Keskustelut Tekniikka Ketjunteroitin

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Ketjunteroitin

     

    On kertynyt melkoinen läjä noita 0,325  56vl 1.5mm. Joku saanut kivi-maa-tai piikkilankakontaktin.Osa ollut tylsä,ei ole ehditty viilaamaan.Jostakin ei viilammalakaan tullut ottavaa…hampaat eripituisia….yms.                            Olen ajatellut kokeilla ketjunteroitinta     Mikähän olisi käypänen,kuvissa näyttävät vähän muovisilta rimpuloilta

     

     

  • Pavekka

    Kai ne on kaikki rimpuloita ellei sijoita useampaa satasta. Vähän oli pettymys tommonen muovinen.  Ei pelkästään muovin vetelyyden ja ohjurien suurpiirteisyyden vuoksi vaan että tahtoo pilata ketjut.  Siinä tulee se muokkauslujittuminen kun tylsiä ketjuja koittaa elvyttää. Eikä se teroituksen lopputuloskaan viilalle pärjää. Voi olla joku tekniikka virhe kun ei ne tehtaallakaan käsin viilaa.

    metsänkasvattaja

    muutama  vuosi  sitten  ostin  teroittimen  maksoi    noin 350 e  ihan hyvin  on toiminut  lähinnä  käytän  jos  on  ketju  osunut  kiveen  tai  muuhun  ja   tylsynyt   paljon  teroitettaessa   kannattaa  painattaa hyvin  vähän  kerrallaan jotta terä   ei  kuumentuisi   liikaa helposti  jättää  myös  räysteen  joka  on  hiottava vaikka  hiomakivellä  pois  viila  on  kyllä  paras  jos  muuten muoto  on  hyvä

    Jätkä

    Teroituskoneella teroitettaessa kannattaa tosiaan tehdä jokaista hammasta kohti lyhyitä hipaisuja, vaikka teroituskerralla otettaisiinkin vai puolikin milliä. Kourun etureuna kovettuu liian kovaksi, jos on tarkoitus on tehdä teroittamista myös viilalla.

    Näkyy motoketjuja teroitettavan niin, että hammasta kohti painetaan kolme – neljä kertaa lyhyitä tuikkauksia.

    Pyörivällä laikalla saa perusmuodon korjattua, jos se on mennyt pieleen. Sillä saa myös kiveen / maihin sahatun ketjun kunnostettua, jos se on kunnostuskelpoinen.

    Koneessa olisi hyvä olla käännettävä pyörimissuunta, jolloin hionta ”räyste” jää kourun sisälle ja lähtee lastun mukana pois.  Vanha kilpasahureiden tapa on ollut, että viilauksen jälkeen saha nykäistään käyntiin ja sillä sahataan yksi sahaus, sen jälkeen hampaat vielä kiilloitetaan esim Dremel-tyyppisellä hiomakoneella, jolloin särmä tulee ”viimeisen päälle”.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Tästä on keskusteltu monta kertaa aiemminkin. Itselläni eri osoitteissa 2 erilaista, olisiko Deuzer ja Biltema. Molemmat halpismalleja, <40€. molemmissa kokemukset melko myönteiset.

    Molemmissa samat heikkoudet eli metalliläpyskä heiluu vähän. Sillä säädetään terähampaan väli ketjussa ts. mistä kohtaa laikka haukkaa. Samoin ura, missä ketju kulkee saisi olla tiukempi.

    Nuo kun ottaa huomioon ja painaa sormin aina samaan reunaan niin ihan riittävän tarkasti menee. Ilmeinen vaara on liian ottava/täristävä ja puruhampaan liiallinen alentaminen (samalla vehkeellä hoituu helposti). Kaksi ketjua meni aikoinaan pilalle harjoitellessa, mutta nyt kun säädöt kohdallaan niin ihan käyttökelpoisia laitteita.

    Niko

    Per Ä Reikäs

    Ole koneen vika käyttäjä säätelee

    Nimetön

    Teräöjyn  jäämät tukkii laikan.Mutta kuka viittii pestä ketjun. On kyllä parempia  laikkoja mm. Hioma aine oy:llä.

     

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)