojen ja saunojen lämmittäminen puulla saattaa omakoti- ja rivitaloalueen asukkaat suureen hengenvaaraan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pitkän ajan seurantatutkimuksen mukaan jopa 400 suomalaista kuolee vuosittain ennenaikaisesti sairauksiin, jotka aiheutuvat puun pienpoltosta.

  • Gla Gla

    Makasiinissa terveysalan ihmiset kertovat meille jälleen, kuinka puun pienpoltto tappaa ihmisiä. Vieläkään ei kerrottu sitä, kuinka paljon ennenaikaisesti kuolleiden elinikä lyhenee. Näyttäviä lukuja ilman sisältöä riittää. Siihenkään ei otettu kantaa, mitä puun pienpoltolla korvatun energian tuottaminen vaihtoehtoisilla menetelmillä (lue: kivihiilellä) vaikuttaisi niin talouteen kuin terveyteenkin.

    Voisiko tässä asiassa edes joskus kertoa, miten asiat oikeasti ovat.

    pikkutukki

    Puupolttoaineen takia ei vieä ole käyty sotia ! Öljyn miinuspuoliin kuuluu ISIS yms. ja suurvaltojen taloudellisten etujen turvaaminen . Uusiutuvat , ehkä ajan myötä rauhoittavat maailmaa !

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Lämpöpumppujen aikakautena puunpienpoltolle ei ole edes taloudellisia perusteita. perus-ilpin Scop arvo eli vuoden keskimääräinen sähkönkulutus hyöty vai mikä onkaan ku 8n3.5 1kwh=3.5kwh lämmitystehoa niin kuitupuut kannattaa myydä ja kenenkään ei kannata riukujen takia selkää katkoa moottorisaha raivauksilla ja omistaa traktoria sitä varten.

    jees h-valta

    Kyllä on puppua A.R. Kun en ole vielä kuullut enkä nähnyt yhtään ilppiä jolla pääsisi kahdensadan neliön omakotitalossa 35,00 euron kuukausittaisella sähkölaskulla. Ja meitin talossa sillä mennään. Eikä minun selkäni ole vielä tähän päivään mennessä töistä moottorisahan kanssa kipeytynyt. Täällä työmaalla kyllä kuulee puolta nuorempienkin selkäänsä valittelevan jotka ei juuri ole sahaa nähneetkään kuin kuvissa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kylläpä AR nyt alkoi Ilpistelemään?
    Pitää muistaa että kaikki lämpöpumput ovat kuitenkin sähkölämmityksen eri variaatioita. Maalämpöpumppu kyllä parhaillaan on ihan jo käypänen ratkaisu.
    Ilpit sensijaan soveltuvat lähinnä vapaa-ajan asuntojen lisälämmitykseen. Niiden taloudellisuushan on ihan kohtuullinen silloin kun ulkona on plus asteita, mutta sisällä kuitenkin tarvitaan lisälämpöä. Talvipakkasilla ilppi-talo on suorasähkön varassa.
    Erityisesti kansantaloudellisesti ilpit ovat suorastaan tuhoisia. Ne toimivat mukavasti vielä pikkupakkasilla , mutta kunnon pakkasilla kun valtakunnallinen tehontarve on huipussaan, niin ilppi-talot lämpiävät suoralla sähköllä ja se nostaa tehohuippua.

    Puun polttohan on todettu kannattavaksi pientalossa, vaikka puut ostettaisiin, jos varsinaiselle lämmitystyölle ei lasketa hintaa. Se ei siis sovellu perheelle, jossa jokaisella on rahanalaista tai muuten pakollista tekemistä ettei lämmitys onnistu kuin töitä vähentämällä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Metsuri motokuski

    Itse omistan 160 neliön omakotitalon jossa on puukeskuslämmitys vesikiertosysteemillä. Nyt on alkanut tuo polttopuunteko jo riittämään kun omat metsät ovat niin kaukana että puiden rahtaaminen sieltä rekalla ei ole ilmaista sekään. Kun siihen lisätään ajo laaniin metsässä ja sitten puunteko kotona niin nyt 25 vuoden jälkeen alkaa olemaan mitta täynnä.

    Olen pohtinut että nyt on viimeiset halot pihassa ja liitän järjestelmään maalämpöpumpun ja porautan reijän kallioon. Hintaa järjestelmälle tulee varmaan noin 18 000 ekee mutta tulkoon. Jätän kuitenkin nuo kattilavehkeet paikalleen ja annan ampulämpöä sitä kautta kovimmilla pakkasilla jos sitä tarvitaan. Nuo kattilavehkeetkin alkaa olemaan jo kiertonsa loppuvaiheessa joten niihinkin olisi jonkinlainen investointi tehtävä. Joten nyt lienee oikea aika tehdä systeemin vaihto jos koskaan.

