Keskustelut Metsänomistus Keskustelupalstan sukupolvenvaihdokset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
  • Keskustelupalstan sukupolvenvaihdokset

    Tuommoinen pälkähti päähän. Onkohan täällä palstalaisilla käynyt niin, että tulee myös nuorempaa polvea kirjoittelemaan tai seuraamaan kirjoituksia? Vai onko tämä ollenkaan nuorille metsänomistajille tai metsänomistuksesta kiinnostuneille mieleinen palsta?

  • MaalaisSeppo

    Kyllä myyntivoiton vero on paljon suurempi kuin perintövero.

    Sukupolvenvaihdoskauppa edullisin. Veroissa säästää paljon.

    Nostokoukku

    Olen kyllä ymmärtänyt palstalaisten suurmetsänomistajien keskusteluista, että metsänomistaminen on hyvinkin tappiollista ollut jo kymmeniä vuosia. Puun hinta on jämähtänyt 80-luvun tasolle, kustannukset nousseet ja reaalitulot vain laskevat. Eihän alv palautuksilla rikastu, jos kustannuksia ei ole enemmän kuin tuloja. Eihän tällaisesta yhteiskunnallisesta talkootoiminnasta voi syntyä myyntivoittoa.

    Gla Gla

    Elämässä on ensin teinivuodet, sen jälkeen opiskelu ja työelämään sijoittuminen, sitten tuleekin jo perhe. Kun vauhti alkaa tasoittua, on ikää 40-50 v ja ehkä metsätalouskin alkaa kiinnostaa.

    Jos kuitenkin siemenet on ajoissa kylvetty, voi ne muutaman vuosikymmenen juromisen jälkeen nousta tuossa vaiheessa pintaan. Parempi sekin kuin että toiminta siirtyy sukupolvenvaihdosvaiheessa rahastojen haltuun.

     

    Rane

    Yksi konsti kiinnostuksen herättämiseksi on (jos raskii) että antaa jonkinlaisen metsäpalstan ilman hallintaoikeutta ikäänkuin etukäteen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuleehan suurmetsänomistajalle mittakaavaetuja kun hakkuut ovat aina isoja ja pystyy myymään silloin kun hinta on hyvä. Suuresta puusumasta tulee paljon markkoja/euroja vaikka korkoprosentti olisi matala. Ainakin omalle työlleen saa palkan. Metsä on siltä edullinen tuotantotapa että varsinaisen työn tekevät viherhiukkaset auringon ilmaisenergialla.

    Hallinta on kiinnostavampi kuin omistus koska hallinnasta saa tuloja.

    Visakallo Visakallo

    Gla tuolla edellä kiteyttikin todella hyvin ihmisen elämänvaiheita suhteessa metsänhoitoon. Omalla kohdallani metsät ovat edustaneet olosuhteista johtuen pelkästään taloudellista puolta. Nuorempi polvi on nyt taloudellisesti vapaampi päättämään omista painotuksistaan.

    jees h-valta

    Nuori polvi tienaa omillaan mutta voi silti olla kiinnostunut metsän hoidosta. Omakin poika saa enemmän palkkaa kuin minä lopputyöurani aikoihin mutta kyllä siellä hiukan kipinää kytee metsäänkin. Ainakin omien polttopuidensa verran. Mutta rahan peräänhän he ovat joten jos aikaa olisi varmasti kiinnostaisi tiliäkin metsästä tehdä.

    mehtäukko

    ”…Aktiivi kirjoittelijat hupenevat palstalta, ovatko siirtyneet katsomon puolelle. Mehtäukko, Metsänmies ym,  mitä kuuluu,…”

    Kiitokset kysymästä, kevättä ja lisääntyvää valoa kohti.Vuodenajan parasta aikaa. Kirjoitelun aiheet eivät innosta jaaritella. Olen yleensäkin enimmin touhunnut käytännön mt- ja mk- yrittämisessä…

    Rukopiikki

    Ei se enää nykyään mene niinkuin Gla kertoi. Nelikymmpisenä on erottu ja lähdetään toiselle kierrokselle. Elämän kiivaimman sinkkuvuodet alkaa ja siinä ei enää ole aikaa metsätaloutta ajatella. Osa perustaa vielä uuden perheen ja saa lapsiakin ja alkaa uusi pikkulapsiarki pitkäksi aikaa. Uusia harrastuksia ja ehkä opiskeluakin. Koulutetummat tuntuu kaikki tekevän nykyään jotain väitöskirjaa.

    akkli

    Lyhyt otanta muutaman nuoren metsänomistajan kanssa, miksi eivät osallistu näillä sivuilla keskusteluihin:

    -Keskustelu ei kestä aiheessa.

    -Pieni Ikääntynyt piiri ”höpöttää” omiaan ympäri vuorokauden,on asiaakin.

    -Kumoavat nuorten poikkeavat keskustelut.

    -Asioitten todenmukaisuus.

    -Olisi hyvä jos keskustelija enemmän kohdentaisi asiansa ;maan etelä-,keski -tai pohjoisosaan tai maakunnan mainitsisi ,kun on niin erilaiset tekijät vaikuttamassa toimenpiteisiin (esim.hakkuupoistuma,uudistus ym.)

    Tässä muutama ajatus rakentaviin keskusteluihin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)