    Onko muilla palstalaisilla kokemusta järjestelmästä ja kuinka on toiminut ? Jessellä varmaan lvi-alan ammattilaisena on jotain tietoa onko järjestelmiä rakennettu ja kuinka ovat toimineet.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Niin sen takia kannattaa puhua tuosta Scop arvosta cop arvon sijaan kun se on kokovuoden, myös niiden muutamien päivien pakkaspäivien kun lämpötila laskee alle miinus 20 astetta. Ja silti se on 3,5. Ostoklapin hinta on n.6c/kwh. Eiku näin sähkönhinta 15c/kwh jaetaan 3,5 ni ollaa halvemmassa kuin polttopuu. Pääomakustannukset on ilpissä tietysti isommat jos sen uusii 10 vuoden välein mutta puu-uunikin on investointi.

    Maalämpöpumppujen ollessa vielä tehokkaampia niin ei ole taloudellista omistaa traktoreita, mönkkäreitä ja klapikoneita ainakaan puulämmityksen takia.

    Tossa on nykyaikasen talon sähkönkulutusta isoverin sivuilta:
    Lähes nollaenergiatalo 150m²:

    Energiantarve vuodessa yhteensä 10 200 kWh:

    Tilojen ja veden lämmityksen energiantarve 6 000 kWh, joka katetaan maalämpöpumpulla, jonka ostosähkön kulutus on 2 000 kwh”

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    MM:lle. Entinen naapurin ”poika” laittoi omakotitaloonsa maalämmön, vaikka on metsää itsellä kohtuu lähelläkin. Hän totesi että eläkkeellä pitää olla mahdollisuus reissailla. Oli myös uusimistarpeessa oleva klapipannu. Hän ei jättänyt pannua edes varalle.
    Tuli hiukan ongelmia porareiän teossa kun on pehmeät maisemat, jäi puoleen väliin. Lisäksi kaivettiin maahan maaputkisto. Tämä yhdistelmä on nyt sitten kyllä hyvin riittänyt.
    Hän laiitoi patterikiertonsa niin että pattereita ei kuristeta mitenkään, vaan kiertoveden lämpötilasäätö hoitaa huonelämpötilan. Näin saadaan mahdollisimman hyvä hyötysuhde systeemiin, paluuvesi mahdollisimman kylmää.
    Hän on ollut ihan tyytyväinen ja se on paljon se, hän kun on todella tarkan euron mies. Ainoa lisälämmitys on varaava takka, joka ei kuitenkaan ole kovin merkittävässä roolissa, kun sen sijoittelu ei koko taloa ajatellen ole kovinkaan hyvä.

    Harkitseppa oikein kaksi kertaa jätätkö ne vanhat vehkeet käyttöön. Jos kuitenkin jätät niin laita kunnolliset erotusventtiilit. Sen verran olen noihin asioihin kiinnostuneena asiaa kuulostellut, että kattilan käytöllä, ainakin rinnakkain, saatat sotkea vain tuon maalämpösysteemin taloudellisuuden.
    Ainakaan ei kannata yhtään investoida sen vanhan systeemin paranteluun. Varaavat takat on sitten eri asia, sellaisen voisi vaikka muurata uudenkin, jos ei ennestään ole. Sillä et sotke systeemiä ja saat kuitenkin säästöä ja mukavaa säteilylämpöä huusholliin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ainoa syy miksi takka kannattaa nykypäivänä enää tehdä ja oliko pakko tehdä uusiin haja-asutusalueilla on sähkökatkojen varalta ja siihenkin riittää muutama motti ostoklapia. Muuten polttopuiden teko ihan mukava harrastus tai eläkepäivien viettotapa. Työssäkäyvän ei paljoa kannata vapaaa-aikaa tuhrata moiseen touhuun. Ylellä näyttävät vanhoja Suomifilmeja arkipäivisin keskellä päivää myös.

    Kaupunkialueella joutaa polttopuiden poltto jo kieltää ni paranee ilmanlaatu.

    MaalaisSeppo

    Varoittaisin Metsuri Motokuskia porakaivo-tyyppisistä lämpöpumpuista. Olin lokakuussa eräässä seminaarissa, jossa varoitettiin porakaivo-tyyppisistä lämpöpumpuista. Jos kallio on tiivis eli lämpökaivoon ei tule ympäristöstä lämpöä veden mukana, niin vähitellen lämpökaivon ympäristö jäähtyy siinä määrin, että tuottokin hiipuu murto-osaan.

    Maan pinnan suuntaisissa systeemeissä ei vastaavaa ongelmaa ole, jos pinta-ala on riittävä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 64